
o kaip Jums su stacionariais indais išsiplaka bezė

[quote=akvilyte,2010 09 29, 09:32]
kaune čia
o čia šiaip
dvieju rusiu meduciai ir mmg
wow kaip grazu
kaune čia

o čia šiaip

dvieju rusiu meduciai ir mmg

wow kaip grazu



QUOTE(naitas @ 2010 09 29, 19:52)
hmmm.. gal reiktų dėti tirpios kavos..
ir gerai išplakti.. taip, į dar neišplaktą grietinėlę supilkit tirpios kavos pagal skonį ir plakit.. ko gero, geriau tiktų stambiau granuliuota kava - geriau ištirptų grietinėlėj.. nesu to bandžiusi, bet manau, kad maišant mažais kiekiais, kavos guzų nepasidarytų.

Aciu uz info, bandysiu daryt. Jamkit

QUOTE(Olesta @ 2010 09 29, 19:59)
o kodėl turėtų neišsiplakti, juk jis sukasi



Dar apie beze. Cukrus man VISAD susikristalizuoja. stropiai maisau ir laukiu kol ištirps, kai užverda - nebemaišau. Labai gražiai sirupas virė tokiu rateliu puode, ties puodo kraštais ir viduriuke sirupas jau kristalizavosi

Nu ir kankina mane tas bezas, nu bet trūks plyš turiu išmokt

gali būti, kad tiesiog cukraus per daug
nežinojau, kad nusiima mikseris, maniau jis nekilnojamas
tada viskas aišku
ten dėl kavos skonio grietinėlės, įdedam tirpios kavos ir gaunasi kavos skonio grietinėlė
šiandien dariau, tik ten dar dėjau šokolado atvėsinto ir riešutų



ten dėl kavos skonio grietinėlės, įdedam tirpios kavos ir gaunasi kavos skonio grietinėlė


[quote=wingaile,2010 09 29, 14:19]
dariau be gliukozės sirupo, lempu , termometro ir silikoninio kilimėlio
zinant kad mano abi rankos kairios figurėliu ir geliu lipdymui
.... beje laikiau per nakti kambario temp, NEištirpo
ir atsiprasau uz nefotogeniska foto
as kazkaip neisikertu, o kaip ranku nenusisvilinti, juk ji buna karsta kiek mano smegelys nesa, arba as kazka netaip supratau...
dariau be gliukozės sirupo, lempu , termometro ir silikoninio kilimėlio









as kazkaip neisikertu, o kaip ranku nenusisvilinti, juk ji buna karsta kiek mano smegelys nesa, arba as kazka netaip supratau...

Labai grazus tortas su angeliukais
O verdant beze reikia maisyti???????
as kai viriau tai nemaisiau is anksto issiplakiau baltymus tada staciau inda su cukrum ir vandeniu ant virykles viriau spoksojau po to ciupau ir plakiau aisku pries tai dar pasiruosiau inda su ledukais

O verdant beze reikia maisyti???????


iki užvirimo maišau
paskui jokiu būdu ne


Mmmm
bet as taip ir nesupratau kada tas momentas kai reikia ciupti ir pilti i baltymus,recepte parasyta kad gali siek tiek pagelsti tai vat ir laukiau kai pamaciau viena maziuka geltona burbuliuka tai ciupau pyliau ir plakiau



QUOTE(Buttuke @ 2010 09 29, 17:57)
kadangi temoj pagal temą atsakymo nesulaukiau, tai pakartosiu postą čia, kur renkasi visos darbštuolės su nuostabiais torčiukais 

nusipirkau si savaitgali mikseri su besisukanciu dugnu ir dar pats mikseris i sonus vazineja. gal ir neblogas,bet galingumas man per mazas (400w). turiu kombaina,va ten tai super plaka (mikseri pirkausi kad greiciau darbas vyktu).
QUOTE(Pintikė @ 2010 09 29, 20:00)
Miargai,as cia truputuka ne i tema,bekit i maxima kam reikia-akcija 3 tortu
turiu šitą rinkinį.. rekomenduoju

QUOTE(wingaile @ 2010 09 29, 20:55)
naitai- supyliau ta karamėlę ant veidrodinės tipo tortinės
daugiau nepilsiu ten
sunkiai nusiemė, bet nugramdziau kiek gramdėsi, siandien maximoj nusipirkau silikoninę formą kepimui, ryt bandysiu iš naujo daryt
tik spalva gaunasi ištampius karamėlę ne balta, o kreminė tokia
gal todėl kad ne gliukozę ,o medų dėjau
va kita nuotrauka






kaip suprantu, dirbtinis medus ir yra cukraus sirupas, tik padažytas ir su bičių kojelių sintetiniu aromatu. Tai ko gero ir MMG, ir pastilažas šiek tiek gelsta ne tik nuo žele, bet ir nuo to dirbtinio medaus.
O kaip pati ta karamelės masė? ar kieta dirbti, rangyt tuos žiedlapius? ir ar greitai stingsta? na įdomu, kiek laiko dar galima iš to išminkyto guzo gnybti gabaliukus ir ką nors daryt?
QUOTE(Buttuke @ 2010 09 29, 21:28)
Dar apie beze. Cukrus man VISAD susikristalizuoja. stropiai maisau ir laukiu kol ištirps, kai užverda - nebemaišau. Labai gražiai sirupas virė tokiu rateliu puode, ties puodo kraštais ir viduriuke sirupas jau kristalizavosi
Ar gali būti tai dėl to, jog puodas mano per platus(pats maziausias iš standartinio buodų rinkinio, platesnis nei puodukas kavai virti)? Ar verda kas ant indukcinės kaitlentės?
Nu ir kankina mane tas bezas, nu bet trūks plyš turiu išmokt

Nu ir kankina mane tas bezas, nu bet trūks plyš turiu išmokt

aš nemaišau niekada cukraus. Verdu kokių 8 cm diametro inde. Užilu vandens tiek, kad per porą milimetrų būtų virš cukraus. Tik įsitikinu, kad nebūtų ant indo kraštelių prilipusių cukraus kristalų, kurie kartais gali pradėti ruduoti ir duoti dūmą.
Verdu ant dujinės viryklės vidutine ugnimi.
QUOTE(eiwile @ 2010 09 29, 21:38)
O verdant beze reikia maisyti???????
as kai viriau tai nemaisiau is anksto issiplakiau baltymus tada staciau inda su cukrum ir vandeniu ant virykles viriau spoksojau po to ciupau ir plakiau aisku pries tai dar pasiruosiau inda su ledukais 


tai kad nereikia tų baltymų stipriai plakti... prasuki keletą sekundžių su mikseriu, ir viskas. o va kai supili sirupą, tai tada jau visu galingumu.
QUOTE(Olesta @ 2010 09 29, 21:40)

QUOTE(k.lapelyte @ 2010 09 29, 20:54)
nusipirkau si savaitgali mikseri su besisukanciu dugnu ir dar pats mikseris i sonus vazineja. gal ir neblogas,bet galingumas man per mazas (400w). turiu kombaina,va ten tai super plaka (mikseri pirkausi kad greiciau darbas vyktu).
Nu jau, per mazas galingumas... ka tu ten plaki??? Man uzteko gal ir 150 w, nu ten kakzoks senas buvo. Dabar gal 300 W, ir uztenka pilnai.