Įkraunama...
Įkraunama...

duomenų keitimas

ruošiamės įsivaikinti vaikutį. viskas paruošta,liko tik dokumentus paduoti teismui. Norėtume keisti vaiko gimimo datą, ne tik pavardę. ar tai įmanoma?
Atsakyti
QUOTE(Ruta32 @ 2010 06 04, 15:23)
ruošiamės įsivaikinti vaikutį. viskas paruošta,liko tik dokumentus paduoti teismui. Norėtume keisti vaiko gimimo datą, ne tik pavardę. ar tai įmanoma?


O kam to reikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta32 @ 2010 06 04, 15:23)
ruošiamės įsivaikinti vaikutį. viskas paruošta,liko tik dokumentus paduoti teismui. Norėtume keisti vaiko gimimo datą, ne tik pavardę. ar tai įmanoma?

Nedarykite to. Tai jums gyventi nepadės ir jūsų problemų neišpręs. Tai tik jūsų asmeninis egoizmas. Šiuo metu galvojat tik apie save. Jei galit - pagalvokit, ar norėtumėt nežinoti savo gimimo datos? Na, tarkim, vaikas tikės astrologais. Tai tampa vis labiau madinga. Nepykit, jei žengiat tik pirmus žingsnius - galit jaustis labai pažeidžiama. Aš jums kalbu iš širdies ir patirties.

Datos pakeisti jums niekas neleis. Jau keliolika metų neleidžia. Atskirų atvejų galiu nežinoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 05 birželio 2010 - 00:34
zinau,kad asmens kodas nekeiciamas,o cia kaip ir tas pats.
as irgi-atsiprasau,bet ar norite pabegti nuo viso pasaulio ir as ruosiates visa gyvenima meluoti?!.
manau daugelis puikiai jus supranta,nes mes noretume kad tas vaikutis butu"musu"...bet tai tiesiog neimanoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 05 birželio 2010 - 08:44
QUOTE(sri lanka @ 2010 06 05, 09:41)
zinau,kad asmens kodas nekeiciamas,o cia kaip ir tas pats.
as irgi-atsiprasau,bet ar norite pabegti nuo viso pasaulio ir as ruosiates visa gyvenima meluoti?!.
manau daugelis puikiai jus supranta,nes mes noretume kad tas vaikutis butu"musu"...bet tai tiesiog neimanoma.

mes nesiruošiame meluoti, mūsų mažylis pas mus atkeliavo būdamas keturių metų iš vaikų namų, kai kada klausimai jam iškyla, tada ir atskome, o apie gimimo datos keitimą privertė galvoti Lietuvos įstatymai. vaikas gimęs metų pabaigoje ir neturėdamas septynių metų yra verčiamas eiti į mokyklą, o jam labai reikia tų papildomų metų, kad sustiprėti morališkai, užaugti emociškai, nes puikiai žinome, kad protinė branda dar yra ne viskas, svarbi yra vaiko emocinė branda, jis pas mus kol kas dar labai nori žaisti, jis vis dar neatsižaidžia, sunkiai įsijungia į bendrą veiklą, dar labai jautrus aplinkos dirgikliams, nes metų pas mus gyvenimo padarytoms žaizdoms užgydyti dar yra labai mažas laiko tarpas, o Lietuvos įstatymai sako, kad vaikas privalo eiti į mokyklą tais kalendoriniai metais, kada sueina 7 metai.iki naujų kalendorinių metų trūksta savaitės ir padėtis pasikeistų iš esmės, todėl matydami savo vaiką ir konkrečią situaciją galvojame apie datos pakeitimą.

