
Zodziu, turbut i siukslyna teks mesti, nuvirinau sultis, turbut perviriau, nes sumaisius su obiuoliais, sulciu-cukraus mase pavirto i pluta, stiklo kietumo, ir ant puodo sienu karramele pluta, turbut dar ir puoda ismesti reikes, nebezinau ka daryti, prisedau prie kompo, raminu nervus ir turbut eisiu i siuksliu deze surio kresti

QUOTE(lolanta @ 2012 09 21, 15:09)
Na nežinau kaip čia man gausisi
nes mano sūriai ir po pervirimo nelabai gražios formos, bet džiovinu
nešioju nuo vienos palangės ant kitos kur tik daugiau saulės. Norėjau dar paklausti, o kaip dažnai keičiate popierių, gal dažniau pakaitaliojus greičiau išdžius 



Popierių keičiu kai tik jis sudrėksta...

QUOTE(Azazella @ 2012 09 21, 16:59)
Zodziu, turbut i siukslyna teks mesti, nuvirinau sultis, turbut perviriau, nes sumaisius su obiuoliais, sulciu-cukraus mase pavirto i pluta, stiklo kietumo, ir ant puodo sienu karramele pluta, turbut dar ir puoda ismesti reikes, nebezinau ka daryti, prisedau prie kompo, raminu nervus ir turbut eisiu i siuksliu deze surio kresti 

Nieko nesuprantu... jau labai seniai verdu sūrius, bet kad susidarytų stiklo kietumo pluta... Juk supylus obuolių skilteles atsiranda dar kažkiek tai skysčio ir turėjo ta karamelė ištirpti... Nu tikrai pasimečiau ir nežinau ką pasakyti

QUOTE(silsta @ 2012 09 21, 19:04)
Nieko nesuprantu... jau labai seniai verdu sūrius, bet kad susidarytų stiklo kietumo pluta... Juk supylus obuolių skilteles atsiranda dar kažkiek tai skysčio ir turėjo ta karamelė ištirpti... Nu tikrai pasimečiau ir nežinau ką pasakyti 

Man is karto i pluta pavirto. Pakaitinau siek tiek, istirpo ji man, tada suviriau tuos obuolius pagal instrukcija. Jau prislegti guli mano suriai, ziuresim.
Labai noreciau, bet kartu labai bijau bandyti suri obuoliuku atrodo, kad labai sunkus dalykas

QUOTE(poniajurate @ 2012 09 21, 19:58)
Snd suguldziau ir as savo suriukus pries saule pasisildyt
,rodausi kas gavosi
forma neideali,bet viska atpirks skonis.... vistiek nesulaukiu kada sudzius pirma partija,suragauju:D


forma neideali,bet viska atpirks skonis.... vistiek nesulaukiu kada sudzius pirma partija,suragauju:D
Na va, kokie gražučiai, blizgantys, ne perdaug tamsūs, tokie ir turi būti, taip ir norisi atsikąsti... Ir pas mane ta sūriukų forma nelabai graži, bet mes irgi jau tris suragavome...


Papildyta:
QUOTE(Džigė @ 2012 09 21, 19:53)
Labai noreciau, bet kartu labai bijau bandyti suri obuoliuku atrodo, kad labai sunkus dalykas
o ar galima ji virti puode su nesvylancia danga ( kaip keptuvese) ?

Žinoma, galima. Neturi jokios reikšmės puodas

As pernai pabadziau guldyt ant popieriniu ranksluostuku ir jais uzklot,kol dziusta abi puses sudregsta,tai keiciu kiekviena diena ir virsu ir apacia,neprilimpa ir dregme sugeria,man labiau taip patiko dziovint,nors bandziau sukti ir i marle.
Papildyta:
Ryt ir as jau kita porcija pjaustysiu,o dar drauge vel pasiule obuoliu parsivest
Papildyta:
Ryt ir as jau kita porcija pjaustysiu,o dar drauge vel pasiule obuoliu parsivest

Man kilo klausimas o kaip suprasti kad suriai pakankamai u jau isdziuve?