Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios

Apklausa: Duonos kepimo temoje pirmame puslapyje jūs norėtumėte matyt: (153 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Kepam duonelę pačios, savo rankomis, su meile, nes dar nuo senų laikų duona buvo gerovės, laimės ir vaisingumo simbolis.

user posted image

Senoji tema 1
Senoji tema 2
Senoji tema 3
Senoji tema 4
Senoji tema 5
Senoji tema 6
Senoji tema 7
Senoji tema 8
Senoji tema 9
Senoji tema 10
Senoji tema 11
Senoji tema 12
Senoji tema 13

Salyklą, grudų mišinį galima pirkt čia, tik reikia susikooperuot, nes prekiauja maišais

Ingredientus duonos kepimui perkam čia

Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai – patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas – baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis – tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios – A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.

Dažniausiai kepant duoną duonkepėje su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų kartu su kitais skysčiais.

7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei


Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm

Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint

Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb

1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvėsėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas:
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiūvėsėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g

Ilgio matavimas
5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch

duona smikės
duona *mamytės*
duona iš NTV smilos
ruginė duona "Skanumėlis." radastelės
Lengva ruginė duona radastelės
Ypatinga ruginė radastelės
duonos rinkiniai (Balta, razinų, viso grūdo, pasukų, cibulinė, septynių rūšių grūdų, saulėgrąžų, kaimiška, duona su raugu) Amalios
rusiška juoda duona kris
duona skrudinimui "PAN CARRE" Sonatinos
duona nomkės7
duona Baisos
forminė duona nomkės7
duona su jogurtu ir valstiečių duona .nomkės7
duona su fetos sūriu, medetkų žiedlapiais ir čiobreliais .nomkės7
duonelė su razinomis baltanosio
duona -Žiedas su šonine Portukės
duona su varškės kremu Katu
duona su įvairiomis sėklomis Katu
ruginė duona su kmynais Portukės
Nomedos ruginė duona fortos
patobulintas Portukės duonos receptas nomkės7
Kapučino - šokolado duona Katu
rupių miltų duona ir kvietinis ragaišis nomkės7
duona "Babka" Katu
Banana Nut Yeast Bread (Bread Machine) ir Banana Chocolate Chip Bread ( Breadmaker 1 1/2 Lb. Loaf) Katu
dzūkiška grikinė boba ir Velykinė pynė fortos
Morkų - ananasų mielinė duona Katu
bananų ir datulių duonelė ir saldi Velykinė duonelė fortos
pasukų duona fortos
balta duona spiglio
juoda duona fortos
duona su džiovintais pomidorais spiglio
duona su garstyčiomis spiglio
duona "pica" spiglio
duona su šafranu nomkės7
duona vazonuose jblmami
duona su jogurtu fortos
duona su grikių miltais spiglio
duona su dilgelėm fortos
duona su "gyva tešla" Nanatos
duona balta kaip pyragas fortos
paskaičiuotos proporcijos fortos duonai su dilgelėms nomkės7
avižinių dribsnių duona Katu
fantastiška cinamoninė razinų duona Katu
duonos skrebučiai fortos
sostinės keksas segtuko
eksperimentinė duona su kefyru nomkės7
pyragas "Saulė" ir mielinis pyragas su varške Katu
ruginė duona su raugu jobuko
valstiečių duona dekoltė
linų sėmenų duona (Flax Seed Bread) Katu
balta duona rutuluxo
duona su razinomis rutuluxo
arabiška duona Eglės 22
duona vaiduliukės
duona su dž.vaisiais rutuluxo
rupių miltų kvietinė duona vaiduliukės
duona su bulvių dribsniais Sonatinos
duona su varškyte Mamos Tanios
Borodino duona kobriuko
graikų ūkininko duona jblmami
duona Endedndu
Paprasta ruginė duona.
Receptai duonos mašinai (angliškai).
Kaip spręsti problemas iškilusias kepant duoną su duonos kepimo mašina (rusiškai).
aštri duona Rutulux
duonos vyniotinis su prieskoniais regna
duona mama Greta
super skani duonytė Kobriuko
duona su alyvuogėmis mama Greta
nesijotų kvietinių miltų duona Voveros
graikinių riešutų duona Regnos
duona su riešutais ir vaisiais mama Greta
saldi duona su riešutais mama Greta
graikinių riešutų duona Regnos
Ciabatta Guvilės
Duona, kepama aparate Mrs.R
duona pagal Sonatinos "Lenkiška duona" Slatkiuke
džemų receptai mama Greta
pusrytinė duonelė Mrs.R
Nikkė raugintų kopūstų duona su kmynais angliškai
keksas zebras Nikkė
bananinė duonelė su riešutais Voveros
citrininis pyragas Nexta
citrininis pyragas mama Greta
migdolų pyragas ir vaisinis keksas mama Greta
"Sveika Duona be raugo, mielių, cukraus, druskos ir t.t.. , "Gyvos tešlos duona" ir "Gyva tešla" Mrs.R
juoda duona su saulėgrąžomis Aistuzeles
gyvos tešlos proporcijos FedeSperanza
duonelė su džiovintomis slyvomis mamos Gretos
saldus batonas ir juoda ruginė duona Mrs.R
prancūziškas batonas Nexta
bandelės su lašinukais mama Greta
kasdieninis batonas Anafora
sezamų duonelė mama Greta
sviestinės bandelės Katu
švediška duona su alyvuogėmis Regna
Bostono ruda duona Katu
Sveikuoliška spanguolių ir graikiškų riešutų duona Katu
duona su varškės sūriu ir krapais mama Greta
picos duona, beždžionių duona ir bulvių bandelės Mrs.R
ruginė duona su raugu Mrs.R
Linų duona panterele35
ruginė duona Šilingės
modifikuota ruginė duona su raugu Mrs.R
Kukurūzų duona (angliškai)
kukurūzų duona Panterele35
duoninės bandelės Triule
rusiškas bagetas Triule
Rugelis ir Palenica Mrs.R
ruginė duona su kmynais Avenita
raugo dienoraštis ir Angelų duona Katu
keksas Mrs.R
Duona Herkulesas Ervidėjus nataliuncik‘o
ryžių duona su abrikosais nataliuncik‘o
duonytė su ruginiais miltais ir grietine, cinamono ir spanguolių duona Kirameki
Rusiška ruginė duona ir Grikių miltų duona su vaisiais Kirameki
Pietų Karolinos ryžių duona
ruginė duona su alum nataliuncik‘o
Hala arba šiašiapynė
plikyta ruginė duonytė nataliuncik‘o
Vokiška kaimiška duonelė ir Riebi ruginė duona Kirameki
Tosterio duona pantereles
Spanguolių - aguonų keksas Renatelem
tortanas
Šventine duona, Kvietinis ragaišis, Prancūziška duona, Rugine duona, Ruginiai paplotėliai su sezamu sėklomis fortos
Duona su arachisu pasta pantereles
Chudo testo
Grissini
Itališkos bandelės, Ciabata Mrs. R
Rikotos ir špinatu duona - pyragas mamos_Gretos
cibuline laukines
Vyniotinių pyragas Lung
kasdieninis batonas Šilingės
duonelė Lung
Naminė ruginė duona Krisl‘os
Itališka duona su rozmarinu garbanes
Velykinis pyragas su razinomis Krisl‘os
Ruginė duona J@lant‘os
Sąstingio laikų batonas
duonytė jadzkos
Garstyčių ir alaus duona Elik‘os
duonytė su kumpiu ir alumi Terr‘os
ruginė duonelė laurechk‘os
Balta saldi duonele su džiovintais slyvom lioliukes
duona su alyvuogėm nataliuncik‘o
bandelės Ninin
ruginė duona su gira, balta duona su džiovintomis vyšniomis, balta duona su šviežiais agurkais ir krapais, duona su džiovintais grybais ir česnaku, duona su ryžių miltais Laumikė
DEGINTO CUKRAUS SIRUPAS Mrs. R
batonas tostams nataliuncik‘o
balta duona slogos
duona su 5-ių grūdų dribsniais jadzkos
aguoninis mielinis zebriukas Mrs. R
Duona su sūriu ir krapais Maria-
varškės pyragas Lung
Rupių miltų bandelės - Vollkornsemmeln Avenitos
bananinis pyragas murrrkos
Sava Terros
Plikyta ruginė duona Elikos
duonelė nataliuncik‘o
kvietinė duona su juodaisiais sezamais Lung
plikyta kvietinė duona su salyklų Terros
Cinamoninės bandeles flour-pasta
duona su rugių kruopom jadzkos
Indiška duona Chapati
elementari duona su įdomiais priedais jadzkos
Varškės pyragas paidukes
ruginę-kvietinę duoną su raugu Laumikės
