Įkraunama...
Įkraunama...

Buto dalies apšiltinimas

QUOTE(rimulėėė @ 2016 03 07, 22:41)
siūlyčiau tiesiog pabut pagyvent savaitėlębutuke.. gal išlys kur bėdos.  Pagal jūsų parašyma, neaišku kampinis ar ne butas , blokinis namas ar ne ir kelintas aukštas.
iš savo patirties galiu pasakyt, mes kai pirkom buta, buvo virtuvėj ir vienam kambary plast langai, kitam nekeisti. tai pradžioj iš tos laimės langa duris pakeitėm apremontavom ir džiaugėmės..kol neatėjo pirma žiema. tada tiesiog bėdos išlindo.
Tiesiog supratom kad bute  temperatūra priklauso nuo vėjo krypties.. kas praktiškai reiškia kad šiluma išpučiama.. užpernai rudeni atplėšėm grindis...nors ne 1 a... ir radom 3 skyles  kur blokas jungiasi su siena. jos nedidelės bet per jas pūtė normaliai..užpurškėm makrofleksu paklojom akmens vata... sutvarkėm grindis..galvojom bus egrai, bet  buvo geriau bet ne gerai. tam kambari šeimininku langas buvo. pernai pavasari  tiesiog pakeičiau langus tuos senus i 6 kameru su 2 stiklopaketais... ir jau kita diena supratau kad langai buvo prasti. nes anksčiau sauėl kambari išildydavo..dabar saulė už lango temp nekeičia. na ir pašiltinom iš vidaus  lauko siena.. dar meistriuks rado kad sija virš lango betoninė ir tiesiog baigiasi kambary..ji praktiškai peršala..pašiltinom ir  šia žiema tai buvo šilčiausias kambariukas... pasiteisino. sulaukt renovacijos ensitikiu..šalt irgi negaliu +19 man šalta man minimaliai +22 reikia...

tai mes jau gyvenam kuri laika. tai kampinis, blokinis butas, 5a. as siltinti is vidaus biski bijau del pelesio.
Atsakyti
QUOTE(laupet @ 2016 03 08, 11:17)
tai mes jau gyvenam kuri laika. tai kampinis, blokinis butas, 5a. as siltinti is vidaus biski bijau del pelesio.

Veikiausiai nemažai šilumos per stogą išeina. Pasidomėkit, kada kas stogui daryta, tvarkyta.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2016 03 08, 11:29)
Veikiausiai nemažai šilumos per stogą išeina. Pasidomėkit, kada kas stogui daryta, tvarkyta.

stogas perdengtas pries 8-9 metus, nesiltintas. o kaip suzinot, kur saknys, ar labiau stoge, ar sienoje? kai buvo tapetai, jie pelijo (butent pelijo tapetai, o ne pati siena), tad bijom vel karstyti viska ant sienu. norim tik dazyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laupet: 08 kovo 2016 - 10:45
QUOTE(laupet @ 2016 03 08, 11:44)
stogas perdengtas pries 8-9 metus, nesiltintas. o kaip suzinot, kur saknys, ar labiau stoge, ar sienoje? kai buvo tapetai, jie pelijo (butent pelijo tapetai, o ne pati siena), tad bijom vel karstyti viska ant sienu. norim tik dazyt.

