Dekui, bandysiu - tik ne namie o kai su palapinemis vaziuosim atostogauti, gal ir man vyrai tada zuvies parnes?
O as sestadieni sugadinau kepta zuvi tragiskai. Viena ausimi girdejau recepta, kaip uzpilti saldyta zuvies file trintais ananasais savo sultyse, o kai atitirpsta iskepti orkaiteje. Fe kas gavosi. Valgeme gausiai uzsipildami pipiru padazu, o puse vistiek teko suniui atiduoti. Gal kas zinote toki zuvies su ananasais recepta? Turetu tikti zuvis su ananasais, bandyciau antrakart jei tikslesnes instrukcijas gauciau
Aš pastaruoju metu labai pamėgau žuvį ruoštą greituoju būdu, pgal forumietės olė receptą:
paimam šaldytą žuvies filė (atšildyt nereik) dedam į keptuvę su 1 a.š. aliejaus, galima ir daugiau bet tikrai nebūtina tada pilam sojos padažo (galima nedėt) ir prieskonių aš naudoju Santa Maria prieskonines žoleles žuviai, papjaustom ant viršaus svogūno ar poro ir uždengiam dangtį, po kokių 5-7 min apverčiam žuvį į kitą pusę, paprieskoniuojam vėl ir į pilam biški pieno į keptuvę, galima greitnės ir palaukiam kol visiškai išsitroškins (dar kokias 5-7 min, priklausomai nuo žuvies kiekio, grynai apžiūrėt reik gatava ar ne. ) ir valgom su kuo norim: bulvėm, ryžiais, salotom, man tai paskutiniu metu topinis žuvies patiekalas, apsiėst galiu.
Beje, dar kepiau žuvį ale raganos kepsnį: atšildytą žuvies filė sudėjau į skardą biški paprieskoniavau, ant vrišaus pjaustytų ir žiedais išskirtytų svogūnų užmečiau, majonezu aptepiau ir sūriu apibarsčiau, kepiau orkaitėj, valgėm su bulvėm virtom, mums labai patiko.
paimam šaldytą žuvies filė (atšildyt nereik) dedam į keptuvę su 1 a.š. aliejaus, galima ir daugiau bet tikrai nebūtina tada pilam sojos padažo (galima nedėt) ir prieskonių aš naudoju Santa Maria prieskonines žoleles žuviai, papjaustom ant viršaus svogūno ar poro ir uždengiam dangtį, po kokių 5-7 min apverčiam žuvį į kitą pusę, paprieskoniuojam vėl ir į pilam biški pieno į keptuvę, galima greitnės ir palaukiam kol visiškai išsitroškins (dar kokias 5-7 min, priklausomai nuo žuvies kiekio, grynai apžiūrėt reik gatava ar ne. ) ir valgom su kuo norim: bulvėm, ryžiais, salotom, man tai paskutiniu metu topinis žuvies patiekalas, apsiėst galiu.
Beje, dar kepiau žuvį ale raganos kepsnį: atšildytą žuvies filė sudėjau į skardą biški paprieskoniavau, ant vrišaus pjaustytų ir žiedais išskirtytų svogūnų užmečiau, majonezu aptepiau ir sūriu apibarsčiau, kepiau orkaitėj, valgėm su bulvėm virtom, mums labai patiko.
sveikutes,
o gal kas zino saldytos zuvies recepta folijoje, mat sugalvojom pradet sveikai maitintis , kad butu kuo maziau riebalu
o gal kas zino saldytos zuvies recepta folijoje, mat sugalvojom pradet sveikai maitintis , kad butu kuo maziau riebalu
Į Lonos aprašytą receptą vietoj pieno dedu grietinėlę taip pat vietoj svogūnų dedu porus, jie ne tokio aštraus skonio.
Ir dar... kepu jau atšildytą, nes man labai nepatinka, kai būna neatšilusi žuvis, ji tarsi kažkokia pavandenijusi tampa.
Ir dar... kepu jau atšildytą, nes man labai nepatinka, kai būna neatšilusi žuvis, ji tarsi kažkokia pavandenijusi tampa.
Sveikute,
as taip ruosiu zuvi: i nedidele kepimo forma supjaustau grezineliais (apie 0,5 cm storio) virtas bulves (kokius du sluoksnius), aptepu jas majonezu, ant virsaus uzdedu keptos zuvies gabaliukus (pries kepant apvolioju kiausinio plakinyje, miltuose), vel negailint uzdedu majonezo, grezineliais supjaustytus pomidorus, uztarkuoju suri ir viska i orkaite. Skanaus!
as taip ruosiu zuvi: i nedidele kepimo forma supjaustau grezineliais (apie 0,5 cm storio) virtas bulves (kokius du sluoksnius), aptepu jas majonezu, ant virsaus uzdedu keptos zuvies gabaliukus (pries kepant apvolioju kiausinio plakinyje, miltuose), vel negailint uzdedu majonezo, grezineliais supjaustytus pomidorus, uztarkuoju suri ir viska i orkaite. Skanaus!
Ta proga, kad jau užsukau pasisemt idėjų, mestelsiu receptėlį Žinokit, tikrai liuks beje, ne firminis, o nukopijuotas iš Editos žurnalo
reikės:
600 g zuvies file
300 g poro (na, maždaug)
3 vidutinių pomidorų
150 g grietinės
miltukų apvoliojimui
aliejaus
druskytės
kmynų
žuvytę supjaustom gabalėliais, apibarstom druskyte ir apvolioję miltuose iškepam. Padedam šiltai. Tada pakepinam keptuvėje griežinėliais pjaustytą porą, o kai jis suminkštėja, sudedam skiltelėmis pjaustytus pomidorus (prieš tai nulupam jų odelę). Tada patroškinam kokias 5 min., po to sudedam grietinę, iškeptą žuvytę, sumakaluojam viską, apibarstom kmynais ir truputėlį pašildom. Man skaniausia valgyti su ryžiais
Žinokit, niekada nemėgau žuvies, na bet čia tikrai labai skanu - pabandykit
reikės:
600 g zuvies file
300 g poro (na, maždaug)
3 vidutinių pomidorų
150 g grietinės
miltukų apvoliojimui
aliejaus
druskytės
kmynų
žuvytę supjaustom gabalėliais, apibarstom druskyte ir apvolioję miltuose iškepam. Padedam šiltai. Tada pakepinam keptuvėje griežinėliais pjaustytą porą, o kai jis suminkštėja, sudedam skiltelėmis pjaustytus pomidorus (prieš tai nulupam jų odelę). Tada patroškinam kokias 5 min., po to sudedam grietinę, iškeptą žuvytę, sumakaluojam viską, apibarstom kmynais ir truputėlį pašildom. Man skaniausia valgyti su ryžiais
Žinokit, niekada nemėgau žuvies, na bet čia tikrai labai skanu - pabandykit
QUOTE(Tylene @ 2006 01 25, 16:16)
Aš kepu taip:
paimu žuvies filė (kad būtų po lygiai puselių), pabarstau prieskoniais, ištepu majonezu ir padedu i šoną.
Keptuvėje pakepinu tarkuotas morkytes, svogūnus, pievagrybius, česnako skiltelę smulkintą, galima dar paprikos.
Tada šiek tiek tos masės dedu ant vienos filė pusės ( nestoru sluoksniu visą filė padengiu), tada kitą filė pusę uždedu ant viršaus. Ir taip visas filytes paruošiu. Tada apvolioju tokią žuvį atsargiai, kad neišsiardytų , kiaušinio plakinyje, miltuose, vėl plakinyje...Dedu į kepimo skardą ir pašaunu į orkaitę. Baigiant kepti galima užberti tarkuoto sūrio ir dar palaikyti orkaitėje, kol sūris išsileis. O galima ir be sūrio. Galima kepti ir keptuvėje.
Man skanu.
paimu žuvies filė (kad būtų po lygiai puselių), pabarstau prieskoniais, ištepu majonezu ir padedu i šoną.
Keptuvėje pakepinu tarkuotas morkytes, svogūnus, pievagrybius, česnako skiltelę smulkintą, galima dar paprikos.
Tada šiek tiek tos masės dedu ant vienos filė pusės ( nestoru sluoksniu visą filė padengiu), tada kitą filė pusę uždedu ant viršaus. Ir taip visas filytes paruošiu. Tada apvolioju tokią žuvį atsargiai, kad neišsiardytų , kiaušinio plakinyje, miltuose, vėl plakinyje...Dedu į kepimo skardą ir pašaunu į orkaitę. Baigiant kepti galima užberti tarkuoto sūrio ir dar palaikyti orkaitėje, kol sūris išsileis. O galima ir be sūrio. Galima kepti ir keptuvėje.