duona ant kopūstų lapų FedeSperanza
Duona su sėlenomis Elikos
Balta duona su kiaušiniu Elikos
Dž. slyvų duonelė nataliuncik‘o
šeimos duona nataliuncik‘o
Saldus pyragas murrrkos
Duona su varške ir sūriu Elikos
Slyvų-varškės pyragas nataliuncik‘o
Balta sviestinė duona su razinomis Lett‘os
Balta kvietinė duona su majonezu Lung
balta duona su kmynais
cinamoninė duoną su imbieru Jundos
duona su raugų nataliuncik‘o
Obuolių šarlotė Lung
miežinė duona nataliuncik‘o
Greita duonele nataliuncik‘o
Rusiška juoda ruginė duona Sikstes
Sveikuolių duona nataliuncik‘o
Grūdėta morkų ir razinų duonelė mamos_Gretos
Vyšnių ir marcipano pyragas Trolėmolės
Rudeninė moliūgų duona Mrs. R
Duona su linų sėmenimis ir sėlenomis Lett‘os
Niujorko duona arba Duona be minkymo Lung
Mandarininė duona Terr‘os
dzūkiška duona ir Zervynų kaimo duona Renatelem
Balta sviestinė duona su razinomis Lett‘os
Picos duona nataliuncik‘o
Sveikuolių duona Trolėmolės
duona grange
Braškinė duona Elikos
Šventinė mielinė pynė Mrs.R.
Sūrio duona nataliuncik‘o
Duona be plutelės pantereles35
duoniukai - sausainukai Lung
Itališka duona Elikos
Miežinė duona su prancūziškom garstyčiom nataliuncik‘o
Gardžioji greituko duona nataliuncik‘o
Duonelė su raugu Lett‘os
Rugine duona su slyvom nataliuncik‘o
duonelė su sausu raugu Lett‘os
Avižinė duonelė nataliuncik‘o
Borodino duona nerez
saldus pyragas geneir‘os
Airišką avižinė sodos duonelė nataliuncik‘o
duonele su semkom laurechk‘os
duona Jundos
Bandelės su pekano riešutų ir apelsinų džemo įdaru Trolėmolės
keksas Saulėgrąžos
duona Lukrecij‘os
Parmesant Peppercorn french bread Taurės
Fermerių duona kamzelk‘os
Tarta su mieline tešla nerez
Borodino nr.1 pantareles
Mielinis pyragas "vienas iš triju" Terros
Bandelės su razinomis nataliuncik‘o
kučiukai Gertrudos
kučiukai nataliuncik‘o
kučiukai Terros
Pirmakarčių duonelė Mrs. R
Buttermilk Rye Bread Taurės
kučiukai šarūnės
mielinė tešla
KIŠ-MIŠ Terros
duona-tigriukas nataliuncik‘o
rupių miltų duona Rasma
Picos tešla pipete
Pienišką duona A-Z
Ciabatta Rasma
Tamsi kvietinė duona Lung
Grybų vyniotinis nataliuncik
Pienišką duona Lukrecij@
Keksas Skanumėlis nataliuncik‘o
Valensijos duona su pomidorais ir baziliku pipete
ruginė duona su raugu pipete
Duona su riešutais ir razinomis Angele
ala keksas - majonezinis pyragas jolanka
Purus batonas nataliuncik
bagetės jursim
sviestine duona su varske Nerutė
Vienos bagetė pipete
Vyrų duona nataliuncik
nataliuncik‘o Vyrų duona su raugų Terra2
bandelės Rasma
Hubertas laselis
Bandeles su vyšniomis jolanka
Lavašas nataliuncik
meduolis jursim
Citrininis keksas jolanka
minkštas meduolis AngeleZ
Duona-panda panterele35
pusiau rugine duona Neeri
bulvine duona Sechmeta
duona su sezamu sėklom Lung
http://nataliuncik.b...-su-mielem.html] Bočių duona su mielėm nataliuncik [/url]
Bočių duona su naminių raugu nataliuncik
balta jogurto duonele aguonele
laukine duona Larissa
Indiška naan duona Vyckaju
Duona pagal Savojos receptą Tinguma
Skani duona Terra2
Naminė ruginė duona Saulėta.
Duona su raugų, paskaninta kmynais Terra2
Grikių duona su graikiškais riešutais nataliuncik
Palangos duona Terra2
Švelnia juoda duona su naminių raugu nataliuncik
grynai rugine Ulitka
airiška duona rsc
Sveikuolių duona Trolėmolė
batonas su raugu Ulitka
kvietinė duona Amadeja
Vaisinė duona nataliuncik
Firminė duona Terra2
duona rugiagele26
Ryžiu batonas-pyragas nataliuncik
ruginę duoną su ruginiu raugu Terra2
Sveika duona Dianux68
bananų duona pagal Oliverį
Paprasčiausia duona Terra2
Mano ruginė leitutė duona regna kvietinė duona su kvietiniu raugu Terra2 batonas "Trys kapeikos" Lung 8 grūdų duona nataliuncik traiškytu pomidoru duona flour-pasta ruginė pieniška duona egute
Duona su česnakų ir parmezano sūriu flour-pasta

