Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 15, 00:27)
angeliukėsmamyte, man prašom drėgno šokoladinio pyrago receptuką  ax.gif



labas vakarelis 4u.gif

dregnas sokoladinis pyragas

puodelis miltu
puodelis cukraus
puodelis karsto vandens
0,5 puodelio kakavos
1a.s. sodos
kiausinis
1/4 puodelio tirpinto sviesto
cukraus pudros

miltus,cukru,kakava,soda ir karsta vandeni ismaisyti iki vientisos mases. Imusti kiausini,supilti sviesta. Kepti 180c 30-35min. Kai ataus apibarstyti cukraus pudra.. Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
cia tai saunuoles mamytes jokia krize nebaisi cia kai paskaitinejau tai toks noras taupyti atsirado kartais sleidi ant to m rolleyes.gif aisto 200-300 simtus i savaite ir puse reik ismest tik saldituva valyt o paskiau galvoji kur dingo pinigai ,turiu 2 vaikus 11 ir 6 metu sedziu namuose jungiuosi ir as prie jusu tik nezinau kaip pavyks juk parduotuves kaip narkotikas reikiai eiti ir viskas
Atsakyti
QUOTE(linuciukas5 @ 2010 11 23, 10:01)
cia tai saunuoles mamytes jokia krize nebaisi cia kai paskaitinejau tai toks noras taupyti atsirado kartais sleidi ant to  m rolleyes.gif aisto 200-300 simtus i savaite ir puse reik ismest tik saldituva valyt o paskiau galvoji kur dingo pinigai ,turiu  2 vaikus 11 ir 6 metu sedziu namuose  jungiuosi ir as prie jusu tik nezinau kaip pavyks juk parduotuves kaip narkotikas reikiai  eiti ir viskas


Junkis ir prie taupuolių plepaliukų bendraminčiuose - tuoj atpratinsim nuo parduotuvių lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 11 22, 20:15)
Sveikos smile.gif
pirkau maximoje (apie 5 lt kainuoja), siu vermiseliu nereikia virti, uztenka keptuveje apkepinti megiamas darzoves (naudojau svoguna, cesnaka, morkas, zirnelius) ir sudeti vermiselius. Uzpilti trupuciu vandens ir patroskinti.

aišku, ačiū 4u.gif

QUOTE(angeliukesmamyte @ 2010 11 22, 21:29)
dregnas sokoladinis pyragas

jau kaip skaniai nuskambėjo smile.gif visko turiu, eisiu kepti tuoj bigsmile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif Mano meniu praeitos savaitės nebus- viską rašiau į darbinį kompą, o šeštadienį ligoninėj atsidūriau, tai neatgaminsiu jau blush2.gif Bet 100 lt tikrai neišleidau.Vyras su sūnum namie dar kotletų turėjo,karka buvo užmarinuota tai išsivirė, sausainių kepėsi,nes iš vakaro tešlą buvau padarius,o aš ligoninėj pataupiau sknt lotuliukas.gif
QUOTE(angeliukesmamyte @ 2010 11 22, 21:29)
dregnas sokoladinis pyragas
0,5 puodelio kakavos

Klausimėlis- čia pusė puodelio kakavos miltelių?

