Valgiau labai skanų lašišos tortą, kol neprapjautas, tai atrodo kaip eilinis saldus tortas, tik įsidėjus gabaliuką pamačiau, kad čia lašišos tortas Llabai norėčiau aš tokį pasidaryti, tik nežinau kaip.
Gal kas darėte kažką panašaus, galėtumetė pasidalinti receptu
Mano draugė daro tokį lašišos tortą, o jis LABAI LABAI skanus, tikiuosi kažkas panašasu.
RECEPTAS:
Reikia:
470 g miltų
30 g mielių
4 kiaušiniai
250 ml pieno
6 svogūnai
2 šaukštai cukraus
3 šaukštai aliejaus
100 g sūdytos lašišos
100 g rūkytos lašišos
200g 30% riebumo grietinėlės
200g fermentinio sūrio
MIELINĖ TEŠLA
Į pašildytą pieną sudeti 1 kiaušinį, cukrų, mieles ir suplakti. Aliejų ir išplaktą mišinį pilti ant miltų ir viską išmaišyti. Palikti tešlą "augti".
Pyragas.
Išaugusią tešlą dėti į aliejumi išteptą skardą. Suplakti 3 kiaušinius su grietinele. Ant tešlos dėti kubeliais supjaustytus svogūnus, lašišą, sutarkuotą fermentinį sūrį ir užpilti kiaušinių ir grietinėlės padažu.
ir kepti orkaitėje
Skanaus:)
RECEPTAS:
Reikia:
470 g miