QUOTE(princiupesa @ 2010 07 15, 22:23)
O tuo pačiu noriu paklausti, gal gaminote lazdyno riešutų ar kt. pieną?
patį migdolų pieną gaminu kitaip : vandeniu užpilinėju tik vieną kartą per naktį mirkytus riešutus ir tada sumalu su blendtec'u - perkošiu ir viskas - jau galima gerti, o likusius tirščius sunaudoju kepiniams, padažams
aha, šį rytą šviežiai išspaudžiau lazdyno riešutų pieną : išvada: tikrai labai riešutinis tiek skonis, tiek ir kvapas, sakyčiau, intesyvokas ( palygint su migdolų pienu, kuris yra neutralesnio kvapo ir skonio ) Tikrai riebesnis už migdolų pieną. O šiaip tai skanu

Dabar eilė atėjo kitiems riešutams : makadamijų, graikiškų, bertoletijų, pistacijų, anakardžių, kedro riešutų ir t.t.t. , na ir įvairioms sėkloms
Beje apie anakardžius - teko ne vieną kartą gaminti iš jų varškę, tai skonis tikrai kaip varškės (kas ragavo, sunkiai atspėjo kad čia ir riešutų pagaminta ir nė lašo gyvulinio pieno produkto

) , tad manau ir šių riešutų pieno skonis bus neutraliausias