norėtųsi, kad atsakytų specialistai, esame išklausę kursus ir daug ta tema domėjęsi, todėl žinome ko siekiame ir kaip turime elgtis smile.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruta32: 06 birželio 2010 - 20:12
QUOTE(Ruta32 @ 2010 06 06, 21:08)
mes nesiruošiame meluoti, mūsų mažylis pas mus atkeliavo būdamas keturių metų iš vaikų namų, kai kada klausimai jam iškyla, tada ir atskome, o apie gimimo datos keitimą privertė galvoti Lietuvos įstatymai. vaikas gimęs metų pabaigoje ir neturėdamas septynių metų yra verčiamas eiti į mokyklą, o jam labai reikia tų papildomų metų, kad sustiprėti morališkai, užaugti emociškai, nes puikiai žinome, kad protinė branda dar yra ne viskas, svarbi yra vaiko emocinė branda, jis pas mus kol kas dar labai nori žaisti,  jis vis dar neatsižaidžia, sunkiai įsijungia į bendrą veiklą, dar labai jautrus aplinkos dirgikliams, nes metų pas mus gyvenimo padarytoms žaizdoms užgydyti dar yra labai mažas laiko tarpas, o Lietuvos įstatymai sako, kad vaikas privalo eiti į mokyklą tais kalendoriniai metais, kada sueina 7 metai.iki naujų kalendorinių metų trūksta savaitės ir padėtis pasikeistų iš esmės, todėl matydami savo vaiką ir konkrečią situaciją galvojame apie datos pakeitimą.

norėtųsi, kad atsakytų specialistai, esame išklausę kursus ir daug ta tema domėjęsi, todėl žinome ko siekiame ir kaip turime elgtis  smile.gif  wub.gif


Rūta, jūs žiūrit tik iš dabarties pozicijos. Negalit net įsivaizduoti, ko jums pametės gyvenimas. Rašot labai protingai, tikrai yra be galo svarbi emocinė ir socialinė vaiko branda. Vien dėl šio faktoriaus aš neleidau savo vaiko į pirmą klasę anksčiau laiko, nors pagal pasiekimus jis galėjo eiti.

Tiesiog jums to neleis, nes asmens kodas nekeičiamas, kaip ir minėjo Šri Lanka. Mano vaikui kai keitė gimimo liudijimą - kampe uždėjo antspaudą - KARTOTINIS. Ir jau vien dėl to nuo tiesos nepabėgsi. Nekeitė net gimimo vietos. Apie datą jau nekalbu. Todėl paskaičiusi jūsų pranešimą labai susirūpinau ar tai dar yra įmanoma...

Manau, kad mokyklos lankymo pradžia yra nedidelė problema. Siūlyčiau prie problemų pratintis. Jų dažnai netrūksta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 07 birželio 2010 - 00:47
QUOTE(Ruta32 @ 2010 06 06, 10:08)
norėtųsi, kad atsakytų specialistai, esame išklausę kursus ir daug ta tema domėjęsi, todėl žinome ko siekiame ir kaip turime elgtis  smile.gif  wub.gif


jei reikia specialisto...tada jus ne tuo adresu! smile.gif
bet jei "uzeitumet"i ivaikinimas.lt,tai manau rastumet ta pati atsakyma...

musu mazosios gimimo liudijime viena data,o va sveikatos korteleje parasyta,kad mergaite gime...tada ir tada,skiriasi dvi dienos!as tai puoliau i "nevilti":kaip cia issiaiskinti tikraja data?!juk vaikui svarbu kada jo tikroji gimimo diena.

o kursuose,kiek prisimenu,nerekomenduoja keisti net vardo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 07 birželio 2010 - 11:16
neįsivaizduoju, kaip galima sugalvoti tokį dalyką, keisti vaiko gimimo data, abejoju, ar esate pasirengę įsivaikinti, gal reikėtų kreiptis į psichologus ir rimtai išanalizuoti savo norus, tikslus, o tik po to pradėti ruoštis įvaikinimui. Atvirai, tai man net šiurpas ima nuo tokio egoistiško noro ir dar bandymo tą norą logiškai pagrįsti. Nepykite, bet reikėtų dar kartą apsvarstyti savo sprendimą dėl pačių gerovės. O tiesa ta, kad gimimo data, kaip asmens kodas, nekeičiami
Atsakyti
Taiska, nebesiputok, Ruta 32 parašė jau savo motyvus - gan svarius.

Ruta32 - eik paprastesniu keliu - vesk vaiką į pedagoginę psichologinę tarnybą, kad leistų nelankyti priešmokyklinės grupės - kaip supratau jis dabar penkiametis? aš bandysiu daryti taip pat - Braškė pas mane atkeliavo cool.gif lygiai prieš metus, būdama 4,75 metų - ji gimusi rugsėjo viduryje, Eisime į tą tarnybą, ir bandysiu atkelti mokyklą metams. Jeigu tikrai to reiks, nes kol kas matau tik didžiulį progresą - per metus nuveikėme daug -įveikėme didelį atsilikimą kalboje - žodynas turtingas, nebereiks lankyti logopedo. dabar jau ir rašo piešia... o visa kita.. kada nors gal pasivys. nors ko gero bus didelių sunkumų mokykloje sad.gif
Atsakyti
Sveikos. Atsakau Rutai. Reikėtų kreiptis į medikus, žinau, kad vaikų psichiatrai tą gali, gal ir kitos specialybės gydytojai, nežinau. Medikas, kompleksiškai įvertinęs vaiko raidą (prieš tai psichologas galėtų atlikti intelekto vertinimą Wisc-III metodika; manau tikslinga parodyti ir logopedui), jei yra raidos problemų, gali įrašyti tokią frazę "reikalingas sveikatą tausojantis režimas". Tuomet kreiptis Į pedagoginę psichologinę tarnybą, jie dar kartą pasižiūri ir esant reikalui rekomenduoja pratęsti ikimokyklinį ugdymą vieneriems metams, net jei vaikui tais metais rudenį sukanka 7 eri. Tikrai suprantu Jūsų rūpestį, kuris yra labai pagrįstas. Tik spręsti reikia ne ieškant kaip pakeisti asmens kodą, o tokiu būdu bandyti. Nes jei nebrandus vaikas pateks į pirmą klasę, tai stipriai kentės. Nes, kaip suprantu, šie vaikiukai ir taip su pažeista saviverte.
Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 06 07, 18:55)
Ruta32 - eik paprastesniu keliu - vesk vaiką į pedagoginę psichologinę tarnybą, kad leistų nelankyti priešmokyklinės grupės - kaip supratau jis dabar penkiametis?


Mano sesuo kaip tik ką tik išsprendė šią problemą - jos gruodžio mėn. pabaigoje gimęs vaikas kaip ir turėtų nuo rudens į priešmokyklinę eiti, bet jam akivaizdžiai per anksti. Sesuo pasiskambino į PPT, tai jie paaiškino, kad testuoja tik tuos, kurie nori anksčiau į mokyklą eiti, o tuos, kurie nori dar metus palaukti, tikrina gydytojas (tiksliai negaliu pasakyti koks tai gydytojas ar gydytojų komisija - labai į detales nesigilinau, todėl ir praklausiau). Bet tai nepatartina, nes kažkokią ten "diagnozę" įrašo (ar kad sutrikęs vystymasis, ar kažkas kito), ir su tokia "diagnoze" nuėjus į mokyklą gali nelabai gerai būti - visokių gi mokytojų yra (mes su tokia susidūrėme - mūsų mokytoja siaubingai nemėgsta globos namų auklėtinių, kuriems priskiria ir įvaikintus vaikus, o mano pleputė išsiplepėjo, tai mokytoja iš karto ją "nurašė"; nuo rudens eisime į kitą klasę). Tai sesuo tiesiog pasikalbėjo su darželio direktore, kuri leido tam vaikui dar metus pabūti paprastoje grupėje, o po metu eiti į paruošiamąją. Ir tai tikrai neišskirtinis atvejis, ne vieną tokį žinau. Gal tiesiog su direktore pasikalbėkite?
Atsakyti