[quote=Elena,2010 10 04, 16:02]
[color=darkviolet]
Soti sriuba
Gali būti ir pirmas patiekalas ir antras
Sriubai reiks mėsos.Mėsa gali būtų įvairių rūšių,tad renkamės pagal skonį.Savo sriubai aš paėmiau gabaliuką kiaulienos sprandinės ir vištienos kumpelius (be odos).Dedame į pasūdytą vandenį ir verdame kol mėsa suminkštės.Kai mėsa išverda išimame ir susmulkiname.Dar susmulkiname parūkytas dešrelės,galima daktariškos dešros,kumpio kokio nors..ką turite šaldytuve.
Į sultinį kur virė mėsa dedame lauro lapus,supjaustytas morkas ir bulvės.Kai bulvės suminkštėja dedame tarkuotą raugintą agurką,česnako pagal skonį,sudedame visą mėsą kur paruošėme.Ragaujame,paskaniname šviežiai maltais pipirais ir jei reikia dedame druskos,bet agurkai irgi priduoda sūrumo...
Pilame sriubą į lėkštę,dedame kapotų krapų/petražolių, alyvuogių ir citrinos gabaliuką.
Paskaniname su grietinė.
Skanaus
čia latvių solianka turbut?