Krika, uždenk skylę su tuo permatomu puodeliu (jis vadinasi MP=Matavimo Puodelis). O vandenį pilk ant to pilko paties puodo dangčio 
 Uždengus skylę su MP, vis vien lieka plyšeliai, pro kuriuos vanduo suteka į puodą.
 
 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(krika @ 2012 09 26, 22:54)
                Ačiū, Namų Fėja, jau išbandžiau. ačiū. ir atsiprašau kad teršiu temą ne receptais, o techniniais nesklandumais  
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(krika @ 2012 09 26, 23:07)
Ačiū, Namų Fėja, jau išbandžiau. ačiū. ir atsiprašau kad teršiu temą ne receptais, o techniniais nesklandumais  
Taigi nieko, visos mes mokėmės
                o kokias jūs sultis spaudžiat?
aš tada obuolių gėrimą dariau. tai dukros sakė saknu, bet siurbtelėjo tik gal max 5 gurkšnius. gal dėl to kad su tirščiais? bet man buvo skanu.
o va toliau koks vaisius su kokiu vaisiu įspūdinga derinį daro - aš nežinau
                
                                    
                
                
                
            aš tada obuolių gėrimą dariau. tai dukros sakė saknu, bet siurbtelėjo tik gal max 5 gurkšnius. gal dėl to kad su tirščiais? bet man buvo skanu.
o va toliau koks vaisius su kokiu vaisiu įspūdinga derinį daro - aš nežinau
QUOTE(gike @ 2011 08 14, 22:06)
Kaip tik šiandien dariau  
 
1 didelė sultinga kriaušė
1 didelis sultingas obuolys
1 citrina
5 mandarinai
15 didelių žalių vynuogių
5 šaukštai cukraus
0,5 l vandens
vaisius nuploviau, iš obuolio ir kriaušės išėmiau šerdeles su kauliukais ir supjausciau. Sudėjau nuluptus mandarinus, citriną, vynuoges ir cukrų, viska susmulkinau 7xTURBO (trumpi paspaudimai - pasižiūrėjau, kad daug maž viskas jau kliuksi). Įpyliau vandenį ir 7s/ poz.5. Įdėjau sietelį ir per jį perkošiau sultis.
P.s. LIkusius puode tirščius suplakiau 40s/10poz. ir išpilsčiusi į ledų formytes sudėjau į šaldyklį. Bus ryt šerbetinių ledų.
 
Tikiuosi viską aiškiai ir suprantamai parašiau
1 didelė sultinga kriaušė
1 didelis sultingas obuolys
1 citrina
5 mandarinai
15 didelių žalių vynuogių
5 šaukštai cukraus
0,5 l vandens
vaisius nuploviau, iš obuolio ir kriaušės išėmiau šerdeles su kauliukais ir supjausciau. Sudėjau nuluptus mandarinus, citriną, vynuoges ir cukrų, viska susmulkinau 7xTURBO (trumpi paspaudimai - pasižiūrėjau, kad daug maž viskas jau kliuksi). Įpyliau vandenį ir 7s/ poz.5. Įdėjau sietelį ir per jį perkošiau sultis.
P.s. LIkusius puode tirščius suplakiau 40s/10poz. ir išpilsčiusi į ledų formytes sudėjau į šaldyklį. Bus ryt šerbetinių ledų.
Tikiuosi viską aiškiai ir suprantamai parašiau
                jau kelintą kartą kepu blynus išmaišius tešlą su TM. nu super. tešla gaunasi per 30 sekundžių, jokių gumulėlių..... super  
                
                                    
                
                
                
            
                Siandien dariau rudeniska morku sriubyte su kariu, musu seimai labai patiko  
 
Idejau i TM viena svoguna ir 2 sk. cesnako, pasmulkinau 2sek. 5 gr dar idejau ziupsneli mairuno ir kmynu ir pakepinau apie 5 min VAROMA
Tada idejau 3 dideles morkas, 2 bulves, pasmulkinau ipyliau 600 gr sriubos ir imeciau buljoniuka, aisku jei turit gatavo vistienos ar darzoviu buljono dar geriau
  ir 30 min/ 100 laipsniu 1 greitis viriau taip pat dar butina ideti 2 valgomus saukstus kario ir pipiriuku. Poto viska ant 10 greicio 5 sek ir sriubyte garuoja ant stalo. Galima siek tiek grietines ar grietineles.
Skanaus
  jei kas turite kokiu variaciju prasau pasidalinkite  
                
                                    
                
                
                
            Idejau i TM viena svoguna ir 2 sk. cesnako, pasmulkinau 2sek. 5 gr dar idejau ziupsneli mairuno ir kmynu ir pakepinau apie 5 min VAROMA
Tada idejau 3 dideles morkas, 2 bulves, pasmulkinau ipyliau 600 gr sriubos ir imeciau buljoniuka, aisku jei turit gatavo vistienos ar darzoviu buljono dar geriau
Skanaus
QUOTE(Taikute @ 2012 10 07, 16:28)
Siandien dariau rudeniska morku sriubyte su kariu, musu seimai labai patiko  
 
Idejau i TM viena svoguna ir 2 sk. cesnako, pasmulkinau 2sek. 5 gr dar idejau ziupsneli mairuno ir kmynu ir pakepinau apie 5 min VAROMA
Tada idejau 3 dideles morkas, 2 bulves, pasmulkinau ipyliau 600 gr sriubos ir imeciau buljoniuka, aisku jei turit gatavo vistienos ar darzoviu buljono dar geriau
  ir 30 min/ 100 laipsniu 1 greitis viriau taip pat dar butina ideti 2 valgomus saukstus kario ir pipiriuku. Poto viska ant 10 greicio 5 sek ir sriubyte garuoja ant stalo. Galima siek tiek grietines ar grietineles.
Skanaus
  jei kas turite kokiu variaciju prasau pasidalinkite  
Idejau i TM viena svoguna ir 2 sk. cesnako, pasmulkinau 2sek. 5 gr dar idejau ziupsneli mairuno ir kmynu ir pakepinau apie 5 min VAROMA
Tada idejau 3 dideles morkas, 2 bulves, pasmulkinau ipyliau 600 gr sriubos ir imeciau buljoniuka, aisku jei turit gatavo vistienos ar darzoviu buljono dar geriau
Skanaus
kokios sriubos?
                kaip jūs mėsą susimalat? aš pritaikiau pagal knygą ant 7poz. bet gal kokias 2-3 min maliau/kapojau ar ką aš ten dariau su ja....
                
                                    
                
                
                
            
                kiaulienos ir jautienos mėsos aš nemalu TM'e. Nebent sušaldytos gabaliuką imetu ir sukapoju smulkiai kukuliukam sriubytei. Malu tik vištieną ir žuvį.
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(krika @ 2012 10 09, 21:39)
kaip jūs mėsą susimalat? aš pritaikiau pagal knygą ant 7poz. bet gal kokias 2-3 min maliau/kapojau ar ką aš ten dariau su ja....
Kiaulieną supjaustau "šašlykiniais" gabaliukais ir įmetu į šaldiklį valandėlei, kad apstingtų. Po to įjungiu 7 poz. ir ant besisukančio peilio sumetu mėsą per dangtelio skylę. Man susikapoja puikiai
Galbūt atšipęs peilis, jei nesimala? Įkratykit pusę puodo ledukų ir ant max greičio. Triukšmas baisus, bet pasigalanda
    