Nesu specialistė šilumos nuostolių reikalais. Geriausiai į šitą klausimą atsakytų tik termovizorium ištyrus, bet tai kainuoja. Tapetuot tikrai netapetuokit, nes būtent tai labai puiki terpė pelėsiui maitintis. Bet dėl to apšiltinimo, jeigu nenorit viduje nieko daryti, tai sunku ką ir pasakyti. Bet kokiu atveju, ar šiltint sienas, ar lubas, bus erdvės nuostolio. Bet jeigu nėra kitos išeities, o šaltai gyventi nesinori, tai teks kažko imtis.
Atsakyti
laupet 4u.gif
mes pelėsio irgi bijom.
jūsų atveju aišku geriausia būtu išsireikalaut kad sutvarkytų blokų siūles iš išorės ir ta siena galine.. baigtusi jūsų bėdos. bet kiek žinau tai ilgas ir varginantis kelias. ir kariaujant šalt yra ne kas. mano draugu butas buvo kaip tik galinis bet pirmam aukšte.. tai jei labai vargo kol įrodė kad reikia tvarkyt, matot pencininkam vidurinėse laiptinėse gerai visai.. tai jei šiltinosi iš vidaus... ir kambariuose pakilo temp nors iki normalios nes taip tai buvo +14... šiltino grindis ir galines sienas. dėl pelėsio nepasakysiu bet galiu paklaust ar buvo atsirades ar ne... nes jei nesulaukė kol ta galine siena sutvarkys , išsikėlė i didesni buta.
o aš irgi bijau pelesio, tai rinkausi iš to kas yra geriausia. rinkausi sistema su garo izoliacija, neperstora. kiek isiskaičiau negalima daugiau 5 cm dėt šiltinimo. ir būtina izoliuot kampus. mes taip ir padarėm. jei kada nama renovuos.. nuimsim tas sienas. bet dabar kol niekam nieko nereik... aš negaliu gi kambary su lauko rūbais sėdėt ir pastoviai elektra pleškint, tuo labiau ta šiluma nesilaiko..dingsta.
Ir tuo labaiu kad pasimatė kad pas mus išpučiama šiluma per perdengima.. tiesa kai pašiltinom siena, mes pamatėm kokia ji sutrukusi... vibruoja namas. plyšiai mikro.. nu parduot nusipirkt kita..bt gi nusipirksi ta pati velnią, nebent imt vidurinėj laiptinėj...pas mus namas ranus,kaimynai ramūs, nuvažiuosi kur kur paskui baisu vaikus išleist bus.. man tas butas sentimentine reikšme turi,keist nenorėčiau... tik akd anksčiau šildė geriau siūlės naujessnės buvo tai kaip ir bėdu nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2016 03 08, 12:27)
laupet 4u.gif
mes pelėsio irgi bijom.
jūsų atveju aišku geriausia būtu išsireikalaut kad sutvarkytų blokų siūles iš išorės ir ta siena galine.. baigtusi jūsų bėdos. bet kiek žinau tai ilgas ir varginantis kelias. ir kariaujant šalt  yra ne kas. 

o kaip namo administratorius taiso siena? siules tai suprantu, ten uztepa kazkuo, o pacia siena? ir ka jiems sakyti, kaip sakyti?
Atsakyti
QUOTE(laupet @ 2016 03 08, 16:01)
o kaip namo administratorius taiso siena? siules tai suprantu, ten uztepa kazkuo, o pacia siena? ir ka jiems sakyti, kaip sakyti?


mūsiškiai kvietėsi namo pirmininką, kėlė klausima per susirinkima, kad visuose kraštiniuose butuose šeimos su vaikais... kad šata ,kad serga. ėjo i butus žiūrėt paskui... kol per susirinkima nepasakė,kad pradės rinkt vaistų čekius ir tie kas nesutinka tvarkyt galinių sienų galės apmoėkt vaikų gydima. nu tada viduriniu butu babutes pasirašė. šeip kiek žinau jai ne gražiuoju o kariaujant galima sanepidemine kviest..nu bet kam norisi kariaut. tai pas juos namas gal taupus nu nežinau kaip ten buvo, bet pirmais metais surinktų pinigų pakako tik vienam namo galui ir vidurio siūlėm sutvarkyt. kaip tik draugų galui ir neužteko. šiemet mačiau jau sutvarkė . kitas namas tiesiog apsišiltino iš lauko tik galines sienas,, nes nenori nors tu ka renovacijos. gretima nama tuo hermetiku ar kokiais šildomais gal dažais malevojo visa.. nu aš kaip suprantu čia priklauso nuo komendanto ar namo valdybos, kiek ten protingu žmonių sėdi ir kokie poreikiai..
pirmiausia gal su kaimynais pakalbėt iš apačios ar pas visus ,ka jei mano ir drauge kažka sugalvosit
Atsakyti
DAr dėl tarpblokinių siūlių užtaisymo - pas mus taikomas metodas su putomis ir mastika yra netinkamas. DArant termovizines nuotraukas matosi, kad jokio skirtumo, ar siūlės neužtaisytos, ar užtaisytos putomis. Taip, kad reikėtų atsargiai su tarpblokinių siūlių sandarinimu.
Atsakyti
Reikia patarimo.
Darau butui kapitalini remonta, namas murinis butas virsutiniame aukste kampinis sildymas autonominis dujomis. Iskilo toks klausimas ar verta sildinti is vidaus, lubas 5 cm pir plokste su folija, o isorine siena 4 cm pir kartu su gipso kartono plokste. Viso medziagu suma gaunasi apie 1000eur. Namo renovacija artimiausiu 10 metu nenumatoma.
Turiu apsispresti iki sio pirmadienio o abejones kankina ar verta.
Aciu!
Atsakyti