Atostogos Vokietijos šiaurėje
Ilgai su vyru svarstėm, ar vykti mums į šią kelionę, bet galiausiai nugalėjo noras atostogas praleisti įdomiau, nei vien tik šašlykų valgymas ir murkdymasis ežere. Taigi, atidėjom naujo televizoriaus pirkimą ir užsisakėm bilietus (beje, tai buvo mūsų pirmasis skrydis lėktuvu).
Užbėgant įvykiams už akių, reiktų pasakyt, kad tie miesteliai, kur mes lankėmės, turiu panašumo į kraštą, iš kurio aš kilusi- Klaipėdos kraštą. Ne veltui, juk Klaipėdos krašte dar gyvas vokiečių istorinis paveldas.
MIOLNAS
Mūsų kelionės tikslas- miestelis netoli Hamburgo: Miolnas (rašosi Molln, bet ant O du taškiukai yra). Ten gyvena mano krikštamotė su savo draugu vokiečiu. Pas juos į svečius ir vykome. Daugmaž čia:

Mano kūma su savo draugu turi namuką miestelio centre (miestelis nedidelis, daugmaž kaip Gargždai). Kadangi tas draugas ilgai gyveno Airijoje, tai jai ir prijaučia. Atidarė jie nuosavą bariuką, prie kurio ir pozuoja MB

Mūsų kambariukas (vienas iš tų nuomojamų):

Vaizdas per langą (namukas stovi prie ežero. Iš viso miestą apjuosia 7 ežerai, vienas su kitu susijungdami):

Po Miolną dažnai išeidavom pasivaikščioti, nes miestukas iš tiesų gana mielas, gatvelės siauros, vingiuotos, žmonių nedaug. kai tik karštis nesvilindavo, apsukdavom ratuką.
Čia Miolno miesto simbolis- klounas. Patrink jo nykštį ir jis išpildys tavo norą

Aš ir Miolnas iš viršaus

Papildyta:
Nuotraukos iš pasivaikščiojimo po Miolną:

Papildyta:
Dažniausiai dienomis kur nors išvažiuodavom (kūmos draugas stengėsi kuo daugiau mums parodyti), tai vakare būdavom jau gerokai nusikalę (plius ir karštis savo darė), tai pramogų ieškodavom namuose ar netoli jų

aš ir kūma mirkėm kojas baseinuke terasoje:

Rūpinausi kūmos gėlytėm

Ilsindavau kojas

Žaidėm mini golfą (netoli namų):

Irstydavomės po ežeriuką

(beje, MB buvo skaudžiausia, kad ežerai pilni žuvies, vos ne patys į delnus šoka, o ten niekas nežvejoja

bare buvo toks nieko žaidimas interaktyvus (galėjai pasirinkti boulingą, tenisą, boksą, golfą, bet mes dažniausiai apsistodavom ties boulingu). ant sienos matai boulingo takelį, imi specialų pultelį į rankas ir meti

kartais ir pavaidindavom tame kūmos bariuke

Papildyta:
LIUBEKAS
Na ir kelionės į kitus miestukus...
Pora dienų važiavom į netoli nuo Miolno esantį miestuką Liubeką (rašosi Lubeck, U su dviem taškeliais). Liubekas jau toks kaip Klaipėda, beje, turi ir bendradarbiavimo ir draugystės sutartį su mūsų gimtuoju uostamiesčiu:
Centrinė aikštė:

Miesto centras:

MB tėtis- kapitonas, todėl ir pro šitą skulptūrą ramiai praeiti negalėjo

Liubeko bažnyčios bokštai:

Gatve ritosi toks mažas (9 savaičių) pūkų kamuoliukas, nepraėjom jo nepaniurkę

Papildyta:
Dar vaizdų iš Liubeko:

Man už nugaros- senovinė pinigų kalykla, dabar, tiesa, tik vienas iš Liubeko simbolių:

Papildyta:
Ratzeburgas
Vieną dieną kūmos draugas mus nusivežė į Ratzeburgą- nedidelį, bet labai jaukų ir šviesų miestelį.
Aš prie bažnyčios:

Gera statulėlė prie banko

Ratzeburgo vienuolyno kompleksas:

Paskui pasukom į muziejų, kuriame buvo galima rasti įvairių laikmečių atributų, tai suteikė labai smagių emocijų

Vienos pirmųjų vokiečių kalba parašytų biblijų:

Karinė amunicija:

Gaisrinė

Vienas pirmųjų BMW

čia ne lėlių vežimėlis, o 1950-1960 vežimėlis kūdikiams

o čia jau 1900-ųjų vežimėlis

Papildyta:
Hamburgas
Vienas iš mūsų kelionės tikslų buvo aplankyti zoologijos sodą, nes į LT zoosodą Kaune įžengus tik akys ašaromis paplūsta... Norėjosi palyginti... Na, rezultatas pranoko lūkesčius ir deja, ne Kauno naudai.
Taigi, keletas foto iš Hamburgo zoologijos sodo.
Vieni pirmųjų mus pasitiko drambliai (5 ir vienas mažylis) Kiek teigiamų emocijų gavome juos šerdami

Dramblių patinas laikomas atskirai:

Orangutangų namai:

Vidutinis orangutangų rankų ilgis, gali atsisėsti ir palyginti:

Vienam zoo kampe buvo pristatyta dinozaurų statulų:

zoologijos sode teritorija suskirstyta, galima rasti Kinijos kampelį, japonų kultūros objektų. Čia centras: į tą olą iš vienos pusės galima iki pusės lipti (yra specialūs laipteliai, o iš kitos olos pusės gyvena kalnų ožiai:

Pakeliui į tą olą, kur minėjau

Papildyta:

Papildyta:

Papildyta:
Schwerinas
Sekmadienį, priešpaskutinę atostogų Vokietijoje dieną, nuvykome į miestelį Schweriną (skaityti- Švėryną). Diena pasitaikė saulėta, bet karštis nebebuvo toks svilinantis, tai labai smagiai pasivaikščiojom.Miestelio pagrindinė aikštė:

Aš ne princesė, bet princas nepakenktų

jautis rado jautį

Papildyta:
Schwerino pasididžiavimas- kunigaikščių ar hercogų pilis (tikrai nepamenu, o dabar taip staigiai internete nerandu). Grožis, neišpasakytas, vaikštėjau ten aplink tą pilį ir tik aikčiot galėjau, labai labai patiko

Papildyta:
Hamburgas
Paskutinę dieną (išvykimo dieną) galvojom, kad paklaidžiosim po Hamburgą, nes mūsų lėktuvas iš Brėmeno turėjo skristi tik vėlai vakare. Bet, kai nuėjom nusipirkti bilietų į autobusą, turėjusį mus nuvežti iki Brėmeno, tai pasirodė, kad jis jau už poros valandų išvažiuoja ir daugiau nebus (o kūmos draugas mašiną atidavė į servisą patvarkyt...). tai nusipirkom du bilietus ir skubėjom apibėgti bent mažą dalelytę Hamburgo...
Hamburgo traukinių stotis:

Labai gražus piešinys ant asfalto su kreidelėmis:

Hamburgo centras:

Hamburgo miesto rotušė:

Rotušės vidinis kiemelis:

Štai ir viskas... beliko pasakyti, kad pailsėti buvo gera. Esant progai, nespjaučiau ir tikrai grįžčiau dar kartą ratą apsukti
Papildyta:

tikiuosi, kad nepabodo žiūrinėti... o jei pabodo... na ką gi, tai mano atostogos, kurias minėsiu tik geruoju