Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

Sako, kad apetitas auga bevalgant, ir kiek turėsi - vis tiek bus negana.

Tad kiek pinigų 2 suaugusių ir 2 dviejų šeimai leistų vos išgyventi / gyventi pakenčiamai / gyventi savęs nevaržant.

Jei skaičiuot be paskolų, manau, kad šeimos pajamos (skaičiai būtų be didesnės paramos iš kaimo/tėvų/kt.):

Išgyvenimas: ~2000 ltl
Pakenčiamas gyvenimas: ~3000-4000 ltl
Pakankamai laisvai: ~6000+ ltl


Idėją šiai temai pasičiupau iš: http://www.vienasask...larastis/?p=326
Atsakyti
Labai abejoju ar 2 plius 2 vaikai išgyventų Vilniuje už 2000. Maistas, rūbai, mokesčiai, auto, vaikų lavinimas, kad ir elementarus, išlaidos sveikatai ir gydymui - su vaikais taip jau yra, visokios iškylančios nenumatytos situacijos, o kur dar būsto nuoma ar paskola?- vienam suaugusiam normalu yra 2000, jei nekamuoja paskolos ar nuomos. Kaime, jei nesi pririškas prie centrinio šildymo,ir savas būstas, ūkis yra, galima išgyvent ir už 800 lt 2 asmenų šeimai apynormaliai, su vaikas - jau sunkiai.
Atsakyti
Tarkim, kad paskolu ta seima neturi, ir gyvena Vilniuje, tuomet:
- Isgyventi, t.y. egzistuoti - 1350 lt (po viena minimalia alga vienam dirbanciam tevui + kompensacijos uz sildyma, darzelius, galbut maisto paketai ir pan.)
- Gyventi - 4000-5000 Lt
- Gerai gyventi - 8000+
Atsakyti
Jei be paskolų, tai:
- Išgyventi ~1800 Lt
- Normaliai gyventi ~4000 - 5000 Lt
- Gerai gyventi - viskas, kas virš 5000 Lt biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų 2+2 šeimos biudžetas:

Išgyventi : 3500 lt (Visos būtinos išlaidos kūrių neįmanoma atsisakyti)
Normaliai gyventi: 4500 lt (Visos būtinos išlaidos+išlaidos kurios nebūtinos, pvz pramogos, skudurai biggrin.gif
Gerai gyventi : 6000 lt (Visos būtinos išlaidos+išlaidos kurios nebūtinos+pinigų atsidėjimas juodai dienai, atostogoms).
Atsakyti
Na, kaimuos, aišku gyventi galima sąlyginai pigiau. Gaila, kad statistikos departamentas nebeskaičiuoja kiek kam lietuviai išleidžia. Visus duomenis perduoda Eurostat'ui, o ten surast nebemoku - labai jau klaidžios jų duomenų bazės

Atsakyti
ai ne ten pataikiau biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurin22: 06 rugsėjo 2010 - 20:32
Išgyventi : ~2000 lt (pavalgyt, susimoketi mokescius, nusipirkti nuolatinius visuomeniniam transportui, drapaneliu)

Normaliai gyventi: ~5000 lt (pavalgyt, susimoketi mokescius, tureti nuosava transporta, pramogaut - keliaut, leisti vaikus i burelius, lankytis privaciam odontologijos kabinete ar kitose sveikatinimo istaigose - pagal poreiki, turet is ko pasikeist atgyvenusia buitine technika ar balda, apsirengt, kazkiek atsideti juodai dienai)

Gerai gyventi: nuo 8000 lt (pavalgyt, susimoketi mokescius, tureti keleta transporto priemoniu, pramogaut - keliaut, leisti vaikus i burelius, lankytis sveikatinimo istaigose ne tik pagal poreiki bet ir savam malonumui pvz kokiu masazu relaksaciniu, turet is ko pasikeist atgyvenusia buitine technika ar balda, pasidaryt remonta kai esamas nusibosta, apsirengt, atsideti juodai dienai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brigitte: 06 rugsėjo 2010 - 20:35
Atmetus paskolas mūsų 3 asmenų šeima gyvena už 1900 lt/mėn, skaitau, kad labai gerai gyvenam, daug keliaujam po Lietuvą, minimum kartą metuose - į užsienį, remontus darom, jei ko reikia į namus - perkam, taupyt iš anksto nereikia, vaikui rūbai, žaislai tik nauji, sau rūbų, kosmetikos perku užtektinai, gal netgi perdaug smile.gif , važinėjam mašina, pramogų turim, į kavines vaikštom, ginekologą ir odontologą lankom privačiai. Bet taupom, pinigus skaičiuojam, gaudom akcijas ir tt.

Kad neskaičiuot, atsipalaiduot visiškai, reiktų dvigubai daugiau, tokia mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 09 06, 16:40)
Labai abejoju ar 2 plius 2 vaikai išgyventų Vilniuje už 2000.

Labai daug šeimų išgyvena už 2000. Deja.....
Tenka skaičiuoti, skaičiuoti ir dar kartą skaičiuoti. ne kartą ir ne du tai patyriau.
Atsakyti
Išgyventi už 2000 šeimai misija neįmanoma. Egzistuoti - taip. Vien mokesčiai žiemos sezonu pas mus sudaro 1100 lt (paskolų nėra). 900lt. maistui,transportui ar kurui, asmens higienai, drabužiams, vaikams įvairioms išlaidoms kad ir mokyklai....ir t.t.kaip ir mažoka. Dar reikia žiūreti koks amžius vaikų. Jei abu darželinukai - išlaidos mažesnės, bet jei du bernai paaugliai, ar vienas studentas, tada jau tikrai problema.
Tema dažnai paskaitau ir žaviuosi merginomis, kurios sugeba gudriai ir protingai susidėlioti šeimos finansus 4u.gif
Mano pastebėjimai, prašau nesmerkti:
Keturių asmenų šeimai( paauginti vaikai blush2.gif ) išgyventi kukliai reikia 2600 - 3000 lt., jei nėra jokios pagalbos (daržovėm,mėsa ar pinigais) iš šalies.
Gyventi , leidžiant minimaliai pramogauti, dantistas, drabužiai - 4000 -6000 lt.
Gerai gyventi - pinigų kiekis neribojamas, kuo daugiau, tuo geriau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 07, 08:09)
Atmetus paskolas mūsų 3 asmenų šeima gyvena už 1900 lt/mėn, skaitau, kad labai gerai gyvenam, daug keliaujam po Lietuvą, minimum kartą metuose - į užsienį, remontus darom, jei ko reikia į namus - perkam, taupyt iš anksto nereikia, vaikui rūbai, žaislai tik nauji, sau rūbų, kosmetikos perku užtektinai, gal netgi perdaug  smile.gif , važinėjam mašina, pramogų turim, į kavines vaikštom, ginekologą ir odontologą lankom privačiai. Bet taupom, pinigus skaičiuojam, gaudom akcijas ir tt.

Kad neskaičiuot, atsipalaiduot visiškai, reiktų dvigubai daugiau, tokia mano nuomonė  4u.gif

Net pasiziurejau, keliu metu vaikas biggrin.gif Dvieju. Tada tikrai uz tiek imanoma puikiai gyventi drinks_cheers.gif Va taps jis mokyklinukas-ir jau tokios sumos nebepakaks doh.gif

Kol vaikai mano mazesni buvo, puikiai gyvenom uz 3000lt(maistas, kuras, patogumai, savas transportas, bureliai, pramogos, picerijos, Vichy parkai, keliones i uzsieni ir pan.) Vaikai auga, auga ju poreikiai, auga maisto kainos, auga naturaliai ju rubu/avalynes kainos(kur pirkti, sakykim, vaikiskus batukus, ir kur pirkti jau suaugusiojo kojai) ir pamatem, kad jau tu 3000lt musu seimai nepakanka unsure.gif Emem gyventi kreditan...
Atsakyti