Įkraunama...
Įkraunama...

Riešutų pienas

Dalinuosi migdolų pieno gėrimo - oršado - receptu. O tuo pačiu noriu paklausti, gal gaminote lazdyno riešutų ar kt. pieną?

user posted image

Receptas

Sugrūsti 400 g saldžiųjų ir keletą karčiųjų migdolų, užpilti trimis stiklinėmis vandens ir išspausti per audeklą; paskui migolus dar kartą sutrinti, užpyli trimis stiklinėmis vandens ir vėl išsunkti . Pasaldinti ir patiekti atšaldytą.

Šiek tiek plačiau apie gamybos procesą rasite čia.
Atsakyti

princiupesa,
Esu bandziusi si migdolu piena, jis tikrai yra nerealaus skonio thumbup.gif
Priminei, tai ryt butinai gaminsiuos!
Atsakyti
buvau kazkada prisiskaicius apie si gerima, ir jau migdolu nusipirkus net buvau, bet kazkas sumaise planus tai taip ir guli jie. blush2.gif

manau reiks ryt tikrai pasidaryt, tik as tuos migdolus ketinu per smulkintuva paleist ir sake gerai kokteiliu plaktuve patalaskuot. tik nezinau kaip pavyks g.gif
Atsakyti
user posted image
Ąžuolo gyliu kava
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 sausio 2012 - 16:50

user posted image

pasidariau ir as sio pienelio pagaliau...

bet jau koks skanus... bigsmile.gif
tik vandenuko ant 200gr migdolu beveik po 2stiklines, bet vistiek skanus liko
Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2010 07 15, 22:23)
O tuo pačiu noriu paklausti, gal gaminote lazdyno riešutų ar kt. pieną?




patį migdolų pieną gaminu kitaip : vandeniu užpilinėju tik vieną kartą per naktį mirkytus riešutus ir tada sumalu su blendtec'u - perkošiu ir viskas - jau galima gerti, o likusius tirščius sunaudoju kepiniams, padažams mirksiukas.gif

aha, šį rytą šviežiai išspaudžiau lazdyno riešutų pieną : išvada: tikrai labai riešutinis tiek skonis, tiek ir kvapas, sakyčiau, intesyvokas ( palygint su migdolų pienu, kuris yra neutralesnio kvapo ir skonio ) Tikrai riebesnis už migdolų pieną. O šiaip tai skanu thumbup.gif Dabar eilė atėjo kitiems riešutams : makadamijų, graikiškų, bertoletijų, pistacijų, anakardžių, kedro riešutų ir t.t.t. , na ir įvairioms sėkloms biggrin.gif

Beje apie anakardžius - teko ne vieną kartą gaminti iš jų varškę, tai skonis tikrai kaip varškės (kas ragavo, sunkiai atspėjo kad čia ir riešutų pagaminta ir nė lašo gyvulinio pieno produkto hihihi.gif ) , tad manau ir šių riešutų pieno skonis bus neutraliausias mirksiukas.gif
Atsakyti
O kuo skirasi kartieji ir saldieji migdolai? kurie pas mus parduotuvese pardavinejami? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AsPeleda @ 2012 11 10, 23:56)
O kuo skirasi kartieji ir saldieji migdolai? kurie pas mus parduotuvese pardavinejami? g.gif


skoniu ir aromatu mirksiukas.gif paprastuose PC rasite dažniausiai tik paprastus migdolus mirksiukas.gif

kartieji migdolai gaunami iš pvz. abrikosų kauliukų ir yra tamsesnės spalvos
jų nerekomenduojama daug valgyti, nes juose yra mirtinos ciano rūgšties.

user posted image


paprastieji atrodo štai taip:

user posted image
Atsakyti
Na ir receptuka aptikau, net neitariau, kad cia taip galima. Kazi o kokiam bare negalima to paragauti?

Beje, jei su tais karciasiais gaminama, tai gal vaikams jo duot nereiketu? Bet ir save kam tada nuodyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina's art: 19 gruodžio 2012 - 11:36
Lina's art, riešutų pieno galite gauti bet kuriame RAW ( žaliavalgių) restorane wink.gif

šiaip migdolų riešutų pienas įprastai gaminamas iš paprastų migdolų (karčiuosius migdolus reikia vartoti labai atsargiai ir labai mažais kiekiais) - tad drąsiai galima duoti ir vaikams, ir sau, ir nenusinuodysite biggrin.gif
Atsakyti
Na kai uzsuksiu butinai reiks uzsisakyti:) Nesu ir buvus zaliavalgiu restorenuose:)))
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 11 11, 18:26)
skoniu ir aromatu  mirksiukas.gif  paprastuose PC rasite dažniausiai tik paprastus migdolus  mirksiukas.gif

kartieji migdolai gaunami iš pvz. abrikosų kauliukų ir yra tamsesnės spalvos
jų nerekomenduojama daug valgyti, nes juose yra mirtinos ciano rūgšties.

-------


Kad kartieji migdolai išgaunami iš abrikosų kauliukų, skamba keistai. Kažkur skaičiau, kad karčius mogdolus veda baltai žydintys medžiai, o saldžius- rožiniai. Iš abrikosų kauliukų greičiausiai išgaunamas kažkoks surogatas pavadintas marcipanu ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 20 gruodžio 2012 - 18:57