Įkraunama...
Įkraunama...

Palemono mamytės2

QUOTE(Luana @ 2010 09 23, 12:55)
kaip čia greičiau kokią progą susigalvot g.gif

helovynas arteja biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
QUOTE(Ritandra @ 2010 09 23, 14:28)
eik kakla megsti dabaigt biggrin.gif
______
o kiek ta duonkepe mazdaug kainuoja? ar cia turbut irgi pagal geruma? man reiktu pabandyti duonele issikepti kad ir orkaitej, marti parasyk ka ta receptuka  ax.gif 

vakar baigiau, viska apdailinau ir jau sedziu visa apsipatenkinus, kad pagaliau baigesi kancios biggrin.gif
joa, kaina pagal geruma priklauso. bet manau, kad nuo 150 galima nusipirkt, tik jei duona karta metuose kept, tai tikrai neverta pirkt, nes vietos tai nemazai uzima. ir man asmeniskai, tai duonekepe tik duonos kildinimui ir kepimui. as vistiek rankom minkau. o kiek esu sumetus i duonekepe produktus ir palikus, tai pastoviai kokiu miltu gabalu rasdavau duonoj...
pats paprasciausias receptas sakyciau:
100g. raugo
200g. kvietiniu miltu
300g. ruginiu miltu
2 v.s. salyklo
2 v.s. cukraus arba medaus
2. a. s. druskos
2. v.s. kmynu
vandens pagal poreiki
kmynus su salyklu uzplikini verdanciu vandeniu, visus kitus produktus ismaisai ir kai atvesta supili salykla su kmynais, isminkai gerai. suformuoji kepaliuka ir idedi i skarada. palieki duona bent 3 val pakilt. tada dedi i orkaite inda su vandeniu, kepi 5 min 220 ir apie val 200. ir viskas. kai isimi apipurski vandeniu rba aptepi sviestu.
Atsakyti
aciu thumbup.gif

o jei raugo neturiu dedu mieles? ane?

as ir baigiau jau dvi dalis, dabar rankoviu eile doh.gif o kaip jas daryt? man ydomu kaip apskaiciuot kiek palei daga reikia palikti tu aku kad graziai sueitu? kad nebutu raukta ar istempta lotuliukas.gif zodziu koks tu graziu rankoviu mezgimo principas?
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2010 09 23, 17:05)
aciu  thumbup.gif

o jei raugo neturiu dedu mieles? ane?

as ir baigiau jau dvi dalis, dabar rankoviu eile  doh.gif o kaip jas daryt? man ydomu kaip apskaiciuot kiek palei daga reikia palikti tu aku kad graziai sueitu? kad nebutu raukta ar istempta  lotuliukas.gif zodziu koks tu graziu rankoviu mezgimo principas?

aha, mieles, tik as nezinau kiek blush2.gif tikrai anei zalio supratimo neturiu kokiom ten proporcijom mieles eina...
as tai rankoves siaurinu iki mazdaug 6-8 akiu ir tada nuleidziu ir vsio, po to siunant jau pasistengiu kad ziauriai neatrodytu...
Atsakyti
Sveikos plepses,Marti kazkodel itariu kad mes viena kita pazystam ir turim bendru draugu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 09 23, 19:34)
Sveikos plepses,Marti kazkodel itariu kad mes viena kita pazystam ir turim bendru draugu mirksiukas.gif


kazkodel jauciu cia is matymo tai tikrai vieni kitus pazystam smile.gif palemonas gi biggrin.gif
Papildyta:
as galvojau jus cia visos buvot susitike, o pasirodo ne smile.gif ne viena nepazysta kitos
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 09 23, 18:34)
Sveikos plepses,Marti kazkodel itariu kad mes viena kita pazystam ir turim bendru draugu mirksiukas.gif

oj tikrai turim lotuliukas.gif ir dar kokiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ritandra @ 2010 09 23, 19:05)
kazkodel jauciu cia is matymo tai tikrai vieni kitus pazystam smile.gif palemonas gi biggrin.gif
Papildyta:
as galvojau jus cia visos buvot susitike, o pasirodo ne smile.gif ne viena nepazysta kitos

