Įkraunama...
Įkraunama...

Kaštainiai

Ragavau prancūziškų keptų kaštonų, o Lietuvoje radau juos tik žalius...Man labai įdomu gal kas žinote kaip iš žalių kaštainių ką nors skanaus pagaminti?
Atsakyti
QUOTE(Seira @ 2006 01 26, 10:08)
Ragavau prancūziškų keptų kaštonų, o Lietuvoje radau juos tik žalius...Man labai įdomu gal kas žinote kaip iš žalių kaštainių ką nors skanaus pagaminti?

Kiek as zinau, juos pas mus valgo vietoj bulviu, na kaip prieda prie mesos.Na, iskepa, sugruda, padaro kose. Kemsa paukscius ta kose - zasi, anti.Gal prie antru patiekalu ko esama?
Atsakyti
Aš tai juos orkaitėj kepiau, kai šaudyti pradeda, tada ištrauki. Kaip pop korną panašiai. Kiti kažkaip į puodą įdeda, uždengia ir taip kepa.

O kur tu jų žalių radai???
Atsakyti
Vilniuje, IKI parduotuveje biggrin.gif
Atsakyti
Juos reikia išvirti biggrin.gif Visų pirma reikia įrėžti peiliu per kaštono plokščiąją dalį, taip, kad pereitų per žievę iki "mėsos". Tuomet pavirti kokias 5-10 minučių ir pabandyti lupti. Jeigu lupasi - tuomet viskas puiku, bet būna, jog išorinė žievė nusilupa, o tokia ruda žievelė nenusikrapšto, tuomet reikia pavirti dar. Bet kokiu atveju - krapštymosi bus daug. Jei iki galo nenusilupo metam dar kartą į vandenį ir paverdam, bet neilgai, kol matysime, kad jie lupasi. Na ir kas mėgsta galima jau valgyt taip, o galima prigalvot kokio įdaro, juk jie labai panašūs į bulves ax.gif
Atsakyti
kaip idomu nesu ragavusi kastonu ar skanu?
Atsakyti
o cia kazkokie ipatingi kastonai? gal gi ne tie kur pas mus auga?
Atsakyti
vat ir man idomu kas cia per kastonai nelabai suprantu
Atsakyti
siaip tai tuos kastonu nebutina virti. galima kepti su visa zieve ant keptuves, tik reikia juos gerai paspausti, kad nesaudytu. tokius ant grilio keptus kastonus pardavineja turkijoj. mes kepem spizinej keptuvej, kurios dangtis koki kila kita sveria. tik tiek, kad mano brangusis visus namus pridumijo, o as tais kastonais nelikau suzaveta. nu skonis akurat kaip pasalusiu bulviu... ir dar tokie miltingi... ne ne geriau man bulves lietuviskos... matos, kad nuo zagres kilus laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 03 vasario 2006 - 13:43
Cia tikrai ne tie, kur Lietuvoj auga, nors isvaizda tokia pat.O lietuvisku geriau neragaukit, tikrai nepatiks biggrin.gif
As tai juos ipjaudavau, ir kisdavau i mikrobange, skonis primena keptas bulves, ne, skaniau bigsmile.gif
Atsakyti
Na reikės pamėgint biggrin.gif
Atsakyti
Labai skanus kepti orkaiteje - bet butina irezti siek tiek nes kitaip sprogs.
O verdant reikia nupjauti ta galvute - kur kietesnis kevalas. tada isverda jie ir kaip pupos labai graziai pro ten issispaudzia - tiesiai ir burna! (nu nezinau kaip kitaip paaiskint!) skanaus 4u.gif
p.s. beje visur sakoma kad kastonai ir vanduo nesiderina. uztat labai skanu su vynu... ( ta prasme valgyti ax.gif )

man tai jie labai skanus. valgyciau ir valgyciau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 11 vasario 2006 - 20:04