Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Maironio gimnazija

QUOTE(Povas @ 2012 02 09, 15:34)
Man šioje mokykloje mokytis buvo nepakenčiama . Patyčios, arogantiški mokytojai....labai nemaloni mokykla tiems , kurių tėvai mokytojoms nepataikauja. Poniukų mokykla blush2.gif

g.gif g.gif cia kaip kas tuos ponus matyt supranta biggrin.gif

Mes baigiam 8 siais metais tai galvojam bandyt i Maironi stoti ..tik mano yrukas aisku idurki truputi kilstelt galetu nes zemokas tai gal nepriims net smile.gif smile.gif

Siaip ar taip niekam geras nebusi vieniems tinka kitiems ne mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, perskaičiau visus komentarus ir buvau labai nustebus, kad tokie blogi atsiliepimai. Taip nustebau, kad net sukūriau vartotoją ir nusprendžiau pasisakyti smile.gif Žodžiu, baigiau aš šią gimnaziją šiemet. Galiu pasakyti, kad mokytojai pataria nelaikyti egzamino tokiems, kurie mokykloje pasirodo tik savaitę per mėnesį. Aš asmeniškai laikiau tris egzaminus, nors labai rekomendavo laikyti keturis, jei vieno neišlaikysi, vistiek įstosi į universitetą. Taip pat skaičiau komentarą apie tai, kad tėvai turi gerintis mokytojams ir niekaip negaliu suprasti, kaip taip gali būti. Mano mama eidavo pas visus dėstančius mokytojus ir niekada nereikėjo lankstytis, priešingai visi bendraudavo laisvai ir stengdavosi papasakot kuo išsamiau apie mano mokymąsi ir atsakyti į mamos klausimus. Taip pat jei mokytoja/as pamato, kad tau jo/jos dalykas sekasi labai gerai, pasiųlydavo padirbėti papildomai (niekada neversdavo), o jei būdavo priešingai, tai kviesdavo į konsultacijas, kurias turėjo kiekvienas mokytojas. Iš tikrųjų tai yra tikrai gera gimnazija, aš joje atradau save, dabar įstojau, kur svajojau smile.gif Stengiuosi ir toliau bendrauti su mokytojais, toliau domėtis šia gimnazija ir jos veikla, gal net ateityje sugrįžti į ją smile.gif Jei turite klausimų apie šią gimnaziją, galite parašyti man į pm atsakysiu į klausimus smile.gif
Atsakyti
Gal kas per du metus pasikeitė?
Atsakyti
Žiniasklaida tyli. Įdomu, kaip pajėgė nuslėpti faktą tiek policija, tiek mokykla, kad prieš gerą savaitę pasikorė vienas dvyliktokas. Jis paliko atsisveikinimo laišką. Savižudybės priežastis - mokytojai pasakė, kad neprileis prie egzaminų.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2016 04 10, 17:48)
Žiniasklaida tyli. Įdomu, kaip pajėgė nuslėpti faktą tiek policija, tiek mokykla, kad prieš gerą savaitę pasikorė vienas dvyliktokas. Jis paliko atsisveikinimo laišką. Savižudybės priežastis - mokytojai pasakė, kad neprileis prie egzaminų.

O kodėl žiniasklaida turi apie tai rašyti? Gal tėvai neleido ir neviešino. Ar žiniasklaida rašė, kai prieš trejetą mėnesių nusižudė kitos Kauno mokyklos vienuoliktokas? Arba rudenį dar kitos mokyklos dvyliktokas? Ne visi tėvai viešina savo skausmą.
Atsakyti
prašom:
https://www.google.c...u...-8&oe=utf-8
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2016 04 10, 18:09)

Na o kur čia apie Kauno mokyklų mokinių savižudybes šių metų vasario ir pernai, berods, spalio mėn? Dar kartą pakartosiu: ne visi tėvai viešina savo skausmą, ne visi policininkai ir mokytojai pranešinėja apie tai žiniasklaidai. Jūs norėtumėte, kad po tokio įvykio apie jus, jūsų šeimą rašytų, rodytų per Tv? Aš, kaip ir didžioji dalis tėvų,- ne.
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2016 04 10, 20:02)
Na o kur čia apie Kauno mokyklų mokinių savižudybes šių metų vasario ir pernai, berods, spalio mėn? Dar kartą pakartosiu: ne visi tėvai viešina savo skausmą, ne visi policininkai ir mokytojai pranešinėja apie tai žiniasklaidai. Jūs norėtumėte, kad po tokio įvykio apie jus, jūsų šeimą rašytų, rodytų per Tv? Aš, kaip ir didžioji dalis tėvų,- ne.

nesuprantu šito trepsėjimo kojytėmis. Suprantu tėvų skausmą, labai užjaučiu. Bet o tačiau, mokykla - ne vieta inkvizicijoms, ir jeigu vaikinas sugebėjo 'dasimokyt' iki 12 klasės, liko mažiau nei 100 dienų iki vidurinio mokslo pabaigos, tai pasakykit man, kas per nepakenčiama atmosfera jam buvo sukurta MOKYKLOJ, kad op ir pabaigia savo gyvenimą?
Atsakyti
Šitą mokyklą baigiau prieš 20 metų ir galiu pasakyti, kad mažai kas pasikeitė joje... Didžioji dalis mokytojų tie patys ir negaliu pasakyt, kad labai "degė" savo dėstomais dalykais. Ką rodo ir reitinguose pastaraisiais metais šimtas-du šimtai n-toji vieta.
Vienintelė mokytoja, kuri vyresnėse klasėse buvo autoritetas, buvo labai "autoritetingai išėsta", ko mes tuo metu nelabai supratome...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 14 balandžio 2016 - 11:57
Visai netyčia užkliuvau už šitos temos, kai domėjausi, kas gero vyksta su vadinamąja KMUG. Nors nenusistebėjau kai kurių žmonių komentavimu ir sugebėjimu tiek į vieną arba į kitą pusę nusišnekėti/sutirštinti spalvas, tad noriu papasakoti iš savo kaip jaunos trečiakursės perspektyvos, kadangi 8 metus (5-12 kl.) praleidau šitoje mokykloje ir ją kone iki smulkmenų pažįstu.

Visų pirma, nemažai jūsų minėjo, kad šitoje mokykloje DAUG patyčių būdavo/yra. Kažkas sakė, kad šita mokykla yra žiauriai liux ir faina, o patyčių tikrai nėra. Realybė tokia, kad bent jau tada, kai gimnazija nebuvo "universitetinė" (vėliau parašysiu, kodėl naudoju kabutes) ir būdavo 5-8 klasių mokinių, patyčių tikrai gana daug egzistuodavo, gimnazija priminė tipinę vidurinę mokyklą su vaikais iš rajonų - kai kurie žmonės visai be kultūros būdavo ir aš tikrai nekaltinu paauglystės dėl to, nes kai kurie mokiniai naudojo tokį psichologinį smurtą, kad man paprasčiausiai atrodo, jog jie turėjo gilių psichologinių problemų iš vaikystės. Pati asmeniškai su dideliu nenoru ėjau kiekvieną dieną į mokyklą, nes žinojau, kad mane visi klasiokai laiko kažkuo prastesne, vos ne kaip tiesiogine to žodžio prasme, tuščia vieta. Ar su tuo buvo kovojama? Ne tiek jau ir daug. Ilgainiui pripratau, kol nepastebėjau, jog patyčios apmažėjo. Nenoriu gilintis į detales, bet patyčios buvo gana žiaurios (sirgau ilgai klinikine depresija). Kita vertus, gal man tiesiog nepasisekė su laida? Gal kaltas faktas, kad tuo metu niekas nedarydavo "atrankų" į gimnaziją? (Kai pradinę baigiau, manęs neliepė kažkokių testų daryti ar atrankas pereiti, tiesiog ėmė ir priėmė, nors visada visur būdavau pirmūne). Po truputį viskas keitėsi.

Kažkur apie 2010, kai mokykla tapo universitetine, buvo imamasi kelti prestižą - ilgainiui ir atrankos atsirado. Kalbant apie pavadinimo keitimą, kiek ten to universitetiškumo buvo? Beveik jo nebuvo. Ne. Net nejuokauju. Neskaitant "super duper ypatingai gyvenimą lemiančių" universitetų studijų programų pristatymų, kurie metai iš metų kartodavosi (tik būdavo daugiau aukštųjų mokyklų), kažkokių ypatingų paskaitų ar paskaitų ciklų susijusių su savo profiliu ar sritimi nebūdavo. Jeigu ir pasitaikydavo kažkas, tai tik informacinio pobūdžio ("stok ten arba ten, nes čia fainai, yra sausainių ir tau mokytoja pridės balą prie kontrolinio") arba būdavo moksleivių seminarų ciklo dalimi (kai ne viena ir ne dvi neuniversitetinės (!!!) gimnazijos irgi dalyvaudavo). Kas liečia patyčias, jos apmažėjo, tačiau jos niekada visiškai neišnyko ir, mano nuomone, jeigu ne 11-12 klasės profiliavimas, vis dar būtų reikėję nemažai valios eiti į mokyklą, kurios mokytojai lyg ir nieko, bet mokiniai - pykinimus keliantys iš pykčio arba baimės. Nekalbu apie visus, bet man užteko kelių individų, kad jie apkartintų didžiąją dalį 8 metų. Iš dalies truputį gailiuosi nekeitusi mokyklos, iš dalies džiaugiuosi, kad mokiausi plačia istorija garsėjančia mokykla (to niekaip neužginčysiu), bet norėčiau pakalbėti ir apie mokymo ypatumus, ne vien tik tarpasmeninius klasiokų santykius.

Man kaip 9.9 vidurkiu baigus ir 5 valstybinius egzaminus sėkmingai išlaikiusiam žmogui (2014 m., kai to nereikėjo) mokytis nebuvo sunku, gal 90% viso to laiko net per lengva. Mitas visiškas, kad ten žiauriai sunku mokytis, ar kad visi mokytojai yra kirviai. Man tekdavo matyti ir labai daug nuolaidžiavimų kitų mokinių atžvilgiu. Tam įtakos galėjo turėti ir tai, kad beveik visi mokytojai mane nuo 5 klasės ar 7 klasės matydavo kaip stropią mokinę ir suprasdavo, kad aš galbūt ir už kai kuriuos mokytojus daugiau kažką išmanydavau, tad natūraliai daugiau darbo duodavo arba kitokias užduotis pateikdavo. Man asmeniškai jokia mokytoja nebuvo jau labai labai nepatikusi, išskyrus gal vieną ar dvi, kurių vardų neminėsiu, tačiau aš to netraktuoju kaip asmeninės vendetos prieš mane, o labiau valdžios spaudimą kuo geriau paruošti egzaminams, kurie paradoksaliai yra reikalingi tik stojant, o toliau jau niekam neįdomūs.

