Kaip ja marinuojate,ir ar ji tokia storule iskeps tiesiog padeta ant groteliu?Ir kiek mazdaug laiko kepti?
Gal kuri is mamyciu turite patirties kepant skumbre ant lauzo (ne folijoje)?
Kaip ja marinuojate,ir ar ji tokia storule iskeps tiesiog padeta ant groteliu?Ir kiek mazdaug laiko kepti?
Kaip ja marinuojate,ir ar ji tokia storule iskeps tiesiog padeta ant groteliu?Ir kiek mazdaug laiko kepti?
QUOTE(gurmans @ 2013 04 23, 13:25)
Gal kuri is mamyciu turite patirties kepant skumbre ant lauzo (ne folijoje)?
Kaip ja marinuojate,ir ar ji tokia storule iskeps tiesiog padeta ant groteliu?Ir kiek mazdaug laiko kepti?
Kaip ja marinuojate,ir ar ji tokia storule iskeps tiesiog padeta ant groteliu?Ir kiek mazdaug laiko kepti?
Esam kepę skumbrę ant grotelių šašlykinėje, labai skanu, darau marinatą iš citrinų ir labai daug česnako, užtenka poros valandų pamarinuoti, citrinas dar paspaudau ranka, smulkiai supjaustytas, kad sultys išsiskirtų, o del storumo tai perpjaunu ją i dvi dalis per nugara na gaunausi dvi file tuo pačiu nugaros kaunas išsiima ir dar supjaustau gabaliukais, kaip ir kepti, gal ir galima skersai nepjaustyti, bet man taip geriau, paskui mažiau pjaustymo, ir jei skumbrė didelė labai geriau išsimarinuoja, kepu tik iki to laiko kol pradeda skrusti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 04 23, 16:25)
Esam kepę skumbrę ant grotelių šašlykinėje, labai skanu, darau marinatą iš citrinų ir labai daug česnako, užtenka poros valandų pamarinuoti, citrinas dar paspaudau ranka, smulkiai supjaustytas, kad sultys išsiskirtų, o del storumo tai perpjaunu ją i dvi dalis per nugara na gaunausi dvi file tuo pačiu nugaros kaunas išsiima ir dar supjaustau gabaliukais, kaip ir kepti, gal ir galima skersai nepjaustyti, bet man taip geriau, paskui mažiau pjaustymo, ir jei skumbrė didelė labai geriau išsimarinuoja, kepu tik iki to laiko kol pradeda skrusti
nežinau tikslaus laiko 
Dekui labai uz atsakyma,noriu iskepti nepjaustytas skumbres,sakykit,o jos neprilimpa prie groteliu ir ar nepradeda trupeti ,kaip pavyzdziui menke?
Ir dar klausimas ar dedate druskos marinuojant,ar pabarstote jau iskepta?
QUOTE(gurmans @ 2013 04 23, 20:56)
Dekui labai uz atsakyma,noriu iskepti nepjaustytas skumbres,sakykit,o jos neprilimpa prie groteliu ir ar nepradeda trupeti ,kaip pavyzdziui menke? 
Ir dar klausimas ar dedate druskos marinuojant,ar pabarstote jau iskepta?
Ir dar klausimas ar dedate druskos marinuojant,ar pabarstote jau iskepta?
Aš nededu, kas nori pasibarsto paskui, man asmeniškai užtenka to stiprumo nuo česnako ir citrinos, bet galit pirmą kartą kepant idedi kažkiek matysit ar patiks
O mes zuvi priprieskoniaujam,cesnako daug,ir istepam adzika(is stiklainiuku),pasimarinuoja ir kepam ant groteliu,na tikrai ,-laaabai skanu
QUOTE(Lyžuka @ 2013 04 23, 20:56)
Aš nededu, kas nori pasibarsto paskui, man asmeniškai užtenka to stiprumo nuo česnako ir citrinos, bet galit pirmą kartą kepant idedi kažkiek matysit ar patiks
, ant grotelių neprilimpa, nors ir grotelės mano paprastos senuokuose pirktos, na gal labai minimaliai bet su šakute puikiai atsilupa, nes pati žuvis yra riebi, o dėl trupejimo tai reikia jau nesusmulkinti gabaliukus labai, kažkaip nesusidūriau su tokia problema, beje vieną vasara tai buvo pats megstamiausias mūsų šašlykas, į savaitę min 1 kartą būtinai kepdavom
Pabandykit tik perpjauti per nugarą, kad būtų dvi file ir kepkit
O kokią skumbrę kepat? Šaldytą ar tą atvėsintą?
Dar ne karto nebandziau kepti skubres saslykineje,todel ir klausiu cia patarimu.
Kepsiu vienareiksmiskai nesaldyta.Jau senomai nebeperku saldytos zuvies,nes man nervai neatlaiko kai nusiperki saldytos file kilograma,o atitirpinus belieka puse kilogramo
Laabai noriu iskepti nepjaustyti ,o visa "ciela"zuvi,tik mastau,kazin ar ji perkeps man visa,kad vidus nebutu zalias.
QUOTE(
Šypsenėlė (: @ 2013 04 23, 21:02)
O mes zuvi priprieskoniaujam,cesnako daug,ir istepam adzika(is stiklainiuku),pasimarinuoja ir kepam ant groteliu,na tikrai ,-laaabai skanu 
Ar taip marinuojate ir skumbre?Ir dar klausimas ar pries kepant nuplaunate zuvi,ar kepate su visu adzikos padazu?Mastau,kad tas padazas turetu susvilti,nebent Jus folijoje kepate...
QUOTE(gurmans @ 2013 04 24, 11:35)
Ar taip marinuojate ir skumbre?Ir dar klausimas ar pries kepant nuplaunate zuvi,ar kepate su visu adzikos padazu?Mastau,kad tas padazas turetu susvilti,nebent Jus folijoje kepate... 
Skumbres nebandem,kepem karsi,karpi,lyna.Bandem ir folijoj ir be jos.Adzikos nenuplaunam.Zinokit tas susvilimas labai priklauso nuo kepejo,reikia sitam reikale igusti
Papildyta:
po marinavimo,tuos didziuosius gabaliukus adzikos nuemu tiesiog su ranka.
QUOTE(
Šypsenėlė (: @ 2013 04 24, 11:51)
Skumbres nebandem,kepem karsi,karpi,lyna.Bandem ir folijoj ir be jos.Adzikos nenuplaunam.Zinokit tas susvilimas labai priklauso nuo kepejo,reikia sitam reikale igusti
Beje jei storesne ir didesne zuvis,as nugaroj tikias nedideles ypjovas padarau ir ten ikemsu cesnakiuko ir rukyto lasinuko,bet taip reik ikimsti,kad kepant neiskristu.Tada isvis fantastika 
Papildyta:
po marinavimo,tuos didziuosius gabaliukus adzikos nuemu tiesiog su ranka.
Papildyta:
po marinavimo,tuos didziuosius gabaliukus adzikos nuemu tiesiog su ranka.
Oi kaip gaila,kad nebandete su skumre...
Nagi bandyk visą skumbrę kepti ir būtinai parašykite kaip pavyko
tada ir mes gundysimės, o dėl šaldytos tai Kauno urme pirkdavom ją, tikrai nėra apaugusi ledais kaip kokia file būna ir pfiu pfiu pfiu
nepasitaikė su kvapu ar kokios pašutusios
QUOTE(Lyžuka @ 2013 04 24, 12:16)
Nagi bandyk visą skumbrę kepti ir būtinai parašykite kaip pavyko
tada ir mes gundysimės, o dėl šaldytos tai Kauno urme pirkdavom ją, tikrai nėra apaugusi ledais kaip kokia file būna ir pfiu pfiu pfiu
nepasitaikė su kvapu ar kokios pašutusios 
Pabandysiu ir butinai parasysiu.
Mes kepem visa tik folijoj. Labai skaniai gavosi ir sultys neisbego. Skumbre svarbu neperkepti, nes tada isdzius ir bus sausa







