Įkraunama...
Įkraunama...

Batukai darželyje

Leidziu savo trimete siemet i darzeli, nezinau, ka pirkti, tapkutes ar basutes. Gal galite patarti? Juk jie ten duksta, laksto, norisi, kad butu saugu ir patogu. g.gif
Atsakyti
As taip pat noreciau patarimo siuo klausimu. Turim odines basutes, tai galvoju, kad sunesiosim darzelyje, nes pamascius tose sintetinese tapkutese guminiu kietu padu vaikas jauciasi nekomfortiskai ir pedutes prakaituoja, be to namuose pripratusi begioti basom,o kai vesu su kojnaitem.
Atsakyti
Nesvarbu, ar batukai, basutės ar šlepetės. Tačiau batai turi būti patogūs. Dirbu darželyje, tai baisu žiūrėti, kai mažas vaikiukas turi laipioti laiptais su turginėm šlepetėm be užkulnių. Kojytės krypsta, netoli ir iki traumos.

QUOTE
„Vaikai paprastai gimsta turėdami plokščias, putlias pėdutes, nes jų raumenų tonusas žemas, dar nesusiformavę raiščių mechanizmai, nestabilūs sąnariai, - aiškina gydytojas. - Pėdų skliautai pradeda formuotis 2,5-3 metų vaikui.
Susiformavusios pėdos privalo turėti du skliautus: didysis, arba išilginis, skliautas eina nuo priekinės pėdos dalies vidiniu jos paviršiumi iki kulno; mažasis (skersinis) skliautas - nuo pirmojo iki penktojo padikaulio galvučių. Tuomet pėda į žemę remiasi trimis pagrindiniais taškais - pirmojo padikaulio galvute, penktojo padikaulio galvute ir kulnu. Kai pėdos neturi skliautų, jos remiasi ne trimis minėtais taškais, o visa pėdos plokštuma. Jei vaikas basas, su kojinėmis ar močiutės megztomis šlepetėmis vaikšto kietomis lygiomis grindimis, jis savo svoriu spaudžia pėdą ir neleidžia formuotis skliautams”.


QUOTE
Batukai - ne bet kokie
Kad pėda normaliai vystytųsi ir vaikui nesusiformuotų plokščiapadystė, kai jis pradeda vaikščioti, reikalinga tinkama avalynė: aukštoku ir kietoku užkulniu, apimančiu ir stabilizuojančiu čiurnos sąnarį.
„Mažų vaikų čiurnos raiščiai silpnoki, todėl reikia stabilizuoti čiurną, kad kulnas nepradėtų krypti į šoną, kaip labai dažnai pasitaiko vystantis plokščiai pėdai. O paskui atsiranda antrinės deformacijos - kelių X forma ir kitos”, - pasakoja vaikų ortopedas traumatologas.
Vaikiškos avalynės padukas turi būti ne lygus, o bent jau turėti pakylą išilginiam pėdos skliautui ties vidiniu jos kraštu - supinatorių, kuris keltų išilginį skliautą. Gerai, kai bato priekis platokas - tuomet vaikas gali laisvai judinti pirštus, mankštinti juos vaikščiodamas. Avalynės padas gali būti kietokas, bet privalo turėti ir lankstumo.
„Svarbu, kad lanksti būtų jo vidurinė dalis, tuomet vaiko žingsnis bus lengvesnis ir jis galės normaliai atsispirti priekine pėdos dalimi. Dėl to geriau vystysis raumenų mechanizmas”, - tvirtina V.Urbanavičius.
Atsakyti
vaikšto su basutėm. Ortopedinėm, nes jam reikia tokių. Niekada neperkų basučių be kieto užkulnio, netvirtų ir pan.
Atsakyti
suprantu kai tikrai reikia ortopediniu batu, nes vaikas turi igimta peduciu ydele,o sveikam vaikui kam tie kosmonautu batai g.gif vaiksciojo basa arba su kojnem ir viskas susiformavo tvarkingai ir be jokiu traumu. o su tais kietais batais griudavo.
Atsakyti
Mes perkam į lopšelį basutes, kad būtų patogios ne tik avint, bet kad galėtų pats jas užsisegti atsisegti .
Atsakyti
QUOTE(olande @ 2010 08 12, 14:20)
suprantu kai tikrai reikia ortopediniu batu, nes vaikas turi igimta peduciu ydele,o sveikam vaikui kam tie kosmonautu batai  g.gif vaiksciojo basa arba su kojnem ir viskas susiformavo tvarkingai ir be jokiu traumu. o su tais kietais batais griudavo.


