Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra poliklinikose psicholoų?

Laba diena. Aš turėjau tris nesivystančius nėštumus. Visus tris kartus darė abraziją. Nutariau nueiti pas psichologą. Privačiai eiti negalėjau, nes kaip žinia tai tikrai labai dideli pinigai nueiti pas gerą psichologą-specialistą. Taigi nutariau eiti į polikliniką. Tačiau tenai nuėjusi labai labai nusivyliau. Psichologas po 10 min. pokalbio man tik apsiūlė relaksacinius užsiėmimus arba poklabius, kurių vieno kaina 70 Lt.
Ar yra apskritai poliklinikose psichologai, kurie galėtų pagelbėti žmogui nemokamai?
Atsakyti
poliklinikose yra psichikos sveikatos centrai, kuriuose dirba psichologai ir psichiatrai. Pas psichologus, bent jau karoliniskiu poliklinikoj gan dideles eiles.
o pokalbiu su psichiatru likau nusivylusi.
Atsakyti
Toks jausmas, kad tik per televiziją įvairių laidų metu sako, jog galima gauti nemokamas psichologo konsultacijas. Tai kur būtų galima kreiptis žmogui, kuris norėtų ir kuriam reikėtų psichologo konsultacijos nemokamai ar bent jau už prieinamą kainą?
Atsakyti
Kiek as zinau, nemokamai psichologo pagalba galima gauti tik poliklinikose esanciuose psichikos sveikatos centruose. Nieko keisto, jei ten specialistai ne itin atidziai konsultuoja, mat kruvis labai didelis, vienam zmogeliui tenka tik keletas minuciu, ka galima per ta laika nuveikti?
Kalbant apie mokamas konsultacijas, kaina parodo kokio lygio specialistas - kuo brangiau nori uz seansa, tuo tipo geresnis, labiau patyres psichologas. Taip kad gal geriau pataupyti ir nueiti pas "brangu".
Jei isties riesta su pinigais, senais gerais laikais zinau konsultuodavo Vilniaus Universiteto centriniuose rumuose esancioje psichologijos fakulteto laboratorijoje. Ten konsultuodavo psichologijos destytojai, doktorantai, ta prasme protingi zmones ir budavo santykinai pigiau nei kitur. Tik nezinau ar dabar tas dalykas veikia... Reiktu informacijoj pasiklaust telefono.
O siaip geriau tokiu atveju ieskot psichologo arba bent jau psichoterapeuto, nes psichiatrai skuba gydyti vaistais, o cia gal pirmiau pasikalbet su kazkuom zmoniskai reikia. Sekmes.
Atsakyti
Roka beveik teisingai apibūdino situaciją: nemokamos konsultacijos tik Psichikos sveikatos centruose prie poliklinikų. Tačiau as negaliu jums garantuoti, kad visi ten dirbantys specialistai bus su jumis sąžiningi ir suteiks tas konsultacijas nemokamai. Vis delto, žmogui skirti jie turetų ne keliasč o keliasdešimt minučių. Kad jie nesiima taikyti ilgalaikės terapijos nukreiptos į asmenybės tobulinimą ir pan., tai normalu, nes tai jau psichoterapijos prerogatyva (gydymas trunka ilgai, dažnai ir brangiai). Elementarią psichologinę pagalbą esant kazkokiai krizinei situacijai ar panašiai psichologai turi suteikti ir turėtų tai daryti sąžiningai. Kaip sakiau, as nežinau kaip dirba visi mano kolegos ir nesiimu jų teisti. tegul teisia klientai smile.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymą ir patarimus. Gal būt aš nelabai tiksliai parašiau, bet aš ir lankiausi pas psichoterapiautą. Tik man buvo labai keista, kad jis pabendravo su manim max. 10 min. Tiesą pasakius buvau labai nustebus. Kaip galima padėti žmogui spręsti jo problemas, jo nepažinus. Aš suprantu, kad gilintis į kiekvieno žmogaus asmenybę yra labai ilgas procesas (ir žinoma brangus), bet manau ir apie žmogaus ligą negalima nuspręsti per 10 min. Juolabiau, kai problema psichologinė.
Atsakyti