Įkraunama...
Įkraunama...

“Tema apie meilę sau“

Kaip myleti save? Kodel verat myleti save? Kas tai - MEILE? Zemiau forumiecio pasisakymas apie linijini porta ir meile sau.
Kvieciu diskusijai biggrin.gif
(citata paimta is temos apie negalios priezastis)

http://www.supermama...?...3067&st=588

" “Tema apie meilę sau“ aktuali tik tam tikroje proto rūšyje(linijiniame) ir dar priėjusiame ribą, bet deja ta proto rūšis ne vienintelė.
Pavyzdžiui.; “Tatchagatos prote“ nėra skirstymo į du polius: geras-blogas, teisingas-neteisingas, tiesa-melas ir t.t. Nėra ir mano – ne mano. Nėra skirstymo išorinis pasaulis – vidinis pasaulis. Ar pagavot kampa?
Jeigu jus pavyzdžiui.; pasiimsite tokį atskaitos tašką ir įsigyvensite tuomet atsivers visiškai naujas pasaulis, tie patys daiktai, situacijos, įvykiai, žmonės įgaus visiškai kitokį atspalvį. Atkris krūva klausimų, nebegalios jums ir priežasčių - pasekmių dėsnis.
Ne pagalvokite, kad aš pasipūtęs ar noriu išsiskirti, susireikšminti ir t.t. Visa tai aktualu tik tiems, kurie naudojasi vieninteliu linijiniu protu.
Žvelgiant iš kito atskaitos taško aiškiai kaip pro padidinamąjį stiklą matosi, kad visi čia esantys forumo dalyviai diskutuoja iš vienos ir tos pačios matricos – linijinio proto. Yra pasisakančių ir iš kitų proto rūšių, pavyzdžiui iš alternatyvaus linijiniam - išminties proto, tatchagatos, dialektikos ir t.t.
Bet visa tai nesąmoningai o chaotiškai aiškiai neskiriant prieštaringų atskaitos taškų -proto rūšių, suplakant viską į vieną kokteilį. Todėl vėl greitai atsiduriama vidiniuose prieštaravimuose ir problemose.
Spręsdami sveikatos, santykių, gyvenimo problemas jus bandote tai daryti naudodamiesi linijiniu protu. Deja yra uždarumo dėsnis – neįmanoma išspręsti problemų su tuo pačiu instrumentu, kuris ir yra esamų gyvenimo problemų priežastis. "


Gal gali isvardinti "proto rusis" ? dekui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinguLingu: 06 spalio 2010 - 16:17
QUOTE(LinguLingu @ 2010 10 06, 16:15)

Gal gali isvardinti "proto rusis" ? dekui


Pradėkime nuo linijinio ir alternatyvaus – išminties proto rūšių.
Į abstrakčius simbolius pamėginkite padėlioti žodinius simbolius ir gausite įvairius posakius iš linijinio ir alternatyvaus – išminties proto.

Pavyzdžiui.; imame abstrakčius simbolius iš linijinio proto pavyzdžiui pradedant nuo
Nr 2. (–)(–) = (+). Ir pakeičiame juos žodiniais simboliais. Ten kur + įdedami teigiami žodžiai o ten kur minusas neigiami. Pavyzdžiui.; “Priešo nesėkmės yra gerai. O dabar imame priešingą Alternatyvaus – išminties proto matricos simbolį Nr 2. (–)(–) = (–). Gaunasi atvirkščiai: “Priešo nesėkmės yra blogai.

Dabar mąstome pasitelkdami protą stebėtoją.

Nelaimės, nesėkmės, negandos, priešai mus vysto. Tuomet gaunasi, kad priešas iš tikro ir yra mūsų draugas nes jis padeda mums vystytis – ne degraduoti. O jeigu mūsų priešui nebesiseka tai mes netenkame iš tikro to, kuris mums padeda vystytis. Todėl žvelgiant iš alternatyvaus – išminties proto priešas yra puiku, nelaimės, negandos, nemalonumai yra nuostabu tai mūsų šansas vystytis. O žvelgiant iš linijinio proto priešas, nelaimės, negandos yra blogai nes tai mus žlugdo.
Gaunasi du prieštaringi teiginiai. Bet esmė yra tame kokį atskaitos tašką mes pasirenkame asmeniškai nuo to priklausys mūsų emociniai – psichikos išgyvenimai, gyvybingumas.
Kovodami su priešu, jį neigdami mes gausime ir atitinkamas emocinius – psichikos išgyvenimus o jei džiaugsimės priešu todėl, kad jis mus vysto gausime visiškai kitus emocinius – psichikos išgyvenimus, savijautą, nuotaiką, stimulus...
Visa tai vertinga apmąstyti pasitelkiant protą stebėtoją iš savo asmeninio gyvenimo pavyzdžių.
Pamėginkite pasipraktikuoti į abstrakčius simbolius dėliodami žodinius ir jus gausite labai įdomius posakius, kuriuos galima pritaikyti gyvenimo praktikoje sprendžiant savo gyvenimo problemas.
Dėl laiko stokos sudėtinga detalizuoti tai apie ką noriu informuoti bet jei bus poreikis kiek galėsiu tiek prisidėsiu prie apmąstymų.



Linijinio proto matrica
1. (+)(+) = (+).
2. (–)(–) = (+).
3. (+)(–) = (–).
4. (–)(+) = (–)


Alternatyvaus - išminties proto matrica.
1. (+)(+) = (–).
2. (–)(–) = (–).
3. (+)(–) = (+).
4. (–)(+) = (+).


Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2010 10 06, 18:42)
Pradėkime nuo linijinio ir alternatyvaus –
Linijinio proto matrica  
1. (+)(+) = (+).
2. (–)(–) = (+).
3. (+)(–) = (–).
4. (–)(+) = (–)
         

Alternatyvaus - išminties proto matrica.                                   
1. (+)(+) = (–).
2. (–)(–) = (–).
3. (+)(–) = (+).
4. (–)(+) = (+).

g.gif g.gif g.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif
kaip is menulio, gal galima aiskiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 06 spalio 2010 - 19:54
QUOTE(mėnulis @ 2010 10 06, 19:54)
g.gif  g.gif  g.gif  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif
kaip is menulio, gal galima aiskiau?

Visas postas ir yra paaiskinimas. tai, ka ciuoji - jau santrauka.. esme.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2010 10 06, 20:54)
kaip is menulio, gal galima aiskiau?

Nenuleisk noseles, paaiskins Vanduo, o ir paciai beskaitinejant ir svarstant daug kas paaiskes:)
Ir man tamsus miskas, nors nujauciu apie ka kalba sukasi

Dar galvoju kaip suvokimas to kas auksciau parasyta, padetu mums save myleti? g.gif
Atsakyti
Posakiai iš alternatyvaus – išminties proto.
1. (+)(+) = (–). Jeigu geras sužino, kad jis daro gerus darbus tai jis jau niekšas.
2. (–)(–) = (–). Nelaimių neigimas gimdo nelaimes.
3. (+)(–) = (+). Sąžiningas apipiltas purvu išlieka švarus.
4. (–)(+) = (+). Pasityčiojimai iš sąžiningo žmogaus daro ji šventu.

Posakiai iš linijinio proto
1. (+)(+) = (+). Jeigu geras stengiasi daryti gerus darbus tai jis eina šventumo keliu.
2. (–)(–) = (+). Neigti melą yra išmintinga.
3. (+)(–) = (–). Draugo nesėkmės yra blogai.
4. (–)(+) = (–) Žudantis vardan teisingumo lieka žmogžudžiu.

Dvi priešingos viena kitai matricos. Pamėginkite abstrakčius simbolius – ir + pakeisti žodiniais simboliais ir padėlioti - gausite įdomius teiginius. Pavyzdžiui.; visas Jėzaus Kristaus mokymo esmė yra alternatyvaus – išminties proto matricoje.
Atsakyti
Is ko jos kile? Klausiu, nes nezinau

Ir dar - o jei nesiklausoma porot, bet vadovaujamasi sirdimi? Ar irgi yra taikytinos matricos? Ir ar yra rysys?
Atsakyti
Įdomi tema "Meilė sau" ir kalbama apie proto rūšis, oho, reiks pasigilinti. g.gif Ar protui reikia meilės sau? uhu, kuo toliau į mišką, tuo tamsiau. blink.gif Meilė sau labai reikalinga, sakau iš savo patirties. Pamilus save keičiasi savęs pajautimas, savęs matymas, kitoks ir aplinkinio pasaulio priėmimas. smile.gif wub.gif
Atsakyti
Vanduo teisingai raso, taip ir yra smile.gif

Tas pats tik kitais zodziais.
Visuma turi geri ir blogi, matoma ir nematoma savo puses. Jei matoma gerio puse labai didele, tokia pat didele nematoma blogio puse.
Pvz. zmogus pakliuvo i beda, kitas puola ji gelbeti, jam padeti - daro gera darba, taip darant jis atima is pakliuvusio i beda galimybe pasimokyti ir istaisyti problema paciam, o jame gi ir buvo tos problemos priezastis, jam reikejo tos bedos, kad kazka suprasti.
Tik meile neturi kitos puses, meile viskam priduoda pusiausvyros.
Atsakyti
gluosnis jūs taip aiškiai ir paprastai mokate paaiškinti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2010 10 07, 11:11)

Tik meile neturi kitos puses, meile viskam priduoda pusiausvyros.

Vanduo gan sudetingai aiskina. Taip, galbut yra kaip jis sako. Bet meile yra visai paprasta. Meile sau - lygu meile pasauliui. Lygu meile kitiems. Nes mes esame savo pasaulio pradzia. Kaip myli save taip ir kitus myli. O kodel nemylim saves - cia kiti klausimai. Manau, daugiausia del vaikystes patirciu, kudikystes psichologiniu patirciu.Kiti gyvenimai tiek toli del sito reikalo nesiekia. Nors galbut del zmogaus charakterio ipatybiu. g.gif Kitam ziurek jokios negandos netrukdo myleti nei saves nei pasaulio, nei dirbti. Tai labai sudetingi klausimai ir kiekvienas atsakys kitaip. Kiekvienoje knygoje parasys kitaip.
Atsakyti
si karta vanduo labai paprastai viska paaiskino - reikia tik idemiai perskaityti ir pabandyti pritaikyti praktikoje smile.gif kad butu dar idomiau, galejo prideti, kad kiekviename pliuse yra siek tiek minuso ir kiekviename minuse yra siek tiek pliuso, o be to laiko tekmeje jie yra linke virsti vienas kitu.

del taip vadinamos meiles - beda tame, kad meile daugelis supranta savaip ir visai ne taip kaip turetu, ko pasekoje ir prasideda visokie 'fejerverkai' a la teigiamos arba neigiamos emocijos, kurios galu gale ir materializuojasi musu kune visai kitiap nei mes noretume.
Atsakyti