Įkraunama...
Įkraunama...

...Kelios dienos Paryžiuje...

user posted image
SAKRE-KER Bazilika MONMARTRE
user posted image
TRIUMFO arka drinks_cheers.gif
Atsakyti
labai graži ta monmarto bažnyčia, kitą sykį būtinai nuvyksiu ten.
Atsakyti
INGAKALNI, tavo svajonė, manau, tikrai išsipildys. Aš kur tik lankydavaus išvykus, bažnyčiose uždegdavau žvakelę ar kur norą reikdavo sugalvot, vis norėjau trečio vaikelio. Lytis buvo nesvarbi, nors jau turėjom 2 dukras. Nors pasąmonėj vis įsivaizduodavau berniuką. Ir ką? DBR visi džiaugiamės sūneliu smile.gif Bet keliones teko atidėt kuriam laikui. O tie vaizdai ir man matyti.
dėkui už šaunų reportažą 4u.gif
Atsakyti
Jurda ačiū 4u.gif tikiu, anksčiau ar vėliau norai virsta realybe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingakalnis @ 2010 06 03, 08:58)
Paryžiaus metro
Jaučiu skolą SM'forumui  už tiek daug atsakytų elementarių klausimų. Dabar kai jau  esu namuose, atrodo   pasiklysti ar nesusigaudyti Paryžiaus metro -  neįmanoma. Visur pilna nuorodų.
Ingakalni, ar tu pirmą sykį metro važiavai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 10 liepos 2010 - 11:32
mititėja ar yra skirtumas aš pirmą sykį važiavau, ar ne wink.gif?
čia įdėjau būtent taip viską papunkčiui kaip man atrodė tam, kad ieškant info trūko pačiai duomenų vienokių ar kitokių.
kas metro nėra važiavęs, manau, aiškiau pasidarė kur tos iškabos būna ir etc. (taip, viskas simply bet ne visi važinėja metro - tie kurie važiavę dažnai į tokias juokingas detales net nekreipia dėmesio)
Atsakyti
QUOTE(Ingakalnis @ 2010 07 09, 14:46)
mititėja ar yra skirtumas aš pirmą sykį važiavau, ar ne wink.gif?
  čia įdėjau  būtent taip  viską  papunkčiui kaip man atrodė tam, kad  ieškant info   trūko  pačiai  duomenų vienokių ar kitokių.
kas  metro nėra važiavęs, manau,  aiškiau pasidarė   kur tos iškabos būna ir etc. (taip, viskas   simply bet ne  visi   važinėja  metro - tie kurie važiavę   dažnai  į tokias  juokingas detales net nekreipia dėmesio)
Jep, yra didžiulis skirtumas.
Skaičiau tavo instrukciją labai įdėmiai (Paryžiuje nesu buvusi) ir neradau jokio ypatingumo ar esminio skirtumo nuo kitų miestų metro. Ir tik tada toptelėjo, kad tu metro pirmą sykį pamatei, todėl tau neaišku, kam skirtingų spalvų linijos ir pan. biggrin.gif Nekalbant apie komentarą, kad bilietas galioja važiavimui bet kur bet kiek kartų, kol neišėjai iš metro. biggrin.gif

Skirtumas toks, kad jeigu metro tau nebūtų naujiena, tai tokia detali instrukcija galėtų reikšti tik viena - Paryžiaus metro yra kažkuo ypatingas-sudėtingas-painus etc.

Na, bet manau, dabar jau aišku, kad metro važiavai pirmą kartą ir instrukcija yra skirta tiems, kas metro naudojasi pirmą kartą ir pageidauja vadovautis detaliomis instrukcijomis.
Neįsivaizduoju, kokių tau duomenų galėjo trūkti... Tikrai neįsivaizduoju.
Metro visiškai savarankiškai susigaudžiau būdama 12 metų. lotuliukas.gif

Tavo pasakojime pasigedau informacijos, ar lankeisi Chanel boutique? Ir kur fotoreportažas iš ten? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 09 liepos 2010 - 16:17
Mititėja (ar gal kitos žinosit), tai kiek vistik galioja tie vienkartiniai metro bilietėliai? Esu naudojusis tik daugkartinio naudojimo (ar kaip ten vadinasi) kortele ir ne Paryžiuj.
Atsakyti
QUOTE(domisodo @ 2010 07 09, 17:10)
Mititėja (ar gal kitos žinosit), tai kiek vistik galioja tie vienkartiniai metro bilietėliai? Esu naudojusis tik daugkartinio naudojimo (ar kaip ten vadinasi) kortele ir ne Paryžiuj.
Vienkartinis galioja "vienam įėjimui". Važiuojat kiek norit kartų, kokia norit kryptimi (kol neišėjot iš metro pro apsauginius vartelius). Tik nesu tikra, ar laikas nelimituojamas. Kai kuriuose miestuose limituojamas, t.y. nuo pirmo bilieto panaudojimo jis galioja 1,5 val. arba 2 val. Bet, manau, ant bilieto tai bus parašyta.
Be to, jeigu neklystu, Paryžiuje galima naudotis vienkartiniais bilietais kelioms transporto rūšims. Jie vos vos brangesni, bet galioja metro+autobusuose+RER (kaip supratau - regioniniuose traukiniuose).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 09 liepos 2010 - 17:31
Neklaidinkite dėl RER. Jiems netinka paprasti metro bilietėliai. Reikia pirkti būtent RER. O su RER bilietėliais galima važiuoti ir metro. Taip yra todėl, kad RER jau yra ne metro (nors atrodo ir taip pat), bet traukiniai, kurie važiuoja į Paryžiaus priemiesčius, ir važiavimas jais yra gerokai brangesnis (apie 8 eurai).
O dėl detalaus metro aprašymo Ilgakalnis šaunuolė, nes kitiems tai tikrai yra aktualu. Kiekvieno miesto metro sistema skiriasi. Paryžiuje nesvarbu linijos spalva (ji tik tam, kad geriau išsiskirtų linija), svarbiausia numeris. Su RER - svarbiausia galutinė stotelė, nes ta pati linija gali išsišakoti ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smagumėlis: 09 liepos 2010 - 19:07
Metro esu važiavusi kaimyninėje šalyje, bet kol neįėjau, tol tikrai maniau kad pušinėsiu.
Kodėl taip detaliai, smulkiai ir etc. juokingai aprašiau? ogi temoj apie Paryžių dažnai kartojosi klausimai : kaip suprasti linijas, kaip žinoti kur išlipti, kur bilietukus rasti kur juos dėti ir etc...

pati jei būčiau pamačiusi tokio tipo foto kaip kad pati įkėliau, būčiau rami tuo kad nenublūdinsiu niekur (nors metro tai neįmanoma).


Dėl vienkartinių bilietukų - nemačiau niekur užrašų dėl laiko, skaičiau ne vieną temą apie Paryžių, merginos labai kantriai visoms klausinėjusioms (tarp jų ir man) aiškino viską kaip pirmokui, bet už tai drąsiau jautiesi šalyje kurioje kalbos deja nemoki (vos 10 žodžių)... o anglų k. ten kaip ir kitos kalbos svetimos smile.gif

Atsakyti
QUOTE(smagumėlis @ 2010 07 09, 19:01)
Neklaidinkite dėl RER. Jiems netinka paprasti metro bilietėliai. Reikia pirkti būtent RER. O su RER bilietėliais galima važiuoti ir metro.
Neklaidinu. Pacituoju, jeigu nepastebėjote. biggrin.gif
QUOTE(mititėja @ 2010 07 09, 17:28)
Be to, jeigu neklystu, Paryžiuje galima naudotis vienkartiniais bilietais kelioms transporto rūšims. Jie vos vos brangesni, bet galioja metro+autobusuose+RER (kaip supratau - regioniniuose traukiniuose).
QUOTE(Ingakalnis @ 2010 07 09, 19:21)
Kodėl taip  detaliai, smulkiai ir etc. juokingai aprašiau? ogi  temoj  apie Paryžių  dažnai    kartojosi klausimai : kaip suprasti linijas, kaip žinoti kur išlipti,  kur bilietukus rasti kur juos  dėti ir etc...
Todėl ir klausiu. Nes aprašyme neradau jokių skirtumų nuo metro, kuriais teko važinėtis (greitomis suskaičiuoju 7 miestus).

QUOTE(Ingakalnis @ 2010 07 09, 19:21)
pati jei būčiau   pamačiusi tokio tipo foto kaip kad pati įkėliau, būčiau rami tuo kad  nenublūdinsiu niekur (nors metro tai  neįmanoma).
Turbūt man iš viso nesuprantama, kaip galima nublūdinti kur nors. Net jeigu nublūdiji, tai ir parblūdiji. biggrin.gif

QUOTE(Ingakalnis @ 2010 07 09, 19:21)
Dėl  vienkartinių bilietukų - nemačiau niekur   užrašų dėl  laiko,   skaičiau ne vieną temą  apie Paryžių, merginos labai kantriai visoms klausinėjusioms (tarp jų ir man) aiškino   viską  kaip  pirmokui, bet už tai drąsiau jautiesi šalyje kurioje  kalbos deja  nemoki (vos   10 žodžių)...  o  anglų k. ten kaip ir   kitos kalbos svetimos smile.gif
Kaip jau sakiau, nežinau, ar yra laiko apribojimas. Žinau, kad kai kur toks yra. Būna dar zonų ribojimas. Miestas suskirstytas zonomis ir priklausomai nuo to, per kelias zonas važiuoji, kainuoja bilietas.
O dėl kalbos, tai keistoka, jeigu informacijos darbuotojas (metro didesnėse stotyse tokios būdukės būna, kuriose gyvas žmogelis sėdi) nesupranta angliškai.

Ingakalni, tai kaip ten Chanel boutigue? Neaplankei? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 09 liepos 2010 - 19:44