Sveikos panelytes, tai vat turiu tokia problema, kaip toj reklamoj " atrodziau kaip nescia ". Esu 32 metu moteriske, pati gan smulkaus kuno sudejimo, ugis 156-157, svoris 52 kg, na nesu labai nukudus, bet ir nestora, sportuoju, sveikai maitinuosi, o pilvas tijrai kaip 5-6 menesi......Jau uzkniso giminiu sveikinimai su busimu kudikiu......O as net negimdziusi ir negimdysiu....
Gal galit patarti, kaip ta pilva sumazinti? Gal yra kokiu specialiu gorsetu ortopedijos klinikoj, ar gal daroma kokia pilvo suverzimo operacija? Nebezinau ka daryt......Sportuoju sporto salej prie " stakliu ", plaukioju, darau daug atsilenkimu, nu bet tas pilvas......Aisku, mano laikysena nera labai jau taisyklinga, na tokia kaip klaustukas, bet net pasitempus ir itempus pilva jis vistiek isgriuves......Jau visai nervai nebelaiko......Kas ka galit patarti?
QUOTE(Stichija @ 2006 01 09, 09:22)
Sveikos panelytes, tai vat turiu tokia problema, kaip toj reklamoj " atrodziau kaip nescia ". Esu 32 metu moteriske, pati gan smulkaus kuno sudejimo, ugis 156-157, svoris 52 kg, na nesu labai nukudus, bet ir nestora, sportuoju, sveikai maitinuosi, o pilvas tijrai kaip 5-6 menesi......Jau uzkniso giminiu sveikinimai su busimu kudikiu......O as net negimdziusi ir negimdysiu....
Gal galit patarti, kaip ta pilva sumazinti? Gal yra kokiu specialiu gorsetu ortopedijos klinikoj, ar gal daroma kokia pilvo suverzimo operacija? Nebezinau ka daryt......Sportuoju sporto salej prie " stakliu ", plaukioju, darau daug atsilenkimu, nu bet tas pilvas......Aisku, mano laikysena nera labai jau taisyklinga, na tokia kaip klaustukas, bet net pasitempus ir itempus pilva jis vistiek isgriuves......Jau visai nervai nebelaiko......Kas ka galit patarti?
O su cistom nieko bendro neturi? Pazinojau moteri kuria irgi sveikindavo su nestumu, o isoperavo virs 3kg cista. Ji jautesi normaliai
QUOTE(Ina318 @ 2006 01 09, 10:47)
O su cistom nieko bendro neturi? Pazinojau moteri kuria irgi sveikindavo su nestumu, o isoperavo virs 3kg cista. Ji jautesi normaliai
Va tai tau........O kazin ar paprastu echoskopijos budu matytu ka?

Ar jau cia pas gastroenterologa eiti?

QUOTE(Stichija @ 2006 01 09, 11:36)
Nu blyn, kaip mane tas balionas nervina.....pilvas toks, kaip kad vadinamas " alaus pilvas " nors as tik vyna geriu...Nei ka graziau apsirengsi, nei ka....depresija juoda jau man del to pilvo.....

bet ar gastroenterologas kartais ne su skrandžiu susijęs

QUOTE(Stichija @ 2006 01 09, 11:36)
Nu blyn, kaip mane tas balionas nervina.....pilvas toks, kaip kad vadinamas " alaus pilvas " nors as tik vyna geriu...Nei ka graziau apsirengsi, nei ka....depresija juoda jau man del to pilvo.....