Įdedu gana įdomų vištienos receptą - aš taip kepiau antį, mums labai patiko.Tiesa, komentarai skliausteliuose ne mano biggrin.gif
reikės:
2 nemažų svogūnų (būtent šį ingridientą patariu bet kokių atveju palikti,nes labai įtakoja skonį)
1 indelio konservuotų žirnelių su morkomis (galima ir be morkų...kitos deda tiesiog pakelį šaldytų daržovių pagal skonį.aš dar pievagrybių pripjausčiau ant viršaus)
1 stiklinės ryžių (rašau pagal mano darytas proporcijas,nes originale yra 2 stiklinės-tai visam pulkui )
1,5 stiklinės vandens verdančio
prieskonių kokių mėgstat (patarčiau dėti daugiau prieskoninių žolelių..kitaip ryžiai bus prėski)
4 kulšelės pamarinuotos jūsų mėgstamiausiose prieskoniuose (aš prieš porą valandų aptepiau majonezu su garstyčiomis,česnaku,pipirais ir druska)
procesas:
gilią kepimo formą išklojam folija (aš dariau nepridegančiam puode,tai neklojau)
svogūnus pakepinam ir sudedam į formos dugną.ant viršaus -daržovės,paskui ryžiai (geriausiai tipo plykitų,nes jie išlieka birūs ).apibarstom prieskoniais ir druska,užpilam vandeniu.ant viršaus-kulšelės.
svarbiausia dalis: uždengiam folija ir kepam 2 valandas aukštoje temperatūroje (aš dariau 220 C). ant galo atidengiau ir apie 20 min kepiau be folijos,kad višta apskrustų.kitoms ir po folija kažkaip apskrunda vienu žodžiu žiūrėkit pagal situaciją
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarūnė: 24 lapkričio 2010 - 12:22
Man šita vištiena kokia skani su ryžiais(o ypač ryžiai su daržovėm),neatsivalgau mirksiukas.gif Aš darau stikliniame inde
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dianaaa1215: 24 lapkričio 2010 - 13:58
man truputį prabanga 2 h ar daugiua kepti vištą elektrinėj orkaitėj.
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2010 11 24, 12:59)
Laba  4u.gif  Mano meniu praeitos savaitės nebus- viską rašiau į darbinį kompą, o šeštadienį ligoninėj atsidūriau, tai neatgaminsiu jau  blush2.gif Bet 100 lt tikrai neišleidau.Vyras su sūnum namie dar kotletų turėjo,karka buvo užmarinuota tai išsivirė, sausainių kepėsi,nes iš vakaro tešlą buvau padarius,o aš ligoninėj pataupiau sknt  lotuliukas.gif

Klausimėlis- čia pusė puodelio kakavos miltelių?

Įdedu gana įdomų vištienos receptą - aš taip kepiau antį, mums labai patiko.Tiesa, komentarai skliausteliuose ne mano  biggrin.gif
reikės:
2 nemažų svogūnų (būtent šį ingridientą patariu bet kokių atveju palikti,nes labai įtakoja skonį)
1 indelio konservuotų žirnelių su morkomis (galima ir be morkų...kitos deda tiesiog pakelį šaldytų daržovių pagal skonį.aš dar pievagrybių pripjausčiau ant viršaus)
1 stiklinės ryžių (rašau pagal mano darytas proporcijas,nes originale yra 2 stiklinės-tai visam pulkui )
1,5 stiklinės vandens verdančio
prieskonių kokių mėgstat (patarčiau dėti daugiau prieskoninių žolelių..kitaip ryžiai bus prėski)
4 kulšelės pamarinuotos jūsų mėgstamiausiose prieskoniuose (aš prieš porą valandų aptepiau majonezu su garstyčiomis,česnaku,pipirais ir druska)
procesas:
gilią kepimo formą išklojam folija (aš dariau nepridegančiam puode,tai neklojau)
svogūnus pakepinam ir sudedam į formos dugną.ant viršaus -daržovės,paskui ryžiai (geriausiai tipo plykitų,nes jie išlieka birūs ).apibarstom prieskoniais ir druska,užpilam vandeniu.ant viršaus-kulšelės.
svarbiausia dalis: uždengiam folija ir kepam 2 valandas aukštoje temperatūroje (aš dariau 220 C). ant galo atidengiau ir apie 20 min kepiau be folijos,kad višta apskrustų.kitoms ir po folija kažkaip apskrunda vienu žodžiu žiūrėkit pagal situaciją




taip,kakavos milteliu..
Atsakyti
Šarūne, sveikatytes tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif nesirk 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergyte83: 24 lapkričio 2010 - 20:07
Sveikos 4u.gif Imetu ir as musu praejusios savaites meniu ax.gif Kazkada jau buvau rasius, bet priminsiu: esam dviese+katinas. Daug ka gaunam is kaimuko:bulviu, morku,burokeliu, svogunu, cesnaku (kartais), kiausiniu, poru, raugintu agurku, uogieniu,retkarciais tevai iduoda ir kokios mesytes, todel pataupant ir tos islaidos nera baisiai dideles. Taigi:

Pirmadienis:
ryciai- kava, man dar sumustinis
Pietus - MB keptas vistos ketvirtis su duona, man sumustiniai, kava
Vakariene - karbonadai su bulviu kose ir kopustu,morku,poru salotom su grietine, MB dar bulviu koses su spirgiukais.

