Sveikos suriuku virejos
Siemet as pirma karteli meginau virti suriukus:) Daba dziusta ant radiatoriu
Tik norejau paklausti kaip tie suriukai turi atrodyti po slegimo?ar jie minkstoki ar turi buti kieti? nes pas mane kazkaip slapuoja jie, forma laiko bet tokie minksti ir nzn ar mazia paviriau dar juos pervirti?Bet kai viriau tai ta mase man jau i gabala soko net maisyt nejo
Praskyrus saukstu negrizo atgal
Tai nzn kaip cia suprast
Padekit man dar zaliai
QUOTE(semita @ 2011 10 16, 12:00)
Sveikos suriuku virejos
Siemet as pirma karteli meginau virti suriukus:) Daba dziusta ant radiatoriu
Tik norejau paklausti kaip tie suriukai turi atrodyti po slegimo?ar jie minkstoki ar turi buti kieti? nes pas mane kazkaip slapuoja jie, forma laiko bet tokie minksti ir nzn ar mazia paviriau dar juos pervirti?Bet kai viriau tai ta mase man jau i gabala soko net maisyt nejo
Praskyrus saukstu negrizo atgal
Tai nzn kaip cia suprast
Padekit man dar zaliai 
semita, pagal tavo aprašymą galima suprasti, kad sūriukai pavyko. Dar galima spėti kad pavyko iš to, kad tu sėkmingai juos paslėgtus išėmei iš maišiukų ir jau padėjai džiūti. Man atrodo, kad po truputį jie turėtų sukietėti, apdžiūti. Ar tu juos suvyniojai į medžiagytę padėdama džiovinti? Būtinai reikia suvynioti, nes medžiaga sugeria dalį drėgmės. Jei labai drėgna medžiaga, po kiek laiko ją galima pakeisti kita, vėl naujai suvynioti sūriuką. Manau, kad pervirti nebūtina. Sėkmės tau, parašyk kaip sekasi
QUOTE(silsta @ 2011 10 16, 14:20)
semita, pagal tavo aprašymą galima suprasti, kad sūriukai pavyko. Dar galima spėti kad pavyko iš to, kad tu sėkmingai juos paslėgtus išėmei iš maišiukų ir jau padėjai džiūti. Man atrodo, kad po truputį jie turėtų sukietėti, apdžiūti. Ar tu juos suvyniojai į medžiagytę padėdama džiovinti? Būtinai reikia suvynioti, nes medžiaga sugeria dalį drėgmės. Jei labai drėgna medžiaga, po kiek laiko ją galima pakeisti kita, vėl naujai suvynioti sūriuką. Manau, kad pervirti nebūtina. Sėkmės tau, parašyk kaip sekasi 
Perskaiciau visa temute tai manau ir pati kad jie isvire
QUOTE(liusė @ 2011 10 14, 12:20)
Tinginčioms prasidėti su sūriais galiu parekomenduot paprastesnį ir greitesnį variantą.
Labai neblogai atrodo
As papasakosiu savo nuotykius toliau su paskutiniuoju suriu
Vakar prisipjausciau pilna kibira obuoliuku, rytoj virsiu vel. Dar is mamos prasiveziau obuoliuku, maisau juos su anytos atveztais, kad vel nesigautu degesiukas
na ir as pasidziaugsiu
man irgi suriai dziuna. reiskia tikrai cukrus blogas buvo. sikart su panevezio dariau
ir pagaliau viskas gavos
QUOTE(silsta @ 2010 03 13, 14:01)
Sveika, Natalja200710, seniai čia nebuvus...
Kaip, ar sūriukai dar nesibaigė? Aš dar "su pačėda" išsaugojau porą sūrelių. Tikražąja to žodžio prasme - išsaugojau. Noriu nors iki Velykų datraukti
Sėkmės jums visoms