Ruginio raugo paruošimas
Tekstas ir foto, o iš čia

Pirma diena

- 1stiklinė šilto, švaraus virinto vandens
- 1stiklinė ruginiu miltu
Švariame inde(geriausia apiplikit dar karštu vandeniu) gerai išmaišyt miltus su vandeniu, kad gautųsi vientisa mase be gumulėlių, perdėti į 3l sterilizuotą švarų stiklainį, uždengti plėvelę. Laikyti 2 d. kamb. temperatūroje.
Pamaitinsime po 48val.
Raugo kvapas turėtu buti truputi rūgštokas su burbuliukais. Dabar atėjo laikas pamaitint raugą. Paimam pusę stiklinės(galima truputuką daugiau) ruginių miltų ir sumaišom su puse stiklines vandens, gerai išmaišom ir įmaišom į mūsų raugą.
Foto raugo-trečia diena

Ketvirta diena
Jei viskas buvo padaryta teisingai, ir raugas buvo laikomas nevėsioje vietoje, tada pakeitimai turi būti matomi iš karto. Raugas padidės pusantro-dviem kartais ir išaugs iki viršaus (raugas įgis putoto rūgštaus kvapo masės formą). Bet puvimo kvapo neturėtų būti. Raugo skonis turi būt rūgštus.
Dabar pamaitinsim raugą antrą kartą. Norėdami tai padaryti, sumaišome ruginių miltų stiklinę su stiklinę vandens. Viską gerai išmaišyti ir įmaišom į mūsų raugą ir paliekame dar vienai dienai.
Raugas yra paruoštas ir gali būti naudojamas duonos kepime. Tinkamai paruoštas raugas turi būt grietinės konsistencijos, rūgštaus skonio ir burbuliuot.
Pasilikti 60-80g raugo, uždengt dangčiu ir pastatyt į šaldytuvą, taip raugą galima laikyti iki dviejų savaičių. Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val.
Jei paliktas raugas turės pelėsiais atsiduodantį kvapą, reiškia jis sugedo. Tokiu atveju, visą procesą pradedam iš naujo.

