Pati skaniausia
Trinta pomidosru sriuba
5 prinoke pomidorai
2 virtos vistienos slauneles
1 didelis svogunas
3 cesnako skilteles
Sviezio baziliko, petrazoliu, salieru lapeliu
Pipiru, druskos, maltu kmynu
Pora minuciu alyvuogiu aliejuje pakepinti sutrinta cesnaka, po gera ziupsni zalumynu, kmynus, pipirus, tada deti smulkiai pjaustyta svoguna, pakepinti apie 10 min., tada sudeti pomidorus pjaustytus kubeliais ir kepti kol suminkstes ir galiausiai imaisyti vistienos mesyte, ideti druskos, as dar dedu 'Roasted garlic and paprica' prieskoniu - labai patinka.
Viska supilti i blendeti ir gerai pertrinti, jei per tirsta, dar ipilti vandens ir uzvirinti.
Isiberiame tarkuoto fermentinio surio, as dar labai megstu sulauzytu gabaleliais arbatiniu taleriu isiberti i lekste.
P.S. skaniausia sita sriuba kita diena po virimo, nes nelieka rugstumo ir kazkaip nusistovi skonis tikrasis.
Trinta pomidosru sriuba
5 prinoke pomidorai
2 virtos vistienos slauneles
1 didelis svogunas
3 cesnako skilteles
Sviezio baziliko, petrazoliu, salieru lapeliu
Pipiru, druskos, maltu kmynu
Pora minuciu alyvuogiu aliejuje pakepinti sutrinta cesnaka, po gera ziupsni zalumynu, kmynus, pipirus, tada deti smulkiai pjaustyta svoguna, pakepinti apie 10 min., tada sudeti pomidorus pjaustytus kubeliais ir kepti kol suminkstes ir galiausiai imaisyti vistienos mesyte, ideti druskos, as dar dedu 'Roasted garlic and paprica' prieskoniu - labai patinka.
Viska supilti i blendeti ir gerai pertrinti, jei per tirsta, dar ipilti vandens ir uzvirinti.
Isiberiame tarkuoto fermentinio surio, as dar labai megstu sulauzytu gabaleliais arbatiniu taleriu isiberti i lekste.
P.S. skaniausia sita sriuba kita diena po virimo, nes nelieka rugstumo ir kazkaip nusistovi skonis tikrasis.

o man skaniausia trinta spinatu sriuba http://www.virtuvesu...spinatu-sriuba/ labai skani ir soti. Patinka ir mano brangiausiam, tik mazyliui ne 

Mūsų šeimai patinka trinta moliūgienė, vaikas vadina saulės sriuba
Į sultinį (verdu tikrą vištienos sultinį) bulvių kubeliais 1/4 masės ir 3/4moliūgo taip pat kubeliais. Sultinio neturėtų būti daugiau nei per pirštą virš daržovių. Verdu apie 15 min. Tada nukošiu sultinį į dubenį, o daržoves sutrinu su blenderiu, pilu sultinį atgal į daržoves ir reguliuoju tirštumą (dažai sultinio lieka), pagardinu druska, pipirais, šiek tiek citrinų sulčių ir česnako. Patiekiant į lėkšę įpilu apie du valgomus šaukštu grietinėlės ir česnakinių skrebučių (pakepinu sausoje keptuvėje batono kubelius su česnaku)
Skanaus

Į sultinį (verdu tikrą vištienos sultinį) bulvių kubeliais 1/4 masės ir 3/4moliūgo taip pat kubeliais. Sultinio neturėtų būti daugiau nei per pirštą virš daržovių. Verdu apie 15 min. Tada nukošiu sultinį į dubenį, o daržoves sutrinu su blenderiu, pilu sultinį atgal į daržoves ir reguliuoju tirštumą (dažai sultinio lieka), pagardinu druska, pipirais, šiek tiek citrinų sulčių ir česnako. Patiekiant į lėkšę įpilu apie du valgomus šaukštu grietinėlės ir česnakinių skrebučių (pakepinu sausoje keptuvėje batono kubelius su česnaku)


Mano šeima šią grybienę vadina pachliobke.Nežinau,kodėl...
Verdu daug kubeliais supjaustytų bulvių.Išvirusių pusę nusemiu ir suplaku su blenderiu.Į likusias dedu virtų grybų ir su svogūnu pakepintų spirgų,tada supilu plakinį.Gaunasi puiki grybų tirštsriubė.Skanaus
Verdu daug kubeliais supjaustytų bulvių.Išvirusių pusę nusemiu ir suplaku su blenderiu.Į likusias dedu virtų grybų ir su svogūnu pakepintų spirgų,tada supilu plakinį.Gaunasi puiki grybų tirštsriubė.Skanaus

QUOTE(Žydros akys @ 2010 10 02, 10:33)
Mūsų šeimai patinka trinta moliūgienė, vaikas vadina saulės sriuba
Į sultinį (verdu tikrą vištienos sultinį) bulvių kubeliais 1/4 masės ir 3/4moliūgo taip pat kubeliais. Sultinio neturėtų būti daugiau nei per pirštą virš daržovių. Verdu apie 15 min. Tada nukošiu sultinį į dubenį, o daržoves sutrinu su blenderiu, pilu sultinį atgal į daržoves ir reguliuoju tirštumą (dažai sultinio lieka), pagardinu druska, pipirais, šiek tiek citrinų sulčių ir česnako. Patiekiant į lėkšę įpilu apie du valgomus šaukštu grietinėlės ir česnakinių skrebučių (pakepinu sausoje keptuvėje batono kubelius su česnaku)
Skanaus 

Į sultinį (verdu tikrą vištienos sultinį) bulvių kubeliais 1/4 masės ir 3/4moliūgo taip pat kubeliais. Sultinio neturėtų būti daugiau nei per pirštą virš daržovių. Verdu apie 15 min. Tada nukošiu sultinį į dubenį, o daržoves sutrinu su blenderiu, pilu sultinį atgal į daržoves ir reguliuoju tirštumą (dažai sultinio lieka), pagardinu druska, pipirais, šiek tiek citrinų sulčių ir česnako. Patiekiant į lėkšę įpilu apie du valgomus šaukštu grietinėlės ir česnakinių skrebučių (pakepinu sausoje keptuvėje batono kubelius su česnaku)


siandien pietums viriau



QUOTE(Inga654 @ 2010 09 21, 13:15)
Pati skaniausia
Trinta pomidosru sriuba
5 prinoke pomidorai
2 virtos vistienos slauneles
1 didelis svogunas
3 cesnako skilteles
Sviezio baziliko, petrazoliu, salieru lapeliu
Pipiru, druskos, maltu kmynu
Pora minuciu alyvuogiu aliejuje pakepinti sutrinta cesnaka, po gera ziupsni zalumynu, kmynus, pipirus, tada deti smulkiai pjaustyta svoguna, pakepinti apie 10 min., tada sudeti pomidorus pjaustytus kubeliais ir kepti kol suminkstes ir galiausiai imaisyti vistienos mesyte, ideti druskos, as dar dedu 'Roasted garlic and paprica' prieskoniu - labai patinka.
Viska supilti i blendeti ir gerai pertrinti, jei per tirsta, dar ipilti vandens ir uzvirinti.
Isiberiame tarkuoto fermentinio surio, as dar labai megstu sulauzytu gabaleliais arbatiniu taleriu isiberti i lekste.
P.S. skaniausia sita sriuba kita diena po virimo, nes nelieka rugstumo ir kazkaip nusistovi skonis tikrasis.

Trinta pomidosru sriuba
5 prinoke pomidorai
2 virtos vistienos slauneles
1 didelis svogunas
3 cesnako skilteles
Sviezio baziliko, petrazoliu, salieru lapeliu
Pipiru, druskos, maltu kmynu
Pora minuciu alyvuogiu aliejuje pakepinti sutrinta cesnaka, po gera ziupsni zalumynu, kmynus, pipirus, tada deti smulkiai pjaustyta svoguna, pakepinti apie 10 min., tada sudeti pomidorus pjaustytus kubeliais ir kepti kol suminkstes ir galiausiai imaisyti vistienos mesyte, ideti druskos, as dar dedu 'Roasted garlic and paprica' prieskoniu - labai patinka.
Viska supilti i blendeti ir gerai pertrinti, jei per tirsta, dar ipilti vandens ir uzvirinti.
Isiberiame tarkuoto fermentinio surio, as dar labai megstu sulauzytu gabaleliais arbatiniu taleriu isiberti i lekste.
P.S. skaniausia sita sriuba kita diena po virimo, nes nelieka rugstumo ir kazkaip nusistovi skonis tikrasis.

Sveikos, pritariu trinta pomidoru sriuba super, tik as be vistienos, tik sultini vistienos isverdu ir viska sutrinu su blenderiu. Mm, skanumelis

Labai musu seimos megstama (gal ir Jums patiks paivairinti rudeni
)
EGZOTISKA MOLIUGU SRIUBA SU KOKOSU PIENU IR KREVETEMIS
1 kg. moliugo (ryskiai oranzinio)
1/2 skardines kokosu pieno (buna skyriuje , kur egzotiski prieskoniai, skardine kainuoja apie 5 lt.)
200 gr. saldytu paprastu siauriniu kreveciu
druskos
citrinpipiriu
Moliuga nulupame, supjaustome nedideliais gabaliukais ir patroskiname uzpyle viena stikline vandens puode apie 15 min.
Patroskinta moliuga, dar karsta, labai gerai sutriname blenderiu. Viska supilame atgal i puoda.
I moliugu tyre supilame kokosu piena ir uzverdame.
Sudedame dar susalusias krevetes, vel uzverdame.
Padruskiname, papiriname (kas megsta saldziaruksciai - deda citrinpirius, tik labai labai nedaug, nes galite perrugstinti. Kas megsta astriai, galima deti ir maltus baltuosius pipirus, tada nebus saldziaruksciai). Vien juodieji pipirai nelabai tinka, nes duoda kartumo.
Skanaus
. Kasdien si sriuba gal ir atsibostu, bet kai vesu rudeni norisi KAZKIO TOKIO ir GREITAI, ji - pats tas!

EGZOTISKA MOLIUGU SRIUBA SU KOKOSU PIENU IR KREVETEMIS
1 kg. moliugo (ryskiai oranzinio)
1/2 skardines kokosu pieno (buna skyriuje , kur egzotiski prieskoniai, skardine kainuoja apie 5 lt.)
200 gr. saldytu paprastu siauriniu kreveciu
druskos
citrinpipiriu
Moliuga nulupame, supjaustome nedideliais gabaliukais ir patroskiname uzpyle viena stikline vandens puode apie 15 min.
Patroskinta moliuga, dar karsta, labai gerai sutriname blenderiu. Viska supilame atgal i puoda.
I moliugu tyre supilame kokosu piena ir uzverdame.
Sudedame dar susalusias krevetes, vel uzverdame.
Padruskiname, papiriname (kas megsta saldziaruksciai - deda citrinpirius, tik labai labai nedaug, nes galite perrugstinti. Kas megsta astriai, galima deti ir maltus baltuosius pipirus, tada nebus saldziaruksciai). Vien juodieji pipirai nelabai tinka, nes duoda kartumo.
Skanaus

Pati geriaus trinta sriuba yra iš to ką turi šaldytuve:)
Pastarąjį kartą viriau tai troškinau cukiniją, bulves, morkas, žirnelius, dar paprikos galima įmesti. Kai išsitroškino viskas dar įdėjau kkukurūzų (jų neviriau) ir pakepintą svogūną su česnaku, tada viską susmulkinau blenderiu, įpyliau vandens karšto, pridėjau priekskonių (labai tiko citrininiai pipirai,ir šiek tiek čiobrelio) Ir vualia
buvo labai skanu ir nereikėjo vargintis visokiais mandriais sriubos komponentais:)
Pastarąjį kartą viriau tai troškinau cukiniją, bulves, morkas, žirnelius, dar paprikos galima įmesti. Kai išsitroškino viskas dar įdėjau kkukurūzų (jų neviriau) ir pakepintą svogūną su česnaku, tada viską susmulkinau blenderiu, įpyliau vandens karšto, pridėjau priekskonių (labai tiko citrininiai pipirai,ir šiek tiek čiobrelio) Ir vualia

buvo labai skanu ir nereikėjo vargintis visokiais mandriais sriubos komponentais:)
Šiandiena aš taip pat viriau moliūgo trintą sriubą
Pradžioje ašviriau vištienos kauliukus su nemažu kiekiu mėsytės.
Aš,įdėjau pipirų{kvepiančių}
Ir ,moliūgui atradau gerą daržovių derinuką{tai petražolė+salieras +moliūgas+poras+morka}
Pavirus mėsytę sudėjau salierą,morką, petražolę,porą.
Pavirus,išėmiau mesytę nuemiau nuo kaulų.
Tuomet sudėjau kūbeliais pjaustytą moliugą.
Jam suminkštėjus viską sutryniau virtuviniu elektriniu trintuvu.
Pasūdžiau,papipirinau.
Patiekiant į sriubą įdėjau aitriosios paprikos {šviežios} pjaustytų juostelių.
Sriuba labai greitai pradingo iš puodo.
Pradžioje ašviriau vištienos kauliukus su nemažu kiekiu mėsytės.
Aš,įdėjau pipirų{kvepiančių}
Ir ,moliūgui atradau gerą daržovių derinuką{tai petražolė+salieras +moliūgas+poras+morka}
Pavirus mėsytę sudėjau salierą,morką, petražolę,porą.
Pavirus,išėmiau mesytę nuemiau nuo kaulų.
Tuomet sudėjau kūbeliais pjaustytą moliugą.
Jam suminkštėjus viską sutryniau virtuviniu elektriniu trintuvu.
Pasūdžiau,papipirinau.
Patiekiant į sriubą įdėjau aitriosios paprikos {šviežios} pjaustytų juostelių.
Sriuba labai greitai pradingo iš puodo.
Sveikutės mergytės. O gal žinot kokią išmėgintą bulvių trintą sriubytę?