Sėkmės jums visoms
sveikos.gaila ,kad baigėsi jūsų sūriukų tema
Sveiki,
persikiuks, laizanika, labai džiaugiuosi, kad sūriukai gavosi.
laizanika, vos nenukritau nuo kėdės besijuokdama iš tavo virimų (tik tu nesupyk, kad šaipausi), o labiausiai gaila tavo nagiukų...
Nieko, ataugs jie, svarbu, sūriukai gavosi. Sėkmės tolesniuose virimuose
persikiuks, laizanika, labai džiaugiuosi, kad sūriukai gavosi.
laizanika, vos nenukritau nuo kėdės besijuokdama iš tavo virimų (tik tu nesupyk, kad šaipausi), o labiausiai gaila tavo nagiukų...
Nieko, ataugs jie, svarbu, sūriukai gavosi. Sėkmės tolesniuose virimuose
QUOTE(silsta @ 2011 10 18, 18:31)
Sveiki,
persikiuks, laizanika, labai džiaugiuosi, kad sūriukai gavosi.
laizanika, vos nenukritau nuo kėdės besijuokdama iš tavo virimų (tik tu nesupyk, kad šaipausi), o labiausiai gaila tavo nagiukų...
Nieko, ataugs jie, svarbu, sūriukai gavosi. Sėkmės tolesniuose virimuose
persikiuks, laizanika, labai džiaugiuosi, kad sūriukai gavosi.
laizanika, vos nenukritau nuo kėdės besijuokdama iš tavo virimų (tik tu nesupyk, kad šaipausi), o labiausiai gaila tavo nagiukų...
Nieko, ataugs jie, svarbu, sūriukai gavosi. Sėkmės tolesniuose virimuose
silsta baik, kokie cia pykciai, mane pacia tik juokas ima, o puodus grandziau is keliu kartu prieidama, neturejau sveikatos is vieno karto atsveisti
O nagiukus atsviezinsiu savaitgaly, rusiuosi savo didelei sventei, tai rankytes papuosiu dirbtinais, ilgais, graziais, spalvotais
Bandziau daryti savo soliariumo foto, ale kazkaip negraziai gaunasi tai neparodau savo darbo vaisiu
Nurimo virejeles, baigesi obuoliai
Maniskiai dar toli grazu iki pabaigos
Ka tik baigiau viena partija, sy karta puodas sveikas, isvire greitai, pagardinau lazdyno riesutais, rytoj bus aisku gavosi ar ne
QUOTE(laizanika @ 2011 10 19, 21:27)
Nurimo virejeles, baigesi obuoliai
Maniskiai dar toli grazu iki pabaigos
Ka tik baigiau viena partija, sy karta puodas sveikas, isvire greitai, pagardinau lazdyno riesutais, rytoj bus aisku gavosi ar ne 
Pernai, atrodo, aš buvau pavėlavusi virėja (viriau iki žiemos), o šiemet, matau, Laizanika vis nenurimsta! Po paskutinio virimo ir man teko gramdyti puodą ir skaudžiai matyti savo nulaužytus nagučius po gramdymo.
Mano beveik visi sūriukai pagardinti lazdynų riešutais, tik į paskutinę virimo partiją sudėjau per daug riešutėlių, tai kraštutiniai džiovinimo procese kai kurie iškrito, kitą kartą teks tiek daug nedėti, nors namiškiai prašo, kad jų būtų kuo daugiau.
Laizanika, tu kepini riešutus, nulupi paskui odelę? Aš tai pakepinu, bet taip sunkiai man valosi tie lazdynų riešutukai, o su oda nepatinka.
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2011 10 18, 12:30)
sveikos.gaila ,kad baigėsi jūsų sūriukų tema
tai,kad neradau į ką kreiptis,o sūris 2,5val pavirus neašokinėjo nuo puodo sienelių-paėmiau ir įmaišiau 'pektino mišinio uogienėms'
tai va...vyksta dabar dziovinimo procesas,ojis beje ,'pektinuoto'sūrio naudai' 
Gonzikai117, sūriukų tema dar nepasibaigė. Labai įdomus sprendimas. Kai man vieną kartą nepavyko išvirti tikrų sūriukų (per skysta masė buvo dėl ne iki galo nugarintų sulčių), teko želatinos, sumaišytos su obuolių sultimis įdėti. Gonzikai117, kaip sūriukai su pektino mišiniu? Koks tokių sūriukų skonis, jei ragavote? Kažkodėl man atrodo, kad tokie sūriukai ne labai panašūs į tikruosius dėl per dideli skysčio kiekio. Ir ar kada nors ragavote/gaminote tikruosius sūriukus be papildomų priedų, kad galėtumėte palyginti? Labai įdomu, kokio skonio sūriukai su pektino mišiniu.
As padzioviau savo vadinamus"karaliskus "suriukus
su lazdyno ir migdolo riesutais:)

ir isviriau paskutini puoda obuoliu,bandziau marmurinius,reiks jau eit ziuret,gal jau galima ispakuot ir dziaut.O pirmo reiso suriukus vis ragauju ar gerai dziuna ir taip gerai ragaujasi,kad greit ir nebebus
Isvada: ir surius patiko virt ,o labiausiai juos valgyt

ir isviriau paskutini puoda obuoliu,bandziau marmurinius,reiks jau eit ziuret,gal jau galima ispakuot ir dziaut.O pirmo reiso suriukus vis ragauju ar gerai dziuna ir taip gerai ragaujasi,kad greit ir nebebus