Per echo tikrai jos matosi gerai. Siais laikais jas ismatuoja ir sprendzia ka daryti.
Pas mane (32 metai) ta pati problema - atsikišęs pilvas. Visuomet toks buvo, o dabar, kai priaugau svorio, visi klausinėja, kada gimdysiu. Net medikai, ir tie taip galvoja. Neseniai ginekologė (pas ją lankiausi pirmą kartą) paklausė, kiek laiko nėštumas. Kai pasakiau, kad ne nėščia, tuomet pasitikslino, kad, tikriausiai, neseniai gimdžiau. Ir truputį pasimetė, kai pasakiau, kad negimdžiau, o tik ruošiuosi kada nors pastoti. Iš tikro, tai problema. Tiesa, stuburas ir pas mane iškrypęs, juosmens linkis pagilėjęs. Aš manau, kad čia ir paveldimumas turi įtakos, nes ir pas mano tetą (tėčio seserį) toks pilvas visą gyvenimą. Irgi tekdavo klausytis panašių klausimų, nors pastoti negalėjo.
Jei nepadeda išvystytas pilvo presas (dėl savo tingumo tokio neturiu), tai aptempiantis korsetas, manau, turėtų padėti kažkiek.
O pilvo organų echoskopiją tikrai vertėtų pasidaryti - profilaktiškai. Man nustatė 4,5cm kiaušidės cistą, bet, deja, pilvo apimtis su tuo nė kiek nesusijusi.
Jei nepadeda išvystytas pilvo presas (dėl savo tingumo tokio neturiu), tai aptempiantis korsetas, manau, turėtų padėti kažkiek.
O pilvo organų echoskopiją tikrai vertėtų pasidaryti - profilaktiškai. Man nustatė 4,5cm kiaušidės cistą, bet, deja, pilvo apimtis su tuo nė kiek nesusijusi.
Pabandykit vadinamą "žarnyno dušą", žarnyno valymą, jį daro Vilniuj, Žvėryne, Natūralios medicinos centre, Smėlio g. ir Druskininkuose, didesnėse sanatorijose, "Lietuvoj" tikrai daro, pati dariausi ir daug daug pigiau nei Vilniuj, be to daro su min eraliniu vandeniu.
Papildyta:
Be to galima ir pačiai dalinai detoksoksikaija organizmo užsiimt, aš kaip tik dabar turiu pardavimui vieną pakuotę (dėl nėštumo negaliu pati suvartot) BioDrain preparato (visiškai natūralus), tai maisto papildas, padeda valyti organizmą, o sudėtyje yra tik natūralūs žolelių ekstraktai (daržovių šaknų skaidulos, vaisių ir daržovių ląsteliena, citrusinių vaisių skaidulos, dilgėlės, šparagai, artišokai, salierai, kiaulpienės, čiobreliai), kurie daugiau kaip 10m. naudojami Skandinavijos šalyse.
120tabl.užtenka vienam kursui-20dienų. Kursą reiktų kartot kas pusmetį. Pakuotė nepradėta, vis ruošiaus valyt organizmą ir pradėjau lauktis, tai dabar lyg ir nepatarina valyt organizmo. Kad nesugestų noriu parduot, Eurovaistinėj mokėjau 66,66lt, norėčiau 60lt.
Jei susidomėsit parašykit į až. Aš esu Kaune.
Papildyta:
Be to galima ir pačiai dalinai detoksoksikaija organizmo užsiimt, aš kaip tik dabar turiu pardavimui vieną pakuotę (dėl nėštumo negaliu pati suvartot) BioDrain preparato (visiškai natūralus), tai maisto papildas, padeda valyti organizmą, o sudėtyje yra tik natūralūs žolelių ekstraktai (daržovių šaknų skaidulos, vaisių ir daržovių ląsteliena, citrusinių vaisių skaidulos, dilgėlės, šparagai, artišokai, salierai, kiaulpienės, čiobreliai), kurie daugiau kaip 10m. naudojami Skandinavijos šalyse.
120tabl.užtenka vienam kursui-20dienų. Kursą reiktų kartot kas pusmetį. Pakuotė nepradėta, vis ruošiaus valyt organizmą ir pradėjau lauktis, tai dabar lyg ir nepatarina valyt organizmo. Kad nesugestų noriu parduot, Eurovaistinėj mokėjau 66,66lt, norėčiau 60lt.
Jei susidomėsit parašykit į až. Aš esu Kaune.
Pabandykit pasukti lanka, tas dalykas labai gerai veikia, bent jau man

