QUOTE(Taurida @ 2014 08 29, 19:18)
Gal parasytumete savo recepta?
visas paprikas marinuoju pagal jį:
Geriausia imti nestambius vaisius vedančių veislių pipirus ir paprikas Pepperoncini, Hamik, Orange mini bell, Carliston mild ir pan. Pipirus nuplaunam ir nepjaustytus su koteliais dedam į švarius stiklainius. Į kiekvieną 0,5 l talpos stiklainį įdedam:
1/2 skiltelės išilgai pjaustyto česnako
1 lauro lapelį
2-3 gvazdikėlius
2-3 kvapiųjų pipirų žirnelius
2-3 kvapiųjų pipirų žirnelius
10 garstyčių grūdelių
1 arbatinį šaukštelį aliejaus
1 arbatinį šaukštelį medaus
Marinatas:
1 l vandens
1 v.š. druskos
8 v.š. be kaupo cukraus
100 ml balto vyno acto 6%
Marinatą paverdam 2 minutes ir karštu užpilam pipirus ir prieskonius stiklainiuose. Pasterizuojam puode su vandeniu puslitrinius stiklainius 10 min., 0,7 l 15 min., 1 l 20 min., 1,5 l 30 min.