Man skanu.
Aciu uz recepta!!! Mano vyrelis sake, kad kaip restorane pavalge
Papildyta:
O uz idejas siulau savo varianta
2 dideli svogunai, pakepint troskintuve.
tada sudedam 4 pomidorus supjaustytus, pakepinti,
raudona ir geltona paprika irgi pakepint
Apkepinus kas mineta, sudeti zuvi gabaliukais supjaustyta, biski patroskinti, bet labai nemaisant
Tada sudeti 3 maiselius ryziu ir uzpilti iki virsaus vandens,
patroskinti
Po to ipilti truputeli saldytu zirneliu, ir troskinti apie 2o min
sekmes ir sknaus
Mama Lina, tavo receptas - jega! Gaminau 3 kartus, ziuriu, teks itraukti i nuolat gaminamu patiekalu sarasa. Gaunasi puikiai, nors mano galimybes apsiriboja tik pacia pigiausia saldyta zuvimi. Is pradziu keptuveje pakepinu kubeliais supjaustytos sonines (nedaug). Paskui spirgus ir taukus ispilu is keptuves i dubeneli. Tada paimu neatsildytus file gabaliukus, supjaustau, metu i ta pacia keptuve ir paslakstau sojos padazu ir kepu. Kai iskepa, uzpilu ant virsaus spirgus. Pasaka, per 15 min paruosiamas maistas....
Išbandžiau dar vieną skanų žuvies patiekalą...
ŽUVIES FILĖ OMLETE
Baltos žuvies filė
2 nedidelės svogūno galvutės
3 kiaušiniai
3 v. š. majonezo
3 v. š. pieno
žuvies prieskonių
3 vidutinio dydžio pomidorai
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų
Žuvies filė nuplauti, nusausinti ir iškloti ja kepimo indo dugną. Pabarstyti žuvies prieskoniais. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais ir paskleisti ant žuvies. Pabarstyti druska. Kiaušinius išplakti su majonezu ir pienu. Užpilti ant žuvies. Kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min. Kai tik omletas sutirštės, ant viršaus išdėlioti plonais supjaustytus pomidorus, juos pabarstyti pipirais, užberti sūrį ir pabaigti kepti.
ŽUVIES FILĖ OMLETE
Baltos žuvies filė
2 nedidelės svogūno galvutės
3 kiaušiniai
3 v. š. majonezo
3 v. š. pieno
žuvies prieskonių
3 vidutinio dydžio pomidorai
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų
Žuvies filė nuplauti, nusausinti ir iškloti ja kepimo indo dugną. Pabarstyti žuvies prieskoniais. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais ir paskleisti ant žuvies. Pabarstyti druska. Kiaušinius išplakti su majonezu ir pienu. Užpilti ant žuvies. Kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min. Kai tik omletas sutirštės, ant viršaus išdėlioti plonais supjaustytus pomidorus, juos pabarstyti pipirais, užberti sūrį ir pabaigti kepti.
Sonatika oi kaip skaniai atrodo,reik butinai butinai pabandyt si receptuka.
As tai zuvi folijoje dazniausiai ruosiu:paimu atsildyta zuvies file, pabarstau prieskoniais, ant virsaus pakepintu morkyciu su svogunais. O toliau arba viska sulankstau kaip vokeli arba uzlankstau folijos krastus ir gaunasi toks kaip dubenelis t.y. viskas troskinasi atvirai. Vyrui paprastai dar ant tu morku dedu ketcupo ir majonezo padaza, o gale dar ir suriu pabarstau.
Siaip dar megstam lasisa gaminti folijoje, bet cia sventinem progom ir daznai ant lauzo. Lasisa pamarinuojam marinate:medus, laimo sultys (na is bedos tinka ir citrinu), zuvies prieskoniai ir anyziai Paskui lasisa vyniojam i folija, palaistom marinatu, galima truputi grietineles ir kepam orkaiteje arba ant groteliu.
Siaip dar megstam lasisa gaminti folijoje, bet cia sventinem progom ir daznai ant lauzo. Lasisa pamarinuojam marinate:medus, laimo sultys (na is bedos tinka ir citrinu), zuvies prieskoniai ir anyziai Paskui lasisa vyniojam i folija, palaistom marinatu, galima truputi grietineles ir kepam orkaiteje arba ant groteliu.