bet kuriuo atveju, vaikam reikalingi tvirti batai. Tvirti nereiškia griozdiški ar gremėzdiški. Tvirta užkulnė, patogus užsegimas, geras, kokybiškas batas, tvirtas. Žinoma, jūsų pasirinkimas ar auti kažkokias minkštas šlepetes, ne tokius tvirtus batukus. Pvz mano mažasis problemų su kojom neturi, bet batai vis tiek tiek tvirta užkulne perkami.
Atsakyti
Mes irgi pamazu pradedam galvot apie darzeli, ir as tikrai uz kokybiska avalyne vaikuciams - pirkdama svarbiausiai atkreipiu demesi kad butu kietas ir tvirtas uzkulnis.
Turim vienas tikrai geras basutes, kaip tik ir vos didokos dar, tik va galvoju ar tiks su uzdaru priekiu?? Yra skylutes sonuose, bet per pati prieki juosta eina. Kaip manot, ar reiketu vaikui kuo atviresniu uzdaroj patalpoj? g.gif
Atsakyti
Žiūrint kokiu metų laiku. Rudenį ir žiemą darželiuose nebūna šilta. Gerai dar ir vilnonės kojinaitės. Bent jau pas mus. Taip, kad su vienais batukais neišsiversite. Reikėtų stebėti, ar kojytės neprakaituoja.
Atsakyti
QUOTE(Vėta @ 2010 08 17, 22:40)
Žiūrint kokiu metų laiku. Rudenį ir žiemą darželiuose nebūna šilta. Gerai dar ir vilnonės kojinaitės. Bent jau pas mus. Taip, kad su vienais batukais neišsiversite. Reikėtų stebėti, ar kojytės neprakaituoja.

mes i rudens pabaiga pradesim, tai gal tiks ir su uzdaru galu.
Sakot, vienu batuku darzely nepakaks? Kodel, jei jie bus tinkami? Klausiu, nes kol kas tikrai neturiu supratimo apie darzeli blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kyvis: 17 rugpjūčio 2010 - 22:58
QUOTE(Kyvis @ 2010 08 17, 23:58)
mes i rudens pabaiga pradesim, tai gal tiks ir su uzdaru galu.
Sakot, vienu batuku darzely nepakaks? Kodel, jei jie bus tinkami? Klausiu, nes kol kas tikrai neturiu supratimo apie darzeli  blush2.gif


Bent jau is savo patirties pastebejau kad su vienais batukais mes neissivertem schmoll.gif Rudeniop/ ziema devejo basutes uzdaru galu, o pavasariui ir vasarai jau turejom pirkti kitas nes koja paaugo- pirkom jau labiau vasarinio tipo ax.gif Mano nuomone visokie kroksai ir visai minkstos (kaip tapkutes) darzelyje netinka cool.gif
Atsakyti
Dėl dviejų priežasčių:
1. Skiriasi oro temperatūra įvairiu metų laiku. Kas tinka pavasariui ir ankstyvam rudeniui, netinka vėlyvam rudeniui ir žiemai. Ypač šalta būna, kol neprasideda kūrenimo sezonas.
2. Vaikas auga, kojytės taip pat.
Atsakyti