Dalinuosi migdolų pieno gėrimo - oršado - receptu. O tuo pačiu noriu paklausti, gal gaminote lazdyno riešutų ar kt. pieną?
Receptas
Sugrūsti 400 g saldžiųjų ir keletą karčiųjų migdolų, užpilti trimis stiklinėmis vandens ir išspausti per audeklą; paskui migolus dar kartą sutrinti, užpyli trimis stiklinėmis vandens ir vėl išsunkti . Pasaldinti ir patiekti atšaldytą.
Šiek tiek plačiau apie gamybos procesą rasite čia.
princiupesa,
Esu bandziusi si migdolu piena, jis tikrai yra nerealaus skonio
Priminei, tai ryt butinai gaminsiuos!
Ąžuolo gyliu kava
QUOTE(princiupesa @ 2010 07 15, 22:23)
patį migdolų pieną gaminu kitaip : vandeniu užpilinėju tik vieną kartą per naktį mirkytus riešutus ir tada sumalu su blendtec'u - perkošiu ir viskas - jau galima gerti, o likusius tirščius sunaudoju kepiniams, padažams
aha, šį rytą šviežiai išspaudžiau lazdyno riešutų pieną : išvada: tikrai labai riešutinis tiek skonis, tiek ir kvapas, sakyčiau, intesyvokas ( palygint su migdolų pienu, kuris yra neutralesnio kvapo ir skonio ) Tikrai riebesnis už migdolų pieną. O šiaip tai skanu Dabar eilė atėjo kitiems riešutams : makadamijų, graikiškų, bertoletijų, pistacijų, anakardžių, kedro riešutų ir t.t.t. , na ir įvairioms sėkloms
Beje apie anakardžius - teko ne vieną kartą gaminti iš jų varškę, tai skonis tikrai kaip varškės (kas ragavo, sunkiai atspėjo kad čia ir riešutų pagaminta ir nė lašo gyvulinio pieno produkto ) , tad manau ir šių riešutų pieno skonis bus neutraliausias
QUOTE(AsPeleda @ 2012 11 10, 23:56)
O kuo skirasi kartieji ir saldieji migdolai? kurie pas mus parduotuvese pardavinejami?
skoniu ir aromatu paprastuose PC rasite dažniausiai tik paprastus migdolus
kartieji migdolai gaunami iš pvz. abrikosų kauliukų ir yra tamsesnės spalvos
jų nerekomenduojama daug valgyti, nes juose yra mirtinos ciano rūgšties.
paprastieji atrodo štai taip:
Lina's art, riešutų pieno galite gauti bet kuriame RAW ( žaliavalgių) restorane
šiaip migdolų riešutų pienas įprastai gaminamas iš paprastų migdolų (karčiuosius migdolus reikia vartoti labai atsargiai ir labai mažais kiekiais) - tad drąsiai galima duoti ir vaikams, ir sau, ir nenusinuodysite
šiaip migdolų riešutų pienas įprastai gaminamas iš paprastų migdolų (karčiuosius migdolus reikia vartoti labai atsargiai ir labai mažais kiekiais) - tad drąsiai galima duoti ir vaikams, ir sau, ir nenusinuodysite
QUOTE(irmulia @ 2012 11 11, 18:26)
skoniu ir aromatu paprastuose PC rasite dažniausiai tik paprastus migdolus
kartieji migdolai gaunami iš pvz. abrikosų kauliukų ir yra tamsesnės spalvos
jų nerekomenduojama daug valgyti, nes juose yra mirtinos ciano rūgšties.
-------
kartieji migdolai gaunami iš pvz. abrikosų kauliukų ir yra tamsesnės spalvos
jų nerekomenduojama daug valgyti, nes juose yra mirtinos ciano rūgšties.
-------
Kad kartieji migdolai išgaunami iš abrikosų kauliukų, skamba keistai. Kažkur skaičiau, kad karčius mogdolus veda baltai žydintys medžiai, o saldžius- rožiniai. Iš abrikosų kauliukų greičiausiai išgaunamas kažkoks surogatas pavadintas marcipanu ir pan.