Na as siuo metu esu pamisus del saldzios sriubos, gal
kas irgi verdat, gal koki kita receptuka galit pasiulyt:
Mano receptukas:
Rukytu slyvu
Dziovintu abrikosu
Razinu
2 saukstai uogienes (jei yra)
cukraus pagal skony
bulv. krakmolo
makaronu
I verdanty vandeny sudedu nuplautas ir smulkiau supjaustytus
vaisius ir uogiene, cukru pagal skony ir verdu kokias 15-20 min.
Po to sudedu makaronus ir verdu kol isverda makaronai, pabaigoj
i stikline salto vandens sudedu krakmola ir ismaisau ir palengva
maisant supilu i puoda, palaukiu kol sutirstes.
Viskas sriuba ant stalo
Nerasiau tiksliu kiekiu nes manau kiekviena individualiai megzta tai
tirstesne tai skystesne sriuba. Kaip kam skanu dar ir grietines i ja
isideti
Skanaus
Oi ačiū už receptėlį, eglek
Būtinai padarysiu šeimynai tokią sriubą, bet visiškai neįsivaizduoju kiek to krakmolo dėt - nesu net kisieliaus virusi. Na sakykim sriubos būtų kokie 2 litrai, tai krakmolo šaukštą dėt ar daugiau, kad apytirštė išeitų? Nors maždaug parašyk, eglek.
Būtinai padarysiu šeimynai tokią sriubą, bet visiškai neįsivaizduoju kiek to krakmolo dėt - nesu net kisieliaus virusi. Na sakykim sriubos būtų kokie 2 litrai, tai krakmolo šaukštą dėt ar daugiau, kad apytirštė išeitų? Nors maždaug parašyk, eglek.
QUOTE (Aušrinė @ 2004 05 20, 10:53) |
Oi ačiū už receptėlį, eglek Būtinai padarysiu šeimynai tokią sriubą, bet visiškai neįsivaizduoju kiek to krakmolo dėt - nesu net kisieliaus virusi. Na sakykim sriubos būtų kokie 2 litrai, tai krakmolo šaukštą dėt ar daugiau, kad apytirštė išeitų? Nors maždaug parašyk, eglek. |
Del to krakmolo tai siaip skonio reikalas,
va mano tetis is vis nepripazysta tokios su
krakmolu, tai jam mano mama verda be jo.
Na ant 2 L tai manau sauksto per akis, as matai
nemegstu tokiu labai tirstu. As tai kai i vandeny
isimaisau to krakmolo ir pilu i sriuba, tai ziuriu
kada jau man atrodo jog tirstumas tinkamas tai daugiau
ir nebepilu, nes ji sutirsteja labai greitai ir lengva
kontroliuot.
Sekmes, beje as ir einu virt , ir taip kasdien
Ir aš ko gero eisiu virt
Skanaus tau ir tavo leliukui pilve
Skanaus tau ir tavo leliukui pilve
QUOTE (Aušrinė @ 2004 05 20, 11:07) |
Ir aš ko gero eisiu virt Skanaus tau ir tavo leliukui pilve |
Aciu aciu, dabar saldzia sriuba pas
mane valgo pusryciam, pietum ir vakarienei...
Matyt smalizius kaip ir mamka bus...
Aš irgi verdu panašiai, tik vietoj krakmolo ir uogienės dedu kisielių iš pokelio. Vidutinio dydžio puodui - vienasd pokas. Skaniausias spanguolių.
Kartais vietoj makaronų dedu ryžių.
O mano mama vietoj grietinės dedasi jogurto.
Einu ir aš gamint. Gerai, kad priminėt.
Kartais vietoj makaronų dedu ryžių.
O mano mama vietoj grietinės dedasi jogurto.
Einu ir aš gamint. Gerai, kad priminėt.
Mano močiutė tai vietoj makaronų deda tokius ale vrškietukus (nežinau kaip tiksliai pavadint) iš vandens, kiaušinio, miltų, truputis druskos. Tai irgi labai niam niam:)
QUOTE (day @ 2004 05 20, 11:14) |
Mano močiutė tai vietoj makaronų deda tokius ale vrškietukus (nežinau kaip tiksliai pavadint) iš vandens, kiaušinio, miltų, truputis druskos. Tai irgi labai niam niam:) |
Mes vadinam juos leistinukais
nuo darželio laikų nekenčiu saldžios sriubos ( tik jau nepykit )tokią, kur tik kisielius ir vaisiai, tai dar nieko, bet jeigu makaronų pridėta, tai feee
As pati tai jos irgi nevalgau,bet seimyna kartais ispraso,man irgi nuo darzelio ji bloga ispudi palikusi,veee...
QUOTE (day @ 2004 05 20, 11:14) |
Mano močiutė tai vietoj makaronų deda tokius ale vrškietukus (nežinau kaip tiksliai pavadint) iš vandens, kiaušinio, miltų, truputis druskos. Tai irgi labai niam niam:) |
Mano mama vaikystei igi su tokiais
leistinukais darydavo, tik mums vaikams tai
dar ir tokiu ale baronkyciu formos nulipdydavo..
Tai su sese pesdavomes kuri daugiau ju is puodo
isgraibys..
Papildyta @ [mergetime]1085045277[/mergetime]
O reiks su kisielium pabandyt, nes kazkaip ir
uogienes saldytuve nesimatoo...
Aš tai nemėgstu tų sldžių sriubų