Įkraunama...
Įkraunama...

Šuns trauma

QUOTE(Šilauogė* @ 2011 03 20, 12:09)
Siandien jau gerai, laksto, nebelaiko pakelus kojytes.  smile.gif Nevesim pas veta, manau neverta, gal tik taip vakar paskaudejo...

Tuomet puiku... smile.gif
Atsakyti
Gal kas turėjo problemų su uodegos trauma, jos lūžiu arba išnarinimu?
rytoj vyksim pas VET, vakar vakare kažkur susižeidė, kur nematėm, pamatėm tik nulinkusę.
skaičiau kad yra spec. įtvarai traumuotoms uodegoms.
Bandžiau suteikt pirmą pagalbą aprišdamas pridėtą lentelę bintu, bet tik kokiom keliom minutėm ir nukrenta, tai palikom laisvą , gal daugiau nepasižeis nervai iki rytojaus.
Atsakyti
QUOTE(XJ6 @ 2011 12 11, 19:20)
rytoj vyksim pas VET, vakar vakare kažkur susižeidė, kur nematėm, pamatėm tik nulinkusę.
Bandžiau suteikt pirmą pagalbą aprišdamas pridėtą lentelę bintu, bet tik kokiom keliom minutėm ir nukrenta, tai palikom laisvą , gal daugiau nepasižeis nervai iki rytojaus.

Aš turėjau reikalų-mano šuniui buvo lūžus. Tai pats sunkiausias lūžis. Nes uodegoje vienas kraujagyslė-pažeidi ją ir gali tekt su uodega atsisveikint. Labai sunkiai gyva, nes uodega nuolat juda, tad tenka šuniui ir pėdkelnes panešiot. O kur dar koks mėnesis miego naktimis su pavadžiu rankoje, kad jaust kada šuo sau ėda tą uodegą-joki gaubtai ar kaklo įtvarai negelbėjo....Šuo visur buvo su manimi, nes vos palieki-vėl nudrasko uodegą. Veterinarai man du kart siūlė pjaut, neleidau-po poros mėnesių juodo vargo turiu šunį su išgelbėta uodega.
Atsakyti
Eina sau nugąsdinot, tiesą sakant tą patį ką jus rašėt jau teko skaityt ir net nesinori tikėt kad tokia problematiška ta uodegos trauma.
O jūsų šuneliui tiesiai suaugo uodega, nes būna atvejų kad kreivos lieka.
Atsakyti
QUOTE(XJ6 @ 2011 12 11, 19:33)
Eina sau nugąsdinot, tiesą sakant tą patį ką jus rašėt jau teko skaityt ir net nesinori tikėt kad tokia problematiška ta uodegos trauma.
O jūsų šuneliui tiesiai suaugo uodega, nes būna atvejų kad kreivos lieka.

Mano šuns uodega pūkuota-nesimato vizualiai, bet braukiant ranka aišku gumbas jaučias
Atsakyti
QUOTE(XJ6 @ 2011 12 12, 01:20)

mes turejom dviem sunims (greyhaundams) luzusias uodegas siais metais - abiem sugyjo , gyjo ilgai ir pastoviai reikejo nepaleisti is akiu nes itverus nusiiminejo nuolatos . Jauciasi lieciant ir matosi is sono , nes sunys trumpaplaukiai .
deti binta su lentele negana ax.gif
Atsakyti
QUOTE(XJ6 @ 2011 12 11, 18:20)

Su paprastu įtvaru yra pavojus, kad uodega luš prie pat pagrindo, o tai dar blogiau.
Reikia šuniui užmauti pėdkelnes ir aptvarstytą uodegą įkišti į vieną klešnę.

Jei šuo parodinis, paimkite iš veterinaro pažymą apie traumą.
Atsakyti
Ačiū merginos už info. hi.gif žinosiu ko reikia jei ką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 12 11, 20:00)
Reikia šuniui užmauti pėdkelnes ir aptvarstytą uodegą įkišti į vieną klešnę.

Geras būdas. thumbup.gif
Dar galima dėti lengvą plastikinę gipsinę longetę:
user posted image
Svoris nedidelis, patvarumas geras, gerai prilimpa prie plaukų.
Atsakyti
Šiandien buvau pas kelis VET, tai vienoj vietoj pasiūlė amputuot uodegą, išsijuokė iš Daiva D. pėdkelnių ir visų kitų man davusių patarimų žmonių (pvz. iš savų skausmingų atvejų) tai gi buvo pasiūlymas amputuot arba duot sugyt savaime be jokių vaistų blink.gif
Neišsiplėčiant apie visą pokalbį, vienu žodžiu pabėgau iš ten.
Pas kitą VET iškarto suleido potrauminių vaistu ir paskyrė tolimesnį gydymą, grįžom namo šunelis pamiegojo pusdienį ir ką? ogi vakare pakilo uodega tipo iš niekur bigsmile.gif tai va be vaistų kažkodėl per išeigines dienas ir šiandien iki pietų uodega kabojo, o tik po vienos injekcijos pradėjo kilt.
Primetu koks būtų buvęs gydymas be vaistų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo XJ6: 12 gruodžio 2011 - 22:05
QUOTE(XJ6 @ 2011 12 12, 23:03)
Šiandien buvau pas kelis VET, tai vienoj vietoj pasiūlė amputuot uodegą,  išsijuokė iš Daiva D. pėdkelnių ir visų kitų man davusių patarimų žmonių (pvz. iš savų skausmingų atvejų) tai gi buvo pasiūlymas amputuot arba duot sugyt savaime be jokių vaistų blink.gif
Neišsiplėčiant apie visą pokalbį, vienu žodžiu pabėgau iš ten.
Pas kitą VET iškarto suleido potrauminių vaistu ir paskyrė tolimesnį gydymą, grįžom namo šunelis pamiegojo pusdienį ir ką? ogi vakare pakilo uodega tipo iš niekur  bigsmile.gif tai va be vaistų kažkodėl per išeigines dienas ir šiandien iki pietų uodega kabojo, o tik po vienos injekcijos pradėjo kilt.
Primetu koks būtų buvęs gydymas be vaistų.

Tai vadinasne lūžis-uždegimas buvo. Uodega tiesiog kabėjo? Nes mano kai lūžus šuns buvo, ta ji per vidurį 90 laipsnių kampu kabėjo. Ir aišku rentgenas daromas
Atsakyti
Bet tai kokie įdomūs veterinarai - dar neaišku, ar yra lūžis, o jau siūlo amputuot uodegą. Dar geriau - palikt kaip yra, nepasiūlius jokios pagalbos... XJ6, gal paviešintumėt kas tokie?
Išjuokė pėdkelnes - na gal šiais laikais yra ir patogesnių priemonių, o aš žinau, kad pėdkelnės būdavo vienintelis išsigelbėjimas, nes kaip kitaip įtvirtinsi tą uodegą, kad nemosikuotų? kai visa uodega įtverta kaip pagalys, ji labai lengvai gali nulūžti prie pat pagrindo. Bet spėju, kad tais laikais kai sužinojau tokius dalykus, linksmieji veterinarai dar po stalu vaikščiojo.
Atsakyti