Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios

QUOTE(nataliuncik @ 2010 10 27, 20:10)
na tada jau kita karta, man bus mažai  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif supratau smile.gif
Atsakyti
Nerute, imesk receptuka-nerandu blush2.gif
Atsakyti
41 psl wink.gif
pakartoju

Saldi duona su aguomis ir dziovinais vaisiais
Produktai:
mieles sausos 1,5 a.s arba sviezios mieles 10g
kvietiniai miltai auksciausios rusies 450g
druska 0,5 a.s
cukrus 2 v.s
sviestas 2 v.s
pienas 250ml
Idarui:
aguonos 200g
dziovinti vaisiai
cukrus 150g
pienas 100-150ml (kad apsemtu aguonu ir cukraus misini)
Gaminimas:
I duonkepes kibireli ideti mieles, persejoti miltus, ideti cukraus, druskos, sviesto ir ant virsaus uzpilti pieno. Ijungti programa "Tesla".
Tuo metu gaminame idara. Sumaisome cukru ir aguonas, uzpilame pieno tik kad apsemtu ir viriname kol pasidarys tirstas.
Isimame paruosta tesla ir padaliname ja i 4 dalis. Kiekviena iskociojame, uztepame aguonu idaro, pabarstome dziovintus vaisius ir susukame vyniotini. Padarome tokius 4 ir idedame 2vnt ant kibirelio dugno ir 2 vnt ant virsaus.
Idedame kibireli i duonkepe ir paliekame valandai pakilti. Tada ijungiame programa "Kepimas".
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 10 20, 14:33)
Čia mano firminiai BAGETAI:
Mielinis raugas:
2a.š. sausų mielių
250ml drungno vandens
160gr kvietinių miltų
Tešlai
Mielinis raugas
600gr miltų
280ml drungno vandens
2 a.š.druskos
2v.š. medaus
Pirmiausia pasidarome mielinį raugą, t.y. mieles išmaišome vandenyje, sudedame miltus, gerai permaišome uždengiame ir paliekame kambario temperatūroje apie 1 val.
Toliau pagal duonkepės reikalavimus sudedame visus produktus (pas mane pirma skysčiai, po to miltai) ir jungiame tešlos minkymo programą. Tešla turi gautis elastinga ir nelipni. Jeigu reikia, galima dadėti miltų.Po pilno programos režimo (t.y. maždaug po 1,5 val), išimame tešlą iš duonkepės ant miltais pabarstyto stalo. Dar kartą trumpai rankomis perminkome ir padaliname tešlą į 3 dalis. Iš kiekvieno gabaliuko rankomis arba kočėlu pasidaryti stačiakampio formos lakštus ir kiekvieną atskirai susukti kaip vyniotinį. Jei reikia , galima patempti į ilgį, kad gautųsi per visą skardą. Bagetus aš pabarstau kukurūziniais miltais, kurie duoda labai gražią spalvą.  Padaryti keletą įpjovų , ir palikti pusvalandžiui šiltai. Tada kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200* apie 10min.( Pastatyti indą su vandeniu garams susidaryti) Sumažinti temperatūtą iki 180* ir dar kepti apie 15min.


Siandien kepiau is puses normos, tai gavosi labai didelis ir skanus bagetas thumbup.gif labai aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 10 27, 19:20)
Na parduotuvinės/turginės ajerų duonos tokios specifiškos, bet tai galbūt tik ajeras ir duoda. Ar galima kepti ant nedžiovintų?  nesudegs  g.gif

Šviežius naudoti dar geriau ir efektingesnis skonis gaunasi, o džiovinama todėl, kad neįmanoma ilgesniam laikui šviežių išlaikyti. Būtinai pabandykit!
Atsakyti
Labas rytas.
Dėkui už patarimus. Kol turiu šviežių, reiks kepti ant tokių, o likusius susidžiovinsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Baigiam temą biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti