Sveikos,
na kagi, simtalapio temoj uzsivedem pasakot juokingus kuriozus, kaip bekepant nutinka visokiu nesamoniu pvz. kai vietoj kokiu miltu, pridedama kazko panasaus... sumaisoma druska su cukrumi, ir dar galima vardinti ir vardinti
Pvz.as tai buna nenuziurau miltu, tai kepinys buna itartinas na zodziu suprantat apie ka kalbu...
nezinau ar tokios temos reikejo
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 10 02, 19:10)
nezinau ar tokios temos reikejo
O kuo ji cia tau trukdo?
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 10 02, 18:10)
nezinau ar tokios temos reikejo
Reikėjo - kad pradedančios žinotų, jog visko bus, kol bent kažką apynormalio iškeps/pagamins
Aš žalioj jaunystėj kroviau į pyrago tešlą krakmolą ir galvojau, kokie keisti tie miltai pyragas, tiesa, irgi geroookai keistas buvo
Aš ne kepėja, tik šiaip kokį pyragą numūrinu. Nu vaaa, paskutinis nutikimas- pamoka. Kepu zebriuką. Viską sudėjau, viskas gerai, kepiau iš dvigubos normos, į dvi formikes: viena mažesnė, kita truputi didesnė. Iškepė, mes tuoj mažesniąją prasipjovėm dar šiltą. Žiūrim su mama: ogi didesnioji tik šliukšt ir įsmuko vidury Net pasipurčiau iš nuostabos Mama sako: pjauk per vidury- suprasi kodėl tep susmego. Pjaunu- ogi peilis- tik tekšt į gryną šiltą tešlą Sėdžiu apšalusi- visada zebriukas išeidavo puikiai Pareina tėtė ir sako: elektrikai atvažiavę pastotę taiso... Pasirodo elektra buvo dingusi, o aš neužmačiau Mažesnioji- iškepti spėjo, o va didesnioji Gyvenant kaime tai dažnas reiškinys, bet pamoka ir garantuota: reikia stebėti aplinką...
na, aš irgi pasidalinsiu savo varškinių spurhų bandymu. Nutariau palepinti savo MB ir iškepti spurgyčių. Visą tešlą užmaišiau pagal receptą, o apie pačios tešlos dydį, kurį reikia dėti į aliejų nieko nebuvo parašyta. Nu tai aš moteriškkė iš peties, spurgas dariau teniso kamuoliuko dydžio, sumečiau į aliejų, o jos kad pradėjo pūstis, viena ant kitos lipti, taip ir stovėjau prie to puodo nežinodama ką daryti... Aišku, nieko iš pirmo puodo virimo ir neišėjo, tiesiai viską į šiukšliadėžč, o tada jau supratau, kad reikia labai mažiukus kamuoliukus daryt, nes virdami jie išsipučia Taigi iš likusios tešlos išėjo gardžios spurgytės, bet pamoka man - jeigu gaminu naują patiekalą, viską turiu išsiaiškinti iki smulkmenų
Nesu tikra ar čia visai į temą, bet papasakosiu ir aš savo nutikimus virtuvėj...
Per vienas kalėdas gavau nuostabią (bent taip galvojau pradžioje) konditerijos knygą Šokoladas, ten visi receptai su šokoladu. Apsidžiaugiau iki negalėjimo, tokia graži, receptų daugiausia... kol nepradėjau iš jos gaminti, nes permetu akimis kokių produktų reiks, gaminimo eigą, pradedu ruošti pyragą. Prie ingredientų kiaušinių nenurodyta, galvoju maža kas, ruošiu ruošiu tešlą, žiūriu parašyta, kad reik kiaušinius įplakti, tai klausimas, kiek tų kiaušinių dabar dėt... Tai pasivarčiau kitus receptus, įdėjau porą kiaušinių ir viskas gerai kavosi... Su kitu receptu vėl tas pats, dėti ne mažai sviesto ir dar aliejaus vos ne pusė litro
Draugė juokėsi, kad gerai, jog nesu pradedanti šeimininkė, nes iškepčiau vieną neišeitų, antrą, trečią, o tada turbūt nuleisčiau rankas ir sakyčiau, kad esu netikusi kulinarė ir daugiau nebegaminsiu pyragų
PS. pamoka tokia, kad ne visad gali pasitikėti knygomis
Per vienas kalėdas gavau nuostabią (bent taip galvojau pradžioje) konditerijos knygą Šokoladas, ten visi receptai su šokoladu. Apsidžiaugiau iki negalėjimo, tokia graži, receptų daugiausia... kol nepradėjau iš jos gaminti, nes permetu akimis kokių produktų reiks, gaminimo eigą, pradedu ruošti pyragą. Prie ingredientų kiaušinių nenurodyta, galvoju maža kas, ruošiu ruošiu tešlą, žiūriu parašyta, kad reik kiaušinius įplakti, tai klausimas, kiek tų kiaušinių dabar dėt... Tai pasivarčiau kitus receptus, įdėjau porą kiaušinių ir viskas gerai kavosi... Su kitu receptu vėl tas pats, dėti ne mažai sviesto ir dar aliejaus vos ne pusė litro
Draugė juokėsi, kad gerai, jog nesu pradedanti šeimininkė, nes iškepčiau vieną neišeitų, antrą, trečią, o tada turbūt nuleisčiau rankas ir sakyčiau, kad esu netikusi kulinarė ir daugiau nebegaminsiu pyragų
PS. pamoka tokia, kad ne visad gali pasitikėti knygomis
Prisiminimai iš vaikystės:
Mama, nors šiaip buvo gera kulinarė, bet, matyt, visiems pasitaiko juodų dienų. Taigi, virė spurgas, įkaitino aliejų. Ir tik tada prisiminė, kad kažkas sakė, kad reikia į jį spirito įpilt - kažkas ten geriau būna. Na, ji ir įpylė
Aliejaus buvo ir ant lubų, nekalbu jau apie sienas ir kt. Gerai, kad dar neužsidegė
Žinoma, tą spiritą reikėjo į šaltą aliejų pilt
Kai dabar prisimena - labai juokiasi. Bet tada tikrai juokinga nebuvo.
Išvada? Ir gudri višta užpakalį išsidilgina
Mama, nors šiaip buvo gera kulinarė, bet, matyt, visiems pasitaiko juodų dienų. Taigi, virė spurgas, įkaitino aliejų. Ir tik tada prisiminė, kad kažkas sakė, kad reikia į jį spirito įpilt - kažkas ten geriau būna. Na, ji ir įpylė
Aliejaus buvo ir ant lubų, nekalbu jau apie sienas ir kt. Gerai, kad dar neužsidegė
Žinoma, tą spiritą reikėjo į šaltą aliejų pilt
Kai dabar prisimena - labai juokiasi. Bet tada tikrai juokinga nebuvo.
Išvada? Ir gudri višta užpakalį išsidilgina
QUOTE(pašnekutė @ 2010 11 03, 19:24)
Prisiminimai iš vaikystės:
Mama, nors šiaip buvo gera kulinarė, bet, matyt, visiems pasitaiko juodų dienų. Taigi, virė spurgas, įkaitino aliejų. Ir tik tada prisiminė, kad kažkas sakė, kad reikia į jį spirito įpilt - kažkas ten geriau būna. Na, ji ir įpylė
Aliejaus buvo ir ant lubų, nekalbu jau apie sienas ir kt. Gerai, kad dar neužsidegė
Žinoma, tą spiritą reikėjo į šaltą aliejų pilt
Kai dabar prisimena - labai juokiasi. Bet tada tikrai juokinga nebuvo.
Išvada? Ir gudri višta užpakalį išsidilgina
Mama, nors šiaip buvo gera kulinarė, bet, matyt, visiems pasitaiko juodų dienų. Taigi, virė spurgas, įkaitino aliejų. Ir tik tada prisiminė, kad kažkas sakė, kad reikia į jį spirito įpilt - kažkas ten geriau būna. Na, ji ir įpylė
Aliejaus buvo ir ant lubų, nekalbu jau apie sienas ir kt. Gerai, kad dar neužsidegė
Žinoma, tą spiritą reikėjo į šaltą aliejų pilt
Kai dabar prisimena - labai juokiasi. Bet tada tikrai juokinga nebuvo.
Išvada? Ir gudri višta užpakalį išsidilgina
Ir mums taip buvo. Įpylėm degtinės į aliejų ir pradėjo skraidyti spurgos po visą virtuvę. Juokinga prisiminti tą vaizdelį, bet tada, aišku, buvo nelinksma...
Sveikos, pasidalinsiu ir aš savo nutikimu virtuvėje. Kūčių dieną užsimaišiau tešlą kepti saldiems grybukams (kur kepasi su spec. keptuve), įkaitus keptuvei dedu tą tešlą po šaukštelį į keptuvę ir ko tai ji man skystoka tokia , dar įdėjau šiek tiek miltų bet vis tiek viskas iškeliavo į šiukšledėžę. Valgant kūčių vakarienę tėtis sako : - kažko labai keista silkė tešloje . Pasirodo mama kepdama silkę tešloje sumaišė savo dubenėlį su manuoju ko pasekoje gavosi silkė saldžioje grybukų tešloje .
QUOTE(dangiuk @ 2010 10 02, 20:17)
Aš žalioj jaunystėj kroviau į pyrago tešlą krakmolą ir galvojau, kokie keisti tie miltai pyragas, tiesa, irgi geroookai keistas buvo
o aš ne į pyrago tešlą, bet į blynų prikroviau vietoje miltų krakmolo... keistoki buvo blynai, bet tėtis valgė, kramtė...... padėkojo už vakarienę, o mama kai paragavo tokia delikati ne buvo
Nerealiai gera tema atsipalaidavimui
O kad ta knyga "Šokoladas" NEGALIMA PASITIKĖTI, tai ir aš patyriau :
O kad ta knyga "Šokoladas" NEGALIMA PASITIKĖTI, tai ir aš patyriau :