Kvietinio raugo paruošimas
Tekstas ir foto, o iš čia, be to visas procesas smulkiai ir aiškiai pavaizduotas ir čia

- 200 g kvietinių miltų
- 90-100 ml vandens
- 1a.š.aliejaus
- 1a.š. medaus

Medų ištirpinam vandenyje, sumaišom su sijotais miltais, įpilam augalinio aliejaus ir minkom tešlą. Iš tešlos formuojam kamuoliuką, viršuje darom kryžiaus formos pjūvį, ir paliekam kambario temperatūroje dubenėlyje ar stiklainyje uždengus maistine plėvele.
Paliekam tešlą trim dienom, kurių metu ji turėtų pradėti rūgti. Antros dienos pabaigoje jau bus matomi pokyčiai, pjūvis šiek tiek susilies, o tešla pradės burbuliuot.
Po trijų parų tešla suskystės, ant paviršiaus susidarys burbuliukai ir tešla bus „tinklinės“ struktūros.
Prieš naudojimą šio raugo, geriausia jį dar pora kartu pamaitint. Tam reikės į raugą įdėt 100-120g miltų, 50-60 ml vandens ir viską gerai išmaišyt iki vientisos masės. Po šito reikia palikt 12-20val. šiltoj vietoj.
Šis raugas labai gerai laikosi šaldytuve. Tik reikia neužmiršt du kartus per savaitę pamaitint.
Kvietinis raugas švelnesnis už ruginį ir su juo gerai kept kvietinę duoną/batoną. 500 g miltų prireiks 150-200g kvietinio raugo ir tuo tarpu reikės sumažint 70-100g miltų ir 70-150ml skysčių kiekį nurodytą recepte (tiksliau matysis kai maišysit tešlą).

Rasmos raugas ir Terros raugas ir dar vienas Rasmos raugas be rūgštelės

Kelėta patarimų:
1. Geriausia pilt nechloruota vandenį
2. Esminė klaida, kad raugas išmetamas nors realiai jis būna geras, blogas raugas tai supelijęs raugas.
3. Nuo pelėsio dedama plėvelė ant raugo ir jokių razinų!
4. Jei raugas beviltiškai nekyla yra pagalba: medus (gliukozė, fruktozė), jogurtas, rūgpienis (tik ne pramoninės mielės).

Iš pradžių gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubėkit ir viskas pasiseks. Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
kuku 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Jau sutvarkėm karsta.gif

Welcome 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 17 birželio 2010 - 21:03
Jei per diena nesuvalgot duonos, tai kur ja laikote? Plastikiniame maiselyje, duonineje ar dar kur kitur?
Ir kaip greitai jusu duonele sudziuna? Kazkaip man jau kita diena duonkepeje kepta duona nebeskani, o po 2 dienu, jei buna dar like, tai atidedu zasims ir antims prude lesinti. Bent vaikui ir pauksciams dziaugmo buna tongue.gif
Atsakyti
sakykit, prasau, o ka duoda plikinimas? Man pirktine plikyta duona nelabai patinka. Bet gal namuose keptoje duonoje kitaip butu.
Atsakyti
QUOTE(flour-pasta @ 2010 06 18, 00:19)
Jei per diena nesuvalgot duonos,  tai kur ja laikote? Plastikiniame maiselyje, duonineje ar dar kur kitur?
Ir kaip greitai jusu duonele sudziuna? Kazkaip man jau kita diena duonkepeje kepta duona nebeskani, o po 2 dienu, jei buna dar like, tai atidedu zasims ir antims prude lesinti. Bent vaikui ir pauksciams dziaugmo buna  tongue.gif

