Įkraunama...
Įkraunama...

Metukų mergaitė beveik nieko nekalba

Metinukė mergaitė nebekalba tik da (duok) ir Cia (norimas daiktas), atkreipiau dėmesį tik paklausus šeimos gydytojos , kiek taria žodžių.Prieš tai sąmoningai ar pusiau tarė apie 8 žodžius-mama, tete, lialia,ate,cia, da,ac(ačiū),sis, o dabar ,,pamiršo,,, labai judri vaikšto nuo 10,5 mėn, lipa,bando valgyti pati.
Pasyvus žodynas yra,paprašius atneša daiktus nors nevisada yra noras,kartais nuklysta , tad žodžius kai kuriuos suvokia, bet tarti nenori, nekartoja.Pirštukams lavinti pritrupinu džiuvėsėlio trupinukų, varto knygutę-su įvairiais nelygumais, juos brauko ,net laižo.Gal tik mažai įspūdžių , nes namai įprasti ,o pakeitus aplinką ji daug čiauškėdavo savo kalba ,o dabar arba šaukia ir verkia ar tyliai dirba,gal turi įtakos ligos-peršalimo ir alergija.Girdi gerai, mėgsta muziką, šoka.Ar čia toks ramybės periodas?Nesinori ko nors praleisti.
Atsakyti
man tai atrodo, kad be reikalo nerimauji cool.gif maniskis pradejo tart daugiau zodziu tik pries gera menesi, metuku budamas net mama nesake, kartais tete ir viskas. Zinau vaiku, kur neturedami 2 metuku kalba labai graziais sakiniais, bet zinau ir kur iki 3 nesake nei zodzio, o dabar kalba labai graziai. Visi vaikai yra skirtingi, prades kalbeti, nepergyvenk taip stipriai mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tikrai be reikalo nerimauji. Normalus tavo vaikas mirksiukas.gif mano pana dviejų pradėjo kalbėti smile.gif Aplink mane draugų vaikai ~1,5 metų.... neskubėkit 4u.gif
Atsakyti
Iš tikrųjų, ne visi vaikai yra vienodi ir ne visi vienodai pradeda kalbėti. Bet jeigu nori skatinti kalbą, leisk žaisti ne tik su džiuvėsėliais, bet ir su kitokiais smulkiais daiktais, kad jei būtų įdomu: tegu žirnius, pupeles, sagas, kruopas rankioja, žaidžia su jais. Tik reikia prižiūrėti, kad į burnytę nedėtų.
Atsakyti
xaiva, nepergyvenk mirksiukas.gif

Mano vyresnėlė pradėjo kalbėti labai anksti ir metukų jau galėjai daug ką suprasti iš jos kalbos thumbup.gif o mažoji dar sako tik kelis žodžius : tėtė, sese, atiū, atia, cia ir viskas doh.gif Bet aš nepergyvenu, nes draugų dukrytė pradėjo kalbėti būdama virš dviejų metukų, bet užtat iš karto sakiniais. biggrin.gif Pvz. kranas stato namą ir t.t. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE
Metinukė mergaitė nebekalba tik da (duok) ir Cia (norimas daiktas), atkreipiau dėmesį tik paklausus šeimos gydytojos , kiek taria žodžių.Prieš tai sąmoningai ar pusiau tarė apie 8 žodžius-mama, tete, lialia,ate,cia, da,ac(ačiū),sis, o dabar ,,pamiršo,,,.


Nerimauti tikrai neverta smile.gif
Apie 10-12 mėn. vaikų kalboje paprastai sumažėja tariamų garsų, jie tarsi pamiršta jau išmoktus žodelius - prasideda tylos laikotarpis. Netrukus mergaitė turėtų pradėti tarti prasmingus žodžius ir žodžių junginukus. 1-erių metų vaiko žodynui pakanka nuo 3 iki 30 žodelių.
Ir toliau žaiskite su smulkiomis detalėmis, kuo daugiau bendraukite ir viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti