QUOTE(Olesta @ 2010 09 22, 08:29)
Sveikos, kazkada buvau radus rusaiciu forume issamiai kaip daryti karamelinius papuosimus, paieskosiu gal rasiu.
O dabar tik recepta galiu imest
1 стакан сахарного песка, 3/4 стакана воды, 35 капель уксусной эссенции 3%-ной или 1012 капель раствора лимонной кислоты, ароматическая эссенция, краска пищевая.
Приготовить сахарный сироп, как для помады, но уваривать его до пробы на карамель.
Чтобы карамель не засахарилась, в начале варки в сироп добавить уксусную эссенцию (сироп должен иметь кисловатый привкус). Можно добавить лимонную или виннокаменную кислоту, но от этого карамель желтеет.
Из карамели легко приготовить карамельные листики. Для этого из картофеля, моркови или репы вырезают штампик наподобие листа с прожилками.
Штампик укрепляют на столовой вилке и нижнюю часть его с рисунком обмакивают в горячую карамель; затем штампик с прилипшей карамелью кладут на слегка смазанную маслом холодную тарелку, карамель немного приклеивается к тарелке, и штампик легко отделяется от карамели.
Карамельный листик ножом отделяют от тарелки и, пока он не остыл, растягиванием или перегибанием на скалке придают ему любую форму.
Из слегка остывшей пластичной карамели можно сделать завитушки. Для этого надо скатать карамель в виде жгутика и спирально намотать на смазанную маслом палочку.
Papildyta:
Va radau Viskas apie karamele
O dabar tik recepta galiu imest
1 стакан сахарного песка, 3/4 стакана воды, 35 капель уксусной эссенции 3%-ной или 1012 капель раствора лимонной кислоты, ароматическая эссенция, краска пищевая.
Приготовить сахарный сироп, как для помады, но уваривать его до пробы на карамель.
Чтобы карамель не засахарилась, в начале варки в сироп добавить уксусную эссенцию (сироп должен иметь кисловатый привкус). Можно добавить лимонную или виннокаменную кислоту, но от этого карамель желтеет.
Из карамели легко приготовить карамельные листики. Для этого из картофеля, моркови или репы вырезают штампик наподобие листа с прожилками.
Штампик укрепляют на столовой вилке и нижнюю часть его с рисунком обмакивают в горячую карамель; затем штампик с прилипшей карамелью кладут на слегка смазанную маслом холодную тарелку, карамель немного приклеивается к тарелке, и штампик легко отделяется от карамели.
Карамельный листик ножом отделяют от тарелки и, пока он не остыл, растягиванием или перегибанием на скалке придают ему любую форму.
Из слегка остывшей пластичной карамели можно сделать завитушки. Для этого надо скатать карамель в виде жгутика и спирально намотать на смазанную маслом палочку.
Papildyta:
Va radau Viskas apie karamele
QUOTE(rutyte11 @ 2010 09 22, 09:11)
Sveikos, kazkada buvau radus rusaiciu forume issamiai kaip daryti karamelinius papuosimus, paieskosiu gal rasiu.
Papildyta:
Va radau Viskas apie karamele
Papildyta:
Va radau Viskas apie karamele
ziuriu gera tema uzvedziau
QUOTE(wingaile @ 2010 09 22, 09:27)
na taip, kaip kazkas sake dar neatrastas lobynas
Labas,oho kokie grožiai iš karamelės gaminami
o aš dar ir tokį radau kaip gražiai man jis piešia
Piešimas šokoladu
QUOTE(naitas @ 2010 09 21, 21:38)
labai patiko man šita idėja
Labai greit paruduoja nuo beze sirupo pervirimo... buvo taip nutike, ir staigiai laiko forma, vos pravesus. Gaunasi kaip tie cukriniai gaideliai is vaikystes.
Ot, mergos, Jus su ta karamele
Nu psio
. Jauciu man prasides naujas etapas. Tikriausiai nenusiraminsiu, kol nepadarysiu
Nu psio
Na kiek teko bobulyciu klausineti, tai visas tas rozytes ir ilguosius saldainius jie rankom tampo kol mase dar karsta ir vercia ta mase i cukraus pudra ima rankom ir tampo. O mase daryti reikia panasia kaip i tu gaideliu kur ant pagaliuko tik siek tiek nedavirti...
Nu bet kiek as bandziau man niekaip nepavyko, gaudavosi karamele
Kirbe nuvaziuok pas teta padaryk fotosesija kaip ji gamina ir mus cia visas pamokink
As ant to uzsiciklinus buvau pries metus, sakiau eisiu prie baznycios ir prasysiu babuluciu kad kursus man nemoksai pravestu
bet kiek bandziau man niekas ten nepavyko tik siukslyne nemazai cukrum paseriau
Galiu jums pasakyti ir pakonsultuoti kaip karameles ant pagaliuko daryti tas senovines ta tai tikrai zinau ir moku
Nu bet kiek as bandziau man niekaip nepavyko, gaudavosi karamele
Kirbe nuvaziuok pas teta padaryk fotosesija kaip ji gamina ir mus cia visas pamokink
As ant to uzsiciklinus buvau pries metus, sakiau eisiu prie baznycios ir prasysiu babuluciu kad kursus man nemoksai pravestu
Galiu jums pasakyti ir pakonsultuoti kaip karameles ant pagaliuko daryti tas senovines ta tai tikrai zinau ir moku
QUOTE(Atize @ 2010 09 22, 11:58)
Na kiek teko bobulyciu klausineti, tai visas tas rozytes ir ilguosius saldainius jie rankom tampo kol mase dar karsta ir vercia ta mase i cukraus pudra ima rankom ir tampo. O mase daryti reikia panasia kaip i tu gaideliu kur ant pagaliuko tik siek tiek nedavirti...
Nu bet kiek as bandziau man niekaip nepavyko, gaudavosi karamele
Kirbe nuvaziuok pas teta padaryk fotosesija kaip ji gamina ir mus cia visas pamokink
As ant to uzsiciklinus buvau pries metus, sakiau eisiu prie baznycios ir prasysiu babuluciu kad kursus man nemoksai pravestu
bet kiek bandziau man niekas ten nepavyko tik siukslyne nemazai cukrum paseriau
Galiu jums pasakyti ir pakonsultuoti kaip karameles ant pagaliuko daryti tas senovines ta tai tikrai zinau ir moku
Nu bet kiek as bandziau man niekaip nepavyko, gaudavosi karamele
Kirbe nuvaziuok pas teta padaryk fotosesija kaip ji gamina ir mus cia visas pamokink
As ant to uzsiciklinus buvau pries metus, sakiau eisiu prie baznycios ir prasysiu babuluciu kad kursus man nemoksai pravestu
Galiu jums pasakyti ir pakonsultuoti kaip karameles ant pagaliuko daryti tas senovines ta tai tikrai zinau ir moku
As noreciau suzinoti, nes per kiekviena Kaziuka begu tu saldainiu pirkti, o noretusi paciai ismokti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 09 22, 11:16)
As noreciau suzinoti, nes per kiekviena Kaziuka begu tu saldainiu pirkti, o noretusi paciai ismokti 
taigi rasau kad tu ilguju as pati nemoku gaminti, jie skiriasi nuo tu paprastu taip vadinamo deginto cukraus
QUOTE(Atize @ 2010 09 22, 12:21)
taigi rasau kad tu ilguju as pati nemoku gaminti, jie skiriasi nuo tu paprastu taip vadinamo deginto cukraus 
Nu tai as ir klausiau apie tuos paprastus - na gaideliai, voveraites, grybukai