Va ka radau:) :
Pilvo bėdos
Yra vienas negalavimas, apie kurį baisiai jau nemalonu užsiminti, bet labai nepatogu ir juo galuotis. Kalbame apie pilvo išpūtimą dujomis, kuris medicinoje vadinamas meteorizmu.
Pilvo pūtimas kyla, kai žarnyne vykstančių rūgimo ar puvimo procesų metu pasigamina daug dujų, kurios susilaiko žarnose ir nepasišalina per antrąjį galą. Tiesa, pilvą neretai pučia ir tiems, kurie ne valgo, bet maistą ryte suryja, arba valgydami be perstojo kalba. Tuomet priryjama daug oro, kuris ir išpučia pilvą kaip balioną. Šios pilvo pūtimo priežastys nepavojingos, nuo jų nemirštama.
O štai jau rimtesni dalykėliai atsitinka, kuomet meteorizmas prasideda dėl pilvo ertmėje esančių organų ligų. Pagąsdinsime žarnų uždegimai ar jų nepraeinamumas pasireiškia pilvo pūtimu. Be to, jei šis nemalonumas persekioja ilgesnį laiką, o gydytojas tvirtina, kad jūsų žarnynas sveikas, labai galimas daiktas, kad sutriko jūsų nervų sistema. Mat viena nervų sistemos dalių autonominė nervų sistema įnervuoja visus vidaus organus, tame tarpe ir žarnyną. Jei jūs ilgą laiką gyvenate, nepaisydami sveikos gyvensenos, esate apnikti stresų, o ir šiaip jautriau reaguojate į pasaulį, nenuostabu, kad išsiderino jūsų žarnyno veikla ir jums pučia vidurius.
Pilvą pučia moterims prieš menstruacijas, ir šis nemalonumas greit pats savaime praeina. Kita vertus, meteorizmas išduoda ir tai, kad jūs nedraugaujate su sportu, todėl jūsų pilvo raumenys želė konsistencijos, ir virškinimo metu susidaręs net nedidelis (normalus) dujų kiekis išpučia išplerusius pilvo raumenis.
Tad jei nieko rimta gydytojai jūsų žarnyne neaptiko ir neskyrė gydymo, siūlome keletą receptų šiam nemaloniam reiškiniui sumažinti.
Pirmiausia ir būtinai privalote daugiau judėti! Ir niekur nedingsite teks pradėti mankštintis. Visai puiki mankšta nueiti kasdien po keletą kilometrų. Ir pilvas bus ramut ramutėlis, ir kojų bei užpakaliuko raumenys sustiprės. Nebereiks verksnoti dėl visokių celiulitų, dėl to kad vyras nebežiūri.
Nuo vidurių pūtimo gelbės pankolio, ramunėlių, kmynų ar pelyno arbatos. 1 arbatinį šaukštelį šio mišinio užplikykite puodeliu verdančio vandens ir palaikykite 8 min., kol pritrauks. Reikia gerti po puodelį šios arbatos kaskart, kai ruošiatės valgyti.
Ilgesnį laiką kenčiant nuo meteorizmo, reikėtų vengti vartoti kopūstus, ankštinius augalus, slyvas. Rekomenduotina daugiau gerti kefyro, rūgpienio, valgyti jogurto. Valgydami mėsą, stenkitės apsiriboti liesa mėsa. Paįvairinkite savo racioną citrusiniais vaisiais.
Veiksmingas ir toks gėrimas: 1 valgomąjį šaukštą anyžiaus sėklų įberti į puodelį pieno, užvirti, nukošti ir išgerti dar šiltą.
Kas nemėgsta pieno, gali išbandyti ir kitą receptą. Užvirinus ketvirtį butelio sauso baltojo vyno, įberti 2 valgomuosius šaukštus krapų sėklų, dar kartą užvirti, atvėsinti ir perkošti. Kai tik pajusite, jog ir vėl pilvas tapo panašus į balioną, išgerkite nedidelį stiklelį šio gėrimo. Veikia žymiai geriau nei kokie nors per televiziją reklamuojami vaistai.
Galų gale, gelbėkitės pipirmėtės, kmynų ar šalavijų arbatomis.
Ramaus pilvo!
manau,kad cia ne pilvo putimas kaltas
manes irgi jau gimines klausineja,gal antra sumastem
sportuoju,o jis visai nenori mazet
vartoju lepicoli,tai paskutiniu metu siektiek lyg ir pagerejo,bent jau viduriai tvarkosi
pas mane visada uzkieteje,tai gal kaupiasi visokie brudai ir storeja pilvas
o kartu ir visa pampstu

Man tai irgi atrodo, kad nuo vidurių užkietėjimo tas pilvas pučiasi, nes tik ilgiau nenueinu i tualetą - tampu didžiapilve...
O kaip tu vartoji tą Lepicolį?

na merginos pas mane ta pati problema,viduriai uzkieteje ir nezinau ka daryti,ir pilvas taip pat atsikises,naudojau ir ta LEPIKOL ir daud kitu bet niejas nepadejo.padeda tik heomopatiniai lasiukai REGULAX,vakare isgeriu tai ryte kaip naujai gimus jauciuosi.
eisiu pirmadieny pas gydytoja gal galima echoskopuoti zarnyna,kad paziuretu kas jame dedasi.
eisiu pirmadieny pas gydytoja gal galima echoskopuoti zarnyna,kad paziuretu kas jame dedasi.