Flour-pasta 4u.gif
O,duonos tu nelaikai šaldtytuve?
Suprantu,vaikučiams ir antytėme būna šventė.
Jo,Šv. žmones maitina paukščius,ir jie jų kas svarbiausia,nebijo.
Aš,keptą duoną laikau po maistine plėvele,ji man būna dar skanesnė ,kai pastovi.
O,taip laikau šaldytuve.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 18, 08:20)
Flour-pasta 4u.gif
O,duonos tu nelaikai šaldtytuve?
Suprantu,vaikučiams ir antytėme būna šventė.
Jo,Šv. žmones maitina paukščius,ir jie jų kas svarbiausia,nebijo.
Aš,keptą duoną laikau po maistine plėvele,ji man būna dar skanesnė ,kai pastovi.
O,taip laikau šaldytuve.


kazkaip man duonos laikymas saldytuve visada keistai atrode, matyt, kad nemegstu saltos duonos valgyti rolleyes.gif
esu pasisiuvus storus dvigubus medvilninius maiselius duonai, kad kasdien po nauja plastikini nenaudoti (bandziau buti ekologiska), bet akmenukas jau duona i antra diena pasidaro. Vel grizau prie plastikiniu maisiuku. Nesudziuna, bet man siaip nelabai skanu pasidaro pastovejus duona. Mano skonio receptoriai matyt visai ispindejo doh.gif
Atsakyti
Aš duonai laikyti naudoju tokią duoninę: ant medinio padėklo, stiklinis gaubtas. Tai man išsilaiko šviežia, apie 5 dienas, paskui jau kišu į šaldytuvą jei lieka.
Vakar kepiau kažką panašaus į Niujorko duoną tik duonkepėje. Dar dėjau raugo (+mielės) ir kildinau apie 3 valandas. Gavosi labai skani duonutė, visa puri ir šlapia rolleyes.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif Zinau,kad apie tai jau buvo kalbeta simta kartu,ale rask dabar tu zmogau doh.gif Vakar (tiksliau, sianakt) pirma karta kepiau duona su raugu.Pasirinkau Bociu duona.Ale ji man tokia truputi slapoka gavosi.Kai maisiau tesla,pasirode,kad mazoka miltu,tai iberiau dar.Gal del to???Kepe duonkepe.Ar cia dar pakept reikejo?
Atsakyti
flour-pasta,duona laikau šaldytuve, ilgai išlieka šviežia, o kad neprisigertu kvapu, sudedu į plastikinį ekologišką paketą(jis man plastmase neatsiduoda, o ir pats suira per pusmeti-metus).Duona nebus šalta, jei išimsit
prieš 15min

šarūnė,visos plikytos duonos drėgnesnes už neplikytas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 06 18, 10:56)
flour-pasta,duona laikau šaldytuve, ilgai išlieka šviežia, o kad neprisigertu kvapu, sudedu į plastikinį ekologišką paketą(jis man plastmase neatsiduoda, o ir pats suira per pusmeti-metus).Duona nebus šalta, jei išimsit
prieš 15min 


o kur toki ekologiska galima nusipirkti ir kaip atrodo? gal butu galima foto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2010 06 18, 09:01)
Laba  4u.gif Zinau,kad apie tai jau buvo kalbeta simta kartu,ale rask dabar tu zmogau  doh.gif Vakar (tiksliau, sianakt) pirma karta kepiau duona su raugu.Pasirinkau Bociu duona.Ale ji man tokia truputi slapoka gavosi.Kai maisiau tesla,pasirode,kad mazoka miltu,tai iberiau dar.Gal del to???Kepe duonkepe.Ar cia dar pakept reikejo?

Toks pat klausimas ir man siandien iskilo, nes irgi pirma karta kepu duona su raugu, kol kas kyla... Bet dejau viska pagal recepta, tai skysta tesla gavosi, miltu dejau, kad susiformuotu rutuliukas, tai gal su raugu keptos duonos tesla neturi susisukti i rutuliuka, o buti tokia poskyste? g.gif
Atsakyti