
QUOTE(laurechka @ 2010 10 26, 15:31)
Savaitgalį kepiau Ciabata

Receptą ėmiau iš tokios knygos Artisan Bread in 5 Minutes.
Esmė tame, kad duonos tešlos paruošimas užtrunka labai trumpai. Kept reik orkaitėj čia
Tešlą galima laikyti šaldytuve iki dviejų savaičių.
Taigis ciabatai receptas buvo toks (čia rec beveik 2kg duonelės. Aš mažinau viską per pusę)
3 puodeliai šilto vandens
1+ 1/2 šaukšto mielių
1+ 1/2 šaukšto druskos
6 + 1/2 puodelio miltų
Iš produktų išminkyti tešlą. Tešlą reik išmaišyti greitai tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Užminkius idėti į dubenį ir palikti 2val. Tada galima kepti iš karto duonelę. Kepaliukus reik formuot šlapiom rankom ir greitai (max per minutę).paliekat pakilt 20min (kol orkaitė įkais). Tada įkaitinti orkaitę iki 230C , įdėti bliudą su vandeniu. Duonele kepti apie 20Min arba kol gražiai paruduos....
Jei kepat ne iš visos tešlos, likusią tešlą dedat į šaldytuvą ir laukiat kito karto.... Išraukus formuojat iškarto kepaliuką....
Įdomi tokia technika. Turiu parsisiuntus visą knygą... Daug visokių receptukų yra....

Receptą ėmiau iš tokios knygos Artisan Bread in 5 Minutes.
Esmė tame, kad duonos tešlos paruošimas užtrunka labai trumpai. Kept reik orkaitėj čia

Taigis ciabatai receptas buvo toks (čia rec beveik 2kg duonelės. Aš mažinau viską per pusę)
3 puodeliai šilto vandens
1+ 1/2 šaukšto mielių
1+ 1/2 šaukšto druskos
6 + 1/2 puodelio miltų
Iš produktų išminkyti tešlą. Tešlą reik išmaišyti greitai tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Užminkius idėti į dubenį ir palikti 2val. Tada galima kepti iš karto duonelę. Kepaliukus reik formuot šlapiom rankom ir greitai (max per minutę).paliekat pakilt 20min (kol orkaitė įkais). Tada įkaitinti orkaitę iki 230C , įdėti bliudą su vandeniu. Duonele kepti apie 20Min arba kol gražiai paruduos....
Jei kepat ne iš visos tešlos, likusią tešlą dedat į šaldytuvą ir laukiat kito karto.... Išraukus formuojat iškarto kepaliuką....
Įdomi tokia technika. Turiu parsisiuntus visą knygą... Daug visokių receptukų yra....
o kiek yra puodelis gramų gal galit pasakyt
ir ar vanduo visą laiką buvo orkaitėj, kai kepėt?
QUOTE(keistuole @ 2010 10 27, 09:24)
o kiek yra puodelis gramų gal galit pasakyt
ir ar vanduo visą laiką buvo orkaitėj, kai kepėt?
ir ar vanduo visą laiką buvo orkaitėj, kai kepėt?
Aš turiu tokius puodelių(cup) matmenis:
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
Gal pravers.
Čia imant amerikietiškus receptus?
QUOTE(keistuole @ 2010 10 27, 07:24)
o kiek yra puodelis gramų gal galit pasakyt
ir ar vanduo visą laiką buvo orkaitėj, kai kepėt?
ir ar vanduo visą laiką buvo orkaitėj, kai kepėt?
Tiesą pasakius nežiūrėjau kiek ml puodelis.... O vanduo visą laiką buvo orkaitėj....
Man tie nurodymai puodeliais nepatinka. Jei parašyta puodelis miltų, puse puodelio pieno, tai maniau koks skirtumas kokia puodelio talpa, svarbu tuo pačiu puodeliu matuoti produktus, bet iškepta duona buvo nelabai vykusi. Geriau kai viskas g surašyta,kad ir skysti produktai.
Gal galite ką nors patarti dėl elektroninių svarstyklių? Ar į šį daiktą reik investuoti daugiau, ar kinietiškos puikiausiai matuoja? Gal yra kokių niuansų į ką atkreipti dėmesį?
Naudoju paprastas svarstykles, bet mąstau įsigyti elektronines.
Gal galite ką nors patarti dėl elektroninių svarstyklių? Ar į šį daiktą reik investuoti daugiau, ar kinietiškos puikiausiai matuoja? Gal yra kokių niuansų į ką atkreipti dėmesį?
Naudoju paprastas svarstykles, bet mąstau įsigyti elektronines.
QUOTE(Sense @ 2010 10 27, 17:31)
Man tie nurodymai puodeliais nepatinka. Jei parašyta puodelis miltų, puse puodelio pieno, tai maniau koks skirtumas kokia puodelio talpa, svarbu tuo pačiu puodeliu matuoti produktus, bet iškepta duona buvo nelabai vykusi. Geriau kai viskas g surašyta,kad ir skysti produktai.
Gal galite ką nors patarti dėl elektroninių svarstyklių? Ar į šį daiktą reik investuoti daugiau, ar kinietiškos puikiausiai matuoja? Gal yra kokių niuansų į ką atkreipti dėmesį?
Naudoju paprastas svarstykles, bet mąstau įsigyti elektronines.
Gal galite ką nors patarti dėl elektroninių svarstyklių? Ar į šį daiktą reik investuoti daugiau, ar kinietiškos puikiausiai matuoja? Gal yra kokių niuansų į ką atkreipti dėmesį?
Naudoju paprastas svarstykles, bet mąstau įsigyti elektronines.


elektroninės svarstyklės visada pravers namie, imt geriau kuo tikslesnius, pas mane 1g tikslumo tai mokėjau apie 50Lt su dviejų metu garantija. Tik sensorinius neimkit, genda laaabai greitai, tik ir vežiosit į garantiją

Turiu pigias elektronines svarstykles, dažnai nusėda baterija. Kitkas veikia gerai. +-2 g tikslumas, kaina 35 Lt.
Man tai nepamainomas daiktas virtuvėje, dar praverčia kai reikia pasverti naminius gyvūnus (graužikus)
.
Matavimo puodelių - 'cups' metalinių būna rodos visuose didž. prekybos centruose (rimi 15 Lt vnt.).
Man tai nepamainomas daiktas virtuvėje, dar praverčia kai reikia pasverti naminius gyvūnus (graužikus)

Matavimo puodelių - 'cups' metalinių būna rodos visuose didž. prekybos centruose (rimi 15 Lt vnt.).
QUOTE(pipete @ 2010 10 27, 17:41)
Turiu pigias elektronines svarstykles, dažnai nusėda baterija. Kitkas veikia gerai. Man tai nepamainomas daiktas virtuvėje, dar praverčia kai reikia pasverti naminius gyvūnus (graužikus)
.


o šitus naudoju jau gan ilgai, tai tą bateriją tabletitę dar nekeitėm
nataliuncik,

Man draugė ir sakė, kad pigios kinietiškos labai eikvoja baterijas.
QUOTE(pipete @ 2010 10 27, 17:48)
Na pas mane tokios, nepasakyčiau kad iš brangiausiu, bet visai patinka
apie svarstykles..daiktas
turiu kaip tik sensorines, nu tfiu tfiu tfiu veikia
http://www.e-senukai...66908147_1.html
viskas dabar yra kinietiska
kad made in Chine tai ne rodiklis


viskas dabar yra kinietiska

