Turim metų laiko neveislinį, bet mielą katinėlį. Gyvenam daugiabuty, pirmam aukšte, tai leidžiam jį lakstyti lauke. Vieną dieną kaip visada ryte išleidom į lauką, o kai po keleto valandų jam gryžus, pamačiau kad kažkas žiauriai pasityčiojo iš mano augintinio - nukirpo ūsus
Sveiki. Neradau tokios temos, nes matyt retai taip nutinka.
Turim metų laiko neveislinį, bet mielą katinėlį. Gyvenam daugiabuty, pirmam aukšte, tai leidžiam jį lakstyti lauke. Vieną dieną kaip visada ryte išleidom į lauką, o kai po keleto valandų jam gryžus, pamačiau kad kažkas žiauriai pasityčiojo iš mano augintinio - nukirpo ūsus
Pusę dienos praverkiau, dar ir dabar sunku į jį žiūrėti. Kai pasiskaičiau kas gali būti, tai išvis baisu pasidarė. Prašau kas žinot Jūsų nuomonės ar atauga tie ūsai ar jau katinėlis pasmerktas gyvent nepilnavertį gyvenimą. Gal kam jau buvo taip nutikę. Niekur apie tai neradau parašyta...
QUOTE(skorpas35 @ 2010 09 05, 11:25)
Pusę dienos praverkiau, dar ir dabar sunku į jį žiūrėti. Kai pasiskaičiau kas gali būti, tai išvis baisu pasidarė. Prašau kas žinot Jūsų nuomonės ar atauga tie ūsai ar jau katinėlis pasmerktas gyvent nepilnavertį gyvenimą. Gal kam jau buvo taip nutikę. Niekur apie tai neradau parašyta...
žinoma kad ataugs tie ūsai
Ūsai - tiesiog ilgi ir stori plaukai. Auga ir krenta, kaip ir kiti plaukai. Nemanau, kad katinui nutiks kas nors bloga, jei pagyvens kurį laiką be jų.
QUOTE(Jonavietis @ 2010 09 05, 11:07)
žinoma kad ataugs tie ūsai
ko jūs čia taip pergyvenat,mano du iš vis be ūsų .Trečiam nulūžinėja ir vėl atauga.Ir apie kokį nepilnavertį gyvenimą jūs čia kalbat 
Ūsai lytėjimo organai, padedantys jausti daiktus net visiškoje tamsoje. Jie atstoja akis.
Visiškoje tamsoje žmogus bejėgis, o katės, nors ir nemato, viską apčiuopia ūsais, na, dar letenomis ir labai jautriais kūno bei uodegos plaukeliais.
Vadinasi, ūsai ne vien šuns, žiurkės, triušio ar katės puošmena. Šie iš mažų pagalvėlių išlindę plaukeliai antros gyvūnų akys.
Ant katino snukio priskaičiuojamos 33 ilgi ir daugybė trumpų ūsiukų, kurie žaibiškai signalizuoja centrinei nervų sistemai apie apinkos pasikeitimus. Nurautais ūsais ar netyčia juos praradęs gyvūnas tarsi netenka pagrindo po kojomis sunkiau orientuojasi, pakrinka jo nervai, keičiasi elgesys. Katę erzina ir kepštelėjimai ar ūsų tampymas. Ne veltui sakoma: Netampyk liūto už ūsų.
Kačių ūsai tarsi mūsų pirštų galiukai, kuriais viską liečiame, susipažįstame su daiktų formomis ir paviršiumi. Katės be ūsų - kaip mes be rankų
Paskaičius tokį straipsnį kalbu...Ačiū už nuomonę.
QUOTE(skorpas35 @ 2010 09 05, 12:19)
Ūsai lytėjimo organai, padedantys jausti daiktus net visiškoje tamsoje. Jie atstoja akis.
Visiškoje tamsoje žmogus bejėgis, o katės, nors ir nemato, viską apčiuopia ūsais, na, dar letenomis ir labai jautriais kūno bei uodegos plaukeliais.
Vadinasi, ūsai ne vien šuns, žiurkės, triušio ar katės puošmena. Šie iš mažų pagalvėlių išlindę plaukeliai antros gyvūnų akys.
Ant katino snukio priskaičiuojamos 33 ilgi ir daugybė trumpų ūsiukų, kurie žaibiškai signalizuoja centrinei nervų sistemai apie apinkos pasikeitimus. Nurautais ūsais ar netyčia juos praradęs gyvūnas tarsi netenka pagrindo po kojomis sunkiau orientuojasi, pakrinka jo nervai, keičiasi elgesys. Katę erzina ir kepštelėjimai ar ūsų tampymas. Ne veltui sakoma: Netampyk liūto už ūsų.
Kačių ūsai tarsi mūsų pirštų galiukai, kuriais viską liečiame, susipažįstame su daiktų formomis ir paviršiumi. Katės be ūsų - kaip mes be rankų
na jūsų katinas nemedžiotojas
QUOTE(Jonavietis @ 2010 09 05, 11:26)
na jūsų katinas nemedžiotojas
gyvena namuose ,tik yra išleidžiamas į lauką pabėgioti.Patikėkit tikrai nieko nenutiks
tam katinui,ataugs tie ūsai.Mažiau pergyvenkit.Mano katinai iš vis be ūsų paauga ir iškrenta jie o pamatytumėte kaip jie naktį duodas
.Su korniais tas pats retas kuris yra su ūsais ir ką jie nesveiki
Tiesiog kurį laiką katinukas pabus be gražių ūsiukų ir viskas.Nesakau kad jie nereikalingi,bet kad be jų gyvent negalėtų ar pasiligotų dar nesu girdėjusi.Va prie mano namų benamių katinukų yra keli be ūsų ir gyvena kokie 3 metai kiek matau,vis dar gyvi ir pasiutę.Paskaičius tokius straipsnius mano katinai iš vis turėtų gimti nesveiki
,visiški ligoniai nerviniai ir psichiniai
Jie kad ir pliki ,bet katinai.
Tai Jūsų katinai matyt veisliniai, todėl jie tokie, jiems nuo gimimo to nėra...bet ačiū už komentarus, tikiuosi kad su mano katinėliu viskas bus gerai
QUOTE(skorpas35 @ 2010 09 05, 12:33)
Tai Jūsų katinai matyt veisliniai, todėl jie tokie, jiems nuo gimimo to nėra...bet ačiū už komentarus, tikiuosi kad su mano katinėliu viskas bus gerai 
o koks skirtumas
QUOTE(skorpas35 @ 2010 09 05, 11:25)
Ale ot artiste, rado del ko pergyvent.... Kai Jums plaukas iskrenta, ar blakstiena pametat irgi tema SM kuriat?
QUOTE(Apus @ 2010 09 05, 13:03)
Ale ot artiste, rado del ko pergyvent.... Kai Jums plaukas iskrenta, ar blakstiena pametat irgi tema SM kuriat?
Ataugs tie usai 
Jum juokinga
QUOTE(Apus @ 2010 09 05, 12:03)
Ataugs tie usai 
Žmogui plaukus nusikirpt yra normalu, o katinui ūsus dar negirdėjau kad reikia kirpti. O ką negalima paklausti, maniau forumas tam ir yra...Jei Jums atrodo kad kvaila tema tai neatsakinėkit
Papildyta:
QUOTE(Evelincik @ 2010 09 05, 12:35)
Jum juokinga
menkas malonumas kai is tavo katino kazkoks freak'as taip issitycioja .Nera tie usai tokie jau visai nereikalingi katinui,vienas is orientacijos organu.Nieko baisaus aisku katinui nenutiks,ataugs.
Ačiū
QUOTE(skorpas35 @ 2010 09 05, 12:33)
Tikrai viskas jam bus gerai, neabejokit. As savo persa per vasaros karscius kerpu trumpai su masinele, tai viena syki, bekerpant palei snuki, katinas staigiai pasisuko ir as jam vienos puses uzsus,ciauks ir nureziau netycia. Ir tikrai nieko baisaus nebuvo, nepastebejau jokiu katino elgesio pokyciu, o usai savaime po kurio laiko ataugo.
Žinoma, kad ūsai katei yra vienas iš lytėjimo organų ir reikalingi jai (kitaip nebūtų išlikę evoliucijonuojant). Tačiau jų reikšmės katei tikrai negalima lyginti su akių reikšme.
Tamsoje katei taip pat svarbiausios akys ir ausys. Katės tinklainėje yra specialus šviesą atspindintis sluoksnis, kuris net menkiausią šviesą "pagauna" ir nukreipia į receptorius, todėl jos mato tamsoje. Taigi aklinoje tamsoje ir katė nieko nematys.
Tamsoje katei taip pat svarbiausios akys ir ausys. Katės tinklainėje yra specialus šviesą atspindintis sluoksnis, kuris net menkiausią šviesą "pagauna" ir nukreipia į receptorius, todėl jos mato tamsoje. Taigi aklinoje tamsoje ir katė nieko nematys.