Įkraunama...
Įkraunama...

Mano kvepiantys mamadieniai


Kai manęs kolegės paklausia - „Na, kaip vakar tavo mamadienis?“ , - aš visad joms atsakau – kvepiantis! Mano mamadieniai kvepia arba „menais“, arba gardžiais kepiniais.

Dviems mano vaikams ši diena reiškia, kad mamytė niekur jų neskubins, galima bus ilgai kartu vartytis pataluose, gerti gardžią kakavą lovoje, ir mama būtinai atras laiko išklausyti net pačias ilgiausias keisčiausias istorijas – kuris ką susapnavo.

Mamadienio rytą, mes būtinai pasižiūrime visos šeimos mėgiamiausią ir niekad neatsibostantį animacinį filmuką „La Troškinys“.
Filmuko herojaus gurmano žiurkiuko Remio įkvėpti, ir jau praalkę vaikai pasileidžia virtuvėn eksperimentuoti. Šią dieną jiems čia leidžiama viską maišyti, plakti ir kepti patiems. Mama tik šiek tiek „padiriguoja“ prie orkaitės.
Paprastai, virtuvė skęsta miltų debesyje, o keturios mažos rankytės kočioja, lipina vanile kvepiančius mamadienio pusryčius (tėtis tuos kepinius vadina „tep-lep“), bet mama giria išsijuosus – tikri kulinariniai šedevrai!

Čia mano pastarojo mamadienio „tep-lep“:

user posted image


Po saldžių mamadienio pusryčių, vanilės kvapus virtuvėje keičia akvarelės ir guašo kvapai! O smagumas šių mamadienių „plenerų“ būna toks, kad mama keliauja į rūsį ir kaskart ten randa vis kitokių netikėtų medžiagų, ant kurių mažiesiems menininkams tapyti kur kas smagiau, nei ant popieriaus lapo.

Čia mano pastarojo mamadienio „tep lep“ – mamytės portretai:

user posted image

user posted image


Vakare grįžusį iš darbo tėtį pasitinka „nedidelė“ kūrybinė netvarka namuose ir koridoriuj išdėliota naujausių vaikų darbų paroda.

Mamadieniais džiaugiuos dar visai neseniai – apie pusmetį, nuo tada, kai grįžau dirbti po antrojo vaiko priežiūros atostogų ir personalo skyriuj sužinojau, kad man, dabar jau dviejų vaikų mamai, tokie priklauso. Iškart sau pasakiau, jog šių dienų tikrai neskirsiu namų tvarkymui, apsipirkinėjimui ar kitiems reikalams tvarkyti, kuriems paprastai vis pritrūksta laiko... Mes dar tik kuriam savas mamadienių tradicijas ir tikiuos, kad kuo toliau, tuo jie bus smagesni, o vaikams mamadienis išliks atminty kaip diena, kai mama išjungia mobilųjį telefoną, kompiuterį ir niekur nebeskuba, išklauso, apsikabina, daug šypsosi smile.gif






Atsakyti
Kokie grazus jusu mamadieniai wub.gif saunuole mamyte, kad taip uzsiima su vaikuciais wub.gif
Atsakyti
Kaip šaunu... Kvepia net skaitant wub.gif
Atsakyti
QUOTE(extraño @ 2010 07 07, 08:04)
Mes dar tik kuriam savas mamadienių tradicijas ir tikiuos, kad kuo toliau, tuo jie bus smagesni, o vaikams  mamadienis išliks atminty kaip diena, kai mama išjungia mobilųjį telefoną, kompiuterį  ir niekur nebeskuba, išklauso, apsikabina, daug šypsosi  smile.gif

wub.gif susigraudinau
Atsakyti
Šaunūs mamadieniai, bravo thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif smile.gif Šaunuolė mama smile.gif
Atsakyti
thumbup.gif saunuole mamyte mirksiukas.gif viena minute net sunerimau, kokia as busiu mama, kai manoji paaugs, ar sugebesiu buti tokia gera mama unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lip2kas: 22 liepos 2010 - 20:02
Tiesiog tikri mamadieniai thumbup.gif
Atsakyti
Aš irgi susigraudinau blush2.gif nes grįžus po darbų- norisi tik ramybės... tačiau norom, nenorom prisiverti bent kažkiek laiko skirti mažiesiems rolleyes.gif
Atsakyti
Labai gražūs mamadieniai 4u.gif Šaunuolė mamytė thumbup.gif Net supavydėjau blush2.gif
Atsakyti
superr wub.gif
Atsakyti
Kokie grazus mamadieniai tokie meniski 4u.gif wub.gif
Atsakyti