specialiai susitikusi esu tik su vajuke ir jooratia, laurilija manau kad pas bendrus draugus matau, o luana manau, kad stadike esu pora kartu vasara sutikus ax.gif
o daugiau nepazistu blush2.gif o gaila, noreciau pazint 4u.gif
Atsakyti
Kepiau ir as karta duona,bet nesigavo ji man kazko g.gif su raugu tai viskas gerai uzaugo,bet va duona dar pirma diena buvo valgoma o jau sekancia tai kieta,kaip kaulas pasidare,taip ir nesupratau ka ne taip darau doh.gif o va kepiau prancuziska batona su cesnakiniu sviestu viduj,nu tai super thumbup.gif gavosi,valge visi net ausys linko lotuliukas.gif ir dar prase iskept biggrin.gif dabar bandysiu kept sveikuoliska duona,gavau recepta biggrin.gif ,tos kurios kepe tai sake,kad skani biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 09 23, 20:57)
Kepiau ir as karta duona,bet nesigavo ji man kazko g.gif su raugu tai viskas gerai uzaugo,bet va duona dar pirma diena buvo valgoma o jau sekancia tai kieta,kaip kaulas pasidare,taip ir nesupratau ka ne taip darau doh.gif o va kepiau prancuziska batona su cesnakiniu sviestu viduj,nu tai super thumbup.gif  gavosi,valge visi net ausys linko lotuliukas.gif ir dar prase iskept biggrin.gif dabar bandysiu kept sveikuoliska duona,gavau recepta biggrin.gif ,tos kurios kepe tai sake,kad skani biggrin.gif

man pirmus tris kartus nesigavo lotuliukas.gif
o man skaniausios italiskos bandeles su cesnakiniu sviestu smile.gif kaip tik ishsikepu, tai nuo tu bandeliu ne per metra negaliu atsitraukt kol ju yra biggrin.gif kaip apzora kokia biggrin.gif
Atsakyti
baikit jus cia apie tas bandeles doh.gif seile varva... o kaip rauga uzaugint? ax.gif

tai reikia susitikima padaryt kada, ir visos busim pasimate smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2010 09 23, 21:03)
o kaip rauga uzaugint?  ax.gif 


paimi stikline miltu ir stikline silto vandens, abu sumaisai ir palieki parai siltoj vietoj, po paros i ta misini po puse stiklines miltu ir vandens imaisai, dar po paros dar puse cstiklines ir taip tris paras. po triju paru jau buna raugas isruges, tada kelis saukstus isidedi i saldytuva, o visa kita naudoji kepimui. ir viskas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ritandra @ 2010 09 23, 21:03)
tai reikia susitikima padaryt kada, ir visos busim pasimate smile.gif

as tai labai megstu pasimatymus lotuliukas.gif
Atsakyti
As dariaun pagal si tik mane uzkniso augint ta rauga doh.gif

1 diena: stiklainyje išmaišome 50 g rupių ruginių miltų su 50 - 100 ml. šilto vandens.
Tešla turi būti kaip blynams. Indą uždengiame rankšluosčiu .Paliekame šiltai (pvz., po radiatoriumi) 24 val.
2 diena: permaišome ir pamaitiname raugą, t.y., pridedame 50 g rupių ruginių miltų ir 50 ml šilto vandens. Vėl paliekame 24 val. šiltai.
3 diena: permaišome ir pamaitiname raugą pridėdami 50 g rupių ruginių miltų ir 50 ml šilto vandens. Raugas jau bus gerokai pakilęs, aiškiai užuosite salsvą kvapą. Vėl laikome šiltai 24val.
4 diena: permaišome ir pamaitiname raugą pridėdami 50 g rupių ruginių miltų ir 50 ml šilto vandens. Vėl laikome šiltai 24val.
5 diena: raugas jau išrūgęs.
Atidedame 80-100 g kitam kartui, t.y., dedame raugo į sandarų indelį ir padedame į šaldytuvą. Šaldytuve raugą galima laikyti 2 sav.
Atsakyti
QUOTE(Marti @ 2010 09 23, 20:59)
man pirmus tris kartus nesigavo lotuliukas.gif
o man skaniausios italiskos bandeles su cesnakiniu sviestu smile.gif kaip tik ishsikepu, tai nuo tu bandeliu ne per metra negaliu atsitraukt kol ju yra biggrin.gif kaip apzora kokia biggrin.gif


tik paskui nuo tu bandeliu kilogramai neauga? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti