Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai darzelyje

Kaip reiktu spresti vaiku nesutarimus darzelyje? Mano sunus labai nesutaria su viena mergaite, anksciau nekreipdavau per daug demesio, bet siandien grizo su perdrekstu zandu. Net neisivaizduoju su kuo galima taip perdreksti. Bet kas idomiausia, kad visu tokiu nesutarimu padaznejo butent dabar prasidejus vasarai - grupeje vaiku maziau, aukletojai rupesciu ir darbo maziau, bet maniskis kasdien grizta su nauja melyne, ikandimu ar kitokiu suzalojimu. Kaip butu galima ismokyti vaika gintis ir pastoveti uz save?
Atsakyti
Silvute, o gal jis ir ginasi, gal ne jis vienas apdraskytas pareina? Siaip tai siulyciau su aukletoja pasneket. Jeigu tikrai taviski terorizuoja, tada su anos mergaites tevais... Nu negi dabar mokysi vaika must moteriske, tai paskui pas tave jos tevai ateis :-X Tai cia as taip bandyciau daryt...
Atsakyti
Aukletoja viska zino, tik dabar vasara visa tai padaznejo. Jie abu labai nemegsta nusileisti - tai ir kovoja. Abu jau ir prie skirtingu stalu pasodinti, kad tik maziau vienas i kita demesio kreiptu. O pokalbis su mergaites tevais nepadeda - jie vaikai, turi issidukti. sad.gif Aisku, gera jai kalbeti, kai mano vaikas iki kraujo apibraizytas vaiksto.
Gal ir nelabai gerai darau, bet prasau vaika, kad gintusi ir nesileisti skriaudziamas. Juk jis vyresnis brolis ir sesute tures apginti tongue.gif
Atsakyti
mano dukra tai skundžiasi, kad darželyje vaikai labai mėgsta erzintis dėl visko, pravardžiuoja, ypač, jei koks įdomesnis drabužėlis ar skarelė uždedami, ir dar-vaikas nori neštis į darželį savo žaislus, o kai nusineša, tai ir kiti nori juo žaist, o maniškė neduoda, nes dažniausiai vaikai viską išlaužo  :o, taigi, geriau neleidžiu neštis savų.O jūs ar leidžiat savo darželinukams neštis maisto, gėrimą, žaislų į darželį  ???
Konfliktinių situacijų, didesnių ar mažesnių, darželiuose turbūt turi visų vaikai, tik galbūt ne viską mums pasisako.
Atsakyti
Zaislus leidziu, buna kad vaikai apsikeicia kartais, parsinesa kito vaiko zaisla ir pan. paskui vel apsikeicia, kartais paskolina, tai jos zaislai, jos atsakomybe. Maisto, gerimu nenesa, nes neprase niekad, kartais papraso saldainiu, sausainiu pavaisint aukletoja, vaikus, ta leidziu.
Atsakyti
del nesutarimu. as tos nuomones, kad nesutarimus visai spresti nereikia, vaikai turi mokytis tai daryti savarankiskai, bet apie konfliktus tevams geriau zinoti. Kartais kai labai blogai reikia padeti. Taciau konfliktiniu situaciju sprendimas moko vaikus pasikliauti savimi, buti savarankiskiems, o ne ieskoti mamos sijono.

bet Silvute ar sunus pergyvena kad apdraskytas, ar su melynem?

savo dukra mokau kad blogiausia ka galima padaryti tai konfliktus spresti kumsciais, agresija, kad pries ka padarydama pagalvotu kaip turetu jaustis kitas zmogus, taciau ir saves nepamirstu, savo interesu, nevykdytu nurodymu ar prasymu jeigu jai tai nepriimtina, nesvarbu praso suauges ar vaikas.
Atsakyti
Iva, nzn ar sunui tai sukelia dideliu problemu. Jam gi dar nei triju nera  -nesako. Aisku parejas pasako, kad cia man skaudejo ir kad tai tas ar anas vaikas padare.
Visos melynes ir sumusimai kelia didesni nerima man. Ar normalu, kad pas vaika visas zandas iki kraujo perdrekstas, o jeigu taip i aki butu pataike?
Atsakyti
Silvute,
Man atrodo, kad Jūsų vaikas turbūt moka pastovėti už save, ir ne tik pastovėti, bet ir pakovoti, dažniausiai taip atsitinka tarp vaikų, kurie priskiriami grupių lyderiams. Tokių mažų vaikų grupėj didžiausia atsakomybė turi tekti auklėtojoms, kurios turėtų pastebėti ir sustabdyti vaikų muštynes. Jeigu kalbėtume apie gebėjimo kovoti už save ugdymą, tai tam tikslui būna organizuojamos vaikų grupės, kur mokoma bendravimo: į grupę susirenka panašaus amžiaus vaikų grupė, kur yra kalbamasi apie vaikų problemas, žaidžiama. Svarbu, kad vaikas pats suvoktų, jog jam tam tikras dalykas jam yra problema, ir jis nori kažką keisti- tada grupinė pagalba būna efektyvi. Pas mus, Antakalnio poliklinikoje, tokios grupės mokyklinio amžiaus vaikams organizuojamos nemokamai.
Atsakyti