Iš pažiūros gali pasirodyti, kad gimnazija turėtų ne tik egzaminams paruošti, bet ir gyvenimui, studijoms. Ar ši mokykla tą padaro? Nepasakyčiau būtent taip. Žinoma, kontroliniams ir egzaminams tikrai gerai paruošia, ypatingai kalboms arba istorijai, nieko nesakau. Mokytojai išnaudoja pagrindinę savo funkciją (paruošimui egzaminams) ribiniam arba vidutiniškam išlaikymui kuo puikiausiai, aukštam - jau reikia ir sėkmės, ir šiek tiek protelio (labiau sėkmės visgi). Tačiau nepasakyčiau, kad ši mokykla yra magiška vieta, kur esi staiga paruošiamas solidesniam universitetui (ne kolegijai, ne profkei, bet univerui). Reta kuri mokytoja pripažindavo (išskirčiau tik 2-4 gal, kurios tarp kitko nepakliūna į man nepatikusių mokytojų sąrašą), kad mokinys turi išmokti mokytis, bet ne mokėti tik kontrolinius parašyti 4-ui ar daugiau, dauguma mokytojų daug dažniau "cackindavosi" su mokiniais be galo be krašto. Iš pažiūros atrodytų, kad buvau moksliukė ar "knygų žiurkė", tačiau tai irgi nėra tiesa, kadangi įstojusi į universitetą (KTU fizinius mokslus), pirmaisiais metais daug vargau, kol supratau, jog reikia MOKĖTI MOKYTIS, bet ne atkalti šimtus puslapių medžiagos ir uždavinių vien tam, kad bandyčiau išspausti tobulą šimtuką iš valstybinio egzamino. Antra vertus, Maironkė niekada negarsėjo tiksliųjų mokslų smarkiu sustiprinimu, visada buvo garsi kaip labiau humanitarinio pobūdžio mokykla, bet, kai gerokai daugiau dėmesio yra skiriama pastariesiems mokslams, kartais susimąstai, ar tau šitos mokyklos užtenka. Aišku, dabar kai matematikos egzaminas tapo privalomu visiems, kas nenori mokėti už mokslą ir nėra menininkai, galbūt daugiau dėmesio skiriama matematikai, tačiau nemanau, kad ji viename lygmenyje su lietuvių kalba.

Taip pat norėčiau paminėti ir tuos neleidimus laikyti kažkokio egzamino - tai yra nusišnekėjimas iš "Sugedusio telefono" serijos. Mokytojai tik pataria, kad 4-ukininkui geriau būtų nelaikyti valstybinio egzamino. Jeigu jie mato, kad esi silpnas pažymiais, jie bandys geriausiu atveju tik perkalbėti. Savaime suprantama, kartais pasitaiko ir labai blogai besimokiusių mokykloje ir sugebančių gauti daugiau už pirmūnus. Čia jau ne mokytojų ar mokinių bėda, bet egzaminų sudarinėtojų bei ŠMM. Mokinių bėda - jie nemoka mokytis. Mokytojų bėda - jų darbas yra negerbiamas.

Norėdama apibendrinti, noriu pasakyti, kad ši mokykla nėra kažkuo itin ypatinga ar labai išskirtinė išskyrus pavadinimą, istoriją ir... tik tiek. Dauguma mokinių tikrai nėra "proto guzai: ar nevykėliai - jie vidutiniokai, tačiau nemaža dalis jų neišnaudoja pilno savo potencialo, kurį galėtų išnaudoti labiau savo talentus atitinkančioje gimnazijoje. Jeigu jus žavi ši mokykla, keliaukite pirmyn į ją. Ji tikrai yra geresnė už daugumą vidurinių, bet nepavadinčiau elitine, poniučių, šimtukininkų kalve. Įvertinčiau turbūt 7/10.

P.S. Pati esu studentė ir neplanuoju gana ilgai turėti vaikų, tačiau norėjau savo nuomonę išsakyti. Jeigu turėčiau vaikų, leisčiau juos į tokias mokyklas, kurios atitinka jų stipriąsias puses, o nežiūrėčiau į draugių patarimus, skambų pavadinimą, ar vien tik į tai, kad mokykla miesto centre. Nežinau kiek viskas pasikeitę per 2+ metus, bet nemanau, kad dabartinė realybė labai smarkiai skiriasi nuo antrosios mano pasakojimo dalies.

Atsakyti

Laba diena,

keliu temą aukštyn su prašymu- gal galite pasidalinti nuomonėmis, atsiliepimais apie mokytoją Dianą Petrauskienę?

Atsakyti