Antradienis:
Pusryciai - kava, man sumustinis su suriu
Pietus - MB brandinta bulviu kose su kresnom, as to paties su duona
vakariene- darem karstus sumustinius, (sildem mikrobangej), sokoladas, MB iskepiau kiaulienos kepsneliu su virtom bulvem ir kopustu,morku, poro salotos su majonezu

Treciadienis:
Pusryciai - kava, man dar sumustiniai su slapenke
Pietus - MB kiaulienos kepsneliai su virtom bulvem, man sumustiniai, saldainiai, bananas
Vakariene - saldytu darzoviu sriuba, keptos bulves su kresnom, arbata.

Ketvirtadienis:
Pusryciai - kava, sumustiniai su desra
Pietus - MB sumustiniai, man sumustinis ir pora "baranku" su arbata
Vakariene - simtakojai (rukytas desreles subadziau spageciais ir isviriau), valgem su kecupu

Penktadienis:
Pusryciai - kava, man dar sumustinis su slapenke
PIetus - sumustiniai abiems
Vakariene - MB virtas ir pakeptas ketvirtis su brandintais pakeptais spageciais (cia tie, kur be desreliu buvo), man miltiniai blynai su grietine ir cukrum, obuoliene, arbata.

Sestadienis:
Pusryciai - kava, man dar brandinti blynai
Pietus - nebuvo, nes isvaziavom
Vakariene - rukytos desreles su duona (kelioneje), veliau vaziavom i svecius tai vezemes latviska vyna, sokolada, traskuciu


Sekmadienis:
Velyvi pusryciai - kava, kepti kiausiniai, kepti rukyti lasinukai, duona, kecupas
Pietus - MB sprotai aliejuje (savaitgaliais ziauriai tingiu gamint )
Vakariene - rugstyniu sriuba su vistienos kauliukais, virtos bulves su kepintos slapenes, svogunu ir grietines padaziuku..

Pirkta: batonai2 – 1,12 duona – 1,79 desreles 0,5kg – 4,55 “barankos” 2,39 grietine – 1,68 prieskoniai – 4,25 sokoladai 2 – 3,98 majonezas 2vnt – 7,98 ferm. Suris – 2,44 slapenke – 2,40 kiaules inkstai – 2,50 (mazdaug, nepamenu),vistienos ketvirciai – 3,55 alkoholis - 16,48 kecupas – 1,89 majonezas 3,99 karbonadai – 3,73 desreles -4 sokoladas -2 VIso: 70,72lt + 30lt Latvijoje (turejome is anksciau issikeite pinigu). Taigi is viso:100,72 (labai netaupant). Daug ko turejome is anksciau:mesa, darzoves, kiausiniai, spageciai. Alkoholi itraukiau cia, nes nedaug jam per menesi teisleidziam, o kartais ir visai 0 gaunasi.

Atsakyti
QUOTE(denite @ 2010 11 24, 21:20)

Pirkta: batonai2 – 1,12 duona – 1,79

va kur a6 galėčiau pataupyti g.gif aš batoną visada perku tik Vilniaus duonos (žalias įpakavimas) jo kaina 1,99 o duoną visada perku ekologiškoj krautuvėlėj, visas kepalas 4,30 bet tiek batonas, tiek duona išsilaiko visą savaitę, o kiek esam bandę kitų rūšių tai arba greit sudžiūna, sigenda arba labai jau neskanu, bet jai prispaustų finansai labai, tai nebūtų kur dėtis jaučiu
Atsakyti
as tai dar meniuku savaitei nedarau bet stengiuosi nors diena istaraukt taupant paskaitineju jusu rasytus meniukus kas patinka usirasau ant lapelio ir perku tik tas prekes ir greitai einu prie kasos kad neprisidet nereikalingu prekiu per tris dienas isleidau tik apie 30lt thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif nes visokiu farsu ir mesu pilnas saldiklis ..,pirkau tik piena varske, varskes suri ir desreliu siandien planuoju i parduotuve neiti nes issitraukiau is saldiklio farso kepsiu kotletus su makaronais pusriciam sumustiniai su suriu o vakarienei sumustiniai su kumpiu , us sutaupytus savaites pinigus su vaikais eisim i ledo arena paciuzinet ir picu pavalgit o vyras man duoda viena savaite 300 kita 200 ir taip per menesi 1000 litu maistui smile.gif
Atsakyti