Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skauda apžiūrint gimdos kaklelį?

Sveikutes!!!
Siandien buvau pas gydytoja ir pries mane apziurinejo nesciaja. Jai tikrino kakleli ir jinai sauke kad jai labai skauda. blink.gif Ar tikrai taip skauda? Man iki gimdymo dar siek tiek laiko, bet jau dabar visko bijau. Jau nebeklausiu apie gimdyma, nes to tai labai bijau. verysad.gif Bet turbut pries pabaiga visos nerimauja del visko. Labiausiai rupi kad vaikelis gimtu sveikas, manau kad tai pades nugaleti visas mano baimes.
Jei netingit pasidalinkit savo mintimis nestuke.gif
Atsakyti
Na man tai tikrai neskaudejo apziurint gimdos kakleli,gal tik truputi nemalonu ir tiek.As gimdymo ir ziauriai bijojau bet juk tai neisvengiama kai laukiesi.Po gimdymo verkiau ir sakiau,kad daugiau niekada gyvenime negimdysiu,nes mano gimdymas buvo labai sunkus ir komplikuotas.Gimusi maziuke nekvepavo.
Bet dabar jau baigia pasimirsti kas buvo bloga ir gal jau noreciau antro leliaus.
Atsakyti
Na, man tai kaklelio apžiūra nei nėštumo, nei gimdymo metu nebuvo baisiai skausminga.. Na, nemalonu, šiek tiek paskauda, bet tikrai nestipriai... Iškentėti galima be jokių klyksmų biggrin.gif
palyginus su gimdymo skausmais, tai kaklelio apžiūra juokas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ketti: 13 sausio 2006 - 20:18
man rodos dar labai priklauso kas ir kaip žiūri tą kaklelį. aš iš savo patirties sakau, kad kai aš, vėluojant gimdymui nuėjau pas ne savo gyd. apžiūrai tai šita taip apžiūrėjo, kad aš vos nerėkiau, bet esu kantri, nu ji man su tokia apžiūra, sukėlė daug neigiamų emocijų, ir svarbiausia, kad aš nematau prasmės ko ji man tais savo pirštais plėšė kaklelį, tipo matavo, nustatė, kad atsidarę 2-3 cm ir gimdymo takai pasiruošę ir nusiuntė gimdyt... gimdymo namuos, jokių skausmų nesulaukia, kai apžiūrėjo kaklelį, niekas ten grubiai pirštų nekišo, kaip anoji, net ir per gimdymą, visiškai neskaudėjo, kai žiūėdavo kiek atsidaręs kaklelis, tai va.
Atsakyti
QUOTE(LiVo @ 2006 01 13, 20:40)
man rodos dar labai priklauso kas ir kaip žiūri tą kaklelį. aš iš savo patirties sakau, kad kai aš, vėluojant gimdymui nuėjau pas ne savo gyd. apžiūrai tai šita taip apžiūrėjo, kad aš vos nerėkiau, bet esu kantri, nu ji man su tokia apžiūra, sukėlė daug neigiamų emocijų, ir svarbiausia, kad aš nematau prasmės ko ji man tais savo pirštais plėšė kaklelį, tipo matavo, nustatė, kad atsidarę 2-3 cm ir gimdymo takai pasiruošę ir nusiuntė gimdyt... gimdymo namuos, jokių skausmų nesulaukia, kai apžiūrėjo kaklelį, niekas ten grubiai pirštų nekišo, kaip anoji, net ir per gimdymą, visiškai neskaudėjo, kai žiūėdavo kiek atsidaręs kaklelis, tai va.

Pritariu, man irgi viena ginekologė kai apžiūrėjo kaklelį tai irgi šaukti norėjosi, o kai kitos - tai tiesiog nemalonu, šiek tiek skaustelį, bet tikrai ne iki rėkimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2006 01 14, 11:44)
Pritariu, man irgi viena ginekologė kai apžiūrėjo kaklelį tai irgi šaukti norėjosi, o kai kitos - tai tiesiog nemalonu, šiek tiek skaustelį, bet tikrai ne iki rėkimo smile.gif

Pati kaklelio apžiūra nėra skausminga. Skauda tada kai gydytoja jį "masažuoja". Masažą daro tam, kad paskatintų kaklelį gteičiau atsiverti. Kartais tai net suskatina gimdymą, jei gimdymo terminas jau būna suėjęs. Tačiau tikrai skausmas priklauso nuo gydytojo. Vieni sugeba tai atlikti mažiau skausmingai, kiti rodos nieko net nebando stengtis.Brr... teko papult kartą pas tokią nesistengiančią.
Atsakyti
O man tai žiauriai skaudėjo. Bet man atidarinėjo kaklelį, nes niekaip neprasidėjo sąrėmiai, o vandenys jau buvo nubėgę. Leido ir skatinamuosius, bet jis vis neatsidarinėjo. Rėkiau, verkiau, vos gydytojai neįspyriau, tai vyras su akušere laikė už kojų. Bet viskas praėjo ir dabar linksmai gyvename smile.gif
Atsakyti
Aš dar negimdžiau, bet man kaklelį tikrino jau keturis kartus, nes buvo pradėjęs nelaiku minkštėti ir trumpėti, grėsė priešlaikinis, na bet nei vieno karto nieko neskaudėjo, labai greitai patikrindavo, nieko nepajausdavau visai smile.gif Na gal nuo daktarės priklauso, nes man vieną kartą privačioj klinikoj tikrino, kur viską stengiasi kaip įmanoma švelniau, o kitus kartus gydytoja tikrino, pas kurią gimdysiu, tai iš karto pasakė, kad nebijočiau, ji labai švelniai ir atsargiai tikrins... Ir iš tiesų taip ir buvo 4u.gif
Atsakyti
Man atrodo kad čia kiek suplaktos sąvokos apžiūrėti kaklelį ir plėsti kaklelį rankom.
Kakleio apžiūra gal ir nemaloni, bet nėra skausminga, kaklelio plėtimas gimdymo metu yra skausmingas.
O ir į viską kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai.
4u.gif
Atsakyti
Joooo, kaklelio pletimas gimdymo metu (jei nenori atsidarinet- gimdziau 23valanadas) labai jau skausmingas. Man sitas procesas buvo pats skausmingiausias viso gimdymo metu. Kartodavo ji kas 2-3 valandas. Brrrr...
Atsakyti
Man tai skaudejo blush2.gif Bet as tipo is jautresniu esu, man skauda, kai manikiura daro netgi blush2.gif
Na bet nerekiau, kai apziurinejo, tik uzsimerkiau ir dantis smarkiai sukandau mirksiukas.gif
O jau per gimdyma kai patikrindavo, tai isikabinau i lova ir traukiausi, tai daktaras grieztai liepe padet rankas ant krutines lotuliukas.gif
Siaip tai-kenteti tikrai galima, nera ten nieko nepakeliamo mirksiukas.gif
Atsakyti
man gimdos kaklelį skaudėjo pirma kartą kai apžiūrinėjo,o vėlesni kartai kai apžiūrinėjo ir rankom plėtė visiškai nieko nejutau bigsmile.gif
Atsakyti