As siandien vakrienei kepiau pikantiskas bandeles o prie ju
zuvies kukulius grietineles & krapu padaze 
kas be ko ir burokeliu misraines netruko

200 g lasisos zuvies
300 g juru lydekos
1 svoguno
1 kiausinio
skilteles cesnako
3 v.s. dziuveseliu
svieziu petrazoliu bei krapu
druskos, pipiru, zuvies prieskoniu
Padazui:
mazesnio svoguno
skilteles cesnako
grietineles bei pieno ( daugmaz lygiomis dalimis)
daaaaug krapu
druskos, pipiru, zuvies buljono
1 v.s. su kaupu miltu
Zuvyte susimalti, svoguna kartu su cesnaku bei svieziomis zolelemis deti i smulkintuva ir gerai susmulkinti. Belieka dabar visus produktus susideti i dubeneli, uzminkyti vienalyte mase, paskaninti ir dregnomis rankomis susiformuoti kukulius. Man gavos 20. Juos apvolioti miltuose ir apkepti ikaitusiame aliejuje ( as kepiau per du kartus, kad kukuliai turetu vietos ir keptuve butu galima pakratyti).
Kitoje keptuveje ( arba toje kur kepe kukuliai, tik ja pries tai reikia isvalyti, nes miltai buna kartais pridege...) isikaitinti sviesta ir jame apkepti iki skaidrumo svoguna. Ispausti cesnaka ir minute viena kita maisant pakepinti. Uzbarstyti viska miltais ir pakepinti. Dabar belieka tik supilti grietinele su pienu ( manau is viso ~200 ml skyscio buvo), suberti smulkintus krapus ir uzvirinti. Paskaninus druska, pipirais bei zuvies buljonu, sudeti atgal kukulius ir troskinti dar kokia 10 min vis pavartant.
o ryt ko gero ir as suri jau darysiu

kaip as jo noriu nigaliu

*****************************
vakar valgem
troskintus kauliukus

kiaulienos kauliuku ( as emiau ~800 g )
svogunu ( pas mane trys dejos)
morku ( 2 dideles)
cesnako ( 1 galvute ir skiltele )
bulviu ( as dejau maziukes, kurias tiesiog gerai nuploviau ir visiskai neskutau, tik per puse perpjoviau)
~ 500 ml verdancio vandens
pomidoru padazo ( as dejau naturalu, tai gal kokie 3 v.s. buvo)
svieziu zoleliu
Kauliukus susipjaustyti ir pamarinuoti su druska bei pipirais, as taip pat harissos ispaudziau

Geriausia per nakti pasilikti saldytuve.
Keptuveje ar troskintuve isikaitinti alieju ir jame gerai apsikepti kauliukus. Atsideti i sona. Toje pacioje keptuveje pakepinti svogunus bei morka ( jau cia susipjausyti kaip sirdis geidzia). Ant ju deti kauliukus, cesnako galva, uzpilti verdanciu vandeniu, paskaninti druska, pipirais bei darzoviu sultiniu ir uzdengus troskinti kokias 30 min.