[quote=pikkolo,2010 07 14, 08:10]
Turi būti arba užrašas, kad skirta maistui arba ženklas. Taip pat turi būti nurodyta kokiom sąlygom naudoti tokį indą. Lietuvos higienos normoje HN 16:2006 Medžiagų ir gaminių, skirtų liestis su maistu, specialieji sveikatos saugos reikalavimai yra nurodyta kokios medžiagos gali būti naudojamos tokiems gaminiams gaminti, kokie kiekiai ir kokių medžiagų gali išsiskirti per naudojimo laikotarpį.
Kiekvienas gaminys turi tam tikras savybes, kurios dėl temperatūrų pokyčių gali labai pasikeisti, todėl tiek šaldymui, tiek šildymui yra skirtingi indeliai. Šildant maistą netinkamuose plastiko induose, jie gali deformuotis, išskirti didesnį kiekį cheminių medžiagų. Tas pats šaldant - labai dažnai plastikas tiesiog sutrūkinėja ar net subyra.
Tam, kad išvengti tokių nesusipratimų kaip kad buvo su melamininiais kinietiškais indais, stalo ir virtuvės reikmenys iš plastiko buvo įtraukti į jautrių ne maisto prekių sąrašą. Tokiu atveju muitinė visada tikrina krovinį.
Papildyta:
dekui,paziurejau tuos reikalavimus,na nelabai ten paprasta

vienzodziu,geriau saldyt specialiuose induose,kas be ko..
tik va vistiek idomu ar visas PP gali liestis su maistu (jei nera taureles su sakute,tik PP). nes pvz ant cukraus maiselio tai nera zenklo taurele su sakute

daug kur buna nepazymeta...