QUOTE(Taikute @ 2011 10 08, 11:59)
Sakykim is poros pakeliu varskes, ka cia reiketu padaryti, blyneliai ir varske apkepai jau pabodo, nebent turite kokiu neiprastu receptu

O kas cia galetu buti is suraus?
Štai tau 2 receptukai
Bandelės
tešla
120 g varškės
50 g pieno
250 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
½ šaukštelis druskos
½ šaukštelis paprikos
1 kiaušinis
50 g aliejaus
bandelių aptepimui
50 g sutirštinto pieno (nesaldaus)
kmynų
Visus tešlos ingredientus sudėti TM ir 15 sek. /poz. 6 minkyti į tešlą.
Išimkite tešlą, minkyti dar kartą rankomis, suformuoti 6 bandeles ir padėkite ant riebalais pateptos kepimo skardos.
Bandelės viršų aptepti sutirštintu pienu, pabarstyti kmynais, dėti šaltą orkaitę ir iškepti.
Kepimo temperatūra: 190 ° C
Kepimo laikas: 18 minučių
Pastaba:
Jei varšė šlapesnė, reikia įdeti daugiau miltų. Aš kepu su Dobilo ekologiška, tai man gerai gaunasi, o jei imsi ta pertrintą iš pakelių, dėkit daugiau miltų.
variantai:
Vietoj kmynų, galite naudoti sezamo ,aguonų sėklas arba tarkuotą sūrį.
Lašišos paštetas su paprikų-vaškės padažu
Paštetas:
krapų, (40 g)
500 g žalios lašišos filė, sušaldytos gabaliukais
2 upėtakių filė, rūkyta,
2 kiaušiniai
200 g švelnios, gerai pertrintos varškės (pirmąkart kai dariau, tai dėjau Švelniąją Pieno žvaigždžių, o vėliau paprastą, gerai pertrintą varškę)
1 šaukštelis druskos
¼ šaukštelis paprikos, šviežiai maltų
100 g grietinėlės
100 g krevečių
Padažas:
120 g riebios varškės
200 g riebios grietinėlės
1 šaukštas žalių pipirų žirnelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų, šviežiai maltų
citrinos sulčių
Paštetas
1. Krapus smulkinti 15-20 sek / poz.8 ir išimti. (palikti 2 šakeles krapų puošimui).
2. Lašišos filė smulkinti 5 sek / poz.5 naudojant mentelę.
3. Upėtakių filė sudėti ir smulkinti 5 sek./ poz.5.
4. Sudėti kiaušinius, varškę, druską, pipirus, grietinėlę ir 40 sek. /poz.4 sumaišyti. Pusė žuvies masės sudėti i kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi (aš dedu i silikoninę ir be popieriaus 25cm ilgio), tada išdėlioti 80g.krevėčių.
5. Kapotus krapus suberti į TM, kut yra likusi žuvies masė ir maišyti 10 sek. /poz.3, Išdėti viską ant krevėčių ir lengvai paspausti..
6. Formą uždengti aliuminio folija ir kepkite orkaitėje ant vidurinės lentynos 60min. 175 laipsniu.
7. Paštetą išimkite iš formos, atvėsinkite, puoškite krapų šakelėmis ir likusiomis krevetėmis.
Padažas:
1. Visi produktai Į TM ir maišyti 20 s / poz.4. Tiekti prie pašteto.