Sveikos mergaites,geriu kontracepcija jau apie 10metu,su pertraukomis,siaip jie man paskirti net ne apsisaugojimui,bet menesiniu reguliavimui,bei kraujavimo gausumo sutvarkymui,nieko blogo nepastebejau ,viskas tikrai susireguliavo,ir tik kada pusei metu darau pertrauka,viskas gryzta i senas vezes-tai yra gausus ir ilgas kraujavimas,nerealus skausmai,po menesiniu hemoglobino kritimas ir pasiekmes (galvos svaigimas,nualpimai,silpnumas)Geriu Jeanine,visus tuos metus,dabar paskutiniu metu pradejo skaudeti krutys,be liemenuko visai negaliu vaiksciuot,net megu su ja,mano D dydis ,bet niekeda tas man netrukde,nieko neskaudejo
gal kam taip buvo,manau gal reikia keisti hormonu doze-tai yra prieparata,o kai paskaitau kiek visokiu pasireiske salutiniu ,tai bijau kazkaip,nes manau atitaike man labai gerai Jeanine.Na, zodziu ,pasidalinkime...

As turiu isidejusi spirale NovaT ir irgi beprotiskai skauda krutis pries kiekvienas menesines ir padideja beprotiskai. Irgi be liemenuko net miegoti negaliu.
Man spirale atsisake deti ,mano gimda sirdies
formos,tad neprigytu spirale.Tenka valgyt kontracepcija
.

QUOTE(double coffee @ 2010 06 29, 11:14)
Man spirale atsisake deti ,mano gimda sirdies
formos,tad neprigytu spirale.Tenka valgyt kontracepcija
.

Tai gal tada geriau ne valgyt, o, pvz., klijuot? nors bėda pačios ir ne skrandyje...
Turiu drauge, kuri jau kelis metus nevartuoja jokius kontroceptiku, o vadavaujasi tik skaiciavimais. Tai is jos irgi labai daznai girdziu, kad krutis padideja ir skauda.

KT labiausiai gali pakenkt krutim, deja.. Nors padeda nuo gimdos, kiausidziu bedu, bet gali sukelt krutinei bedu. Butina stebet, ar nesusidaro sukietejimu, guzeliu, tikrintis pas gydytoja. Jei labai jautrios, skaudancios krutys (ir KT geriamos jau nebe pirmus 3 men.), gali buti, kad jos taip reaguoja i KT sintetini moteriska hormona ir rekomenduojama tada mesti KT arba bent pereiti prie tokiu, kuriuose nera tokio hormono.
Papildyta:
vienas dalykas, kai taip vyksta esant naturaliai ciklui ir visai kitas - vartojant hormonine kontracepcija, nes tada nera tikro ciklo, ovuliacija nevyksta, gimdos gleivine beveik neauga, hormonai nesvyruoja, tik padarius tarpa tarp pakuociu atsidaranda dirbtinas kraujavimas.
Papildyta:
QUOTE(domutiene @ 2010 06 29, 20:52)
Turiu drauge, kuri jau kelis metus nevartuoja jokius kontroceptiku, o vadavaujasi tik skaiciavimais. Tai is jos irgi labai daznai girdziu, kad krutis padideja ir skauda. 

vienas dalykas, kai taip vyksta esant naturaliai ciklui ir visai kitas - vartojant hormonine kontracepcija, nes tada nera tikro ciklo, ovuliacija nevyksta, gimdos gleivine beveik neauga, hormonai nesvyruoja, tik padarius tarpa tarp pakuociu atsidaranda dirbtinas kraujavimas.
QUOTE(liepsnele @ 2010 06 30, 23:03)
KT labiausiai gali pakenkt krutim, deja.. Nors padeda nuo gimdos, kiausidziu bedu, bet gali sukelt krutinei bedu. Butina stebet, ar nesusidaro sukietejimu, guzeliu, tikrintis pas gydytoja. Jei labai jautrios, skaudancios krutys (ir KT geriamos jau nebe pirmus 3 men.), gali buti, kad jos taip reaguoja i KT sintetini moteriska hormona ir rekomenduojama tada mesti KT arba bent pereiti prie tokiu, kuriuose nera tokio hormono.
Papildyta:
Papildyta:
Aciu uz suteikta informacija

Mano atveju visgi turbut jau truksta hormono situose KT,nes kiek geriau,buvo viskaspuiku,bet va butenk keli paskutiniai menesiai,uzsirasiau pas gyd,paziuresiu ka pasakys,parasysiu

o man tik keliom dienom pries mmm krutine pasidare jautri prisilitinams, nemalonus pojutis... visom kitom dienom viskas oki

QUOTE(Mimuke @ 2010 08 01, 14:31)
o man tik keliom dienom pries mmm krutine pasidare jautri prisilitinams, nemalonus pojutis... visom kitom dienom viskas oki 

Tai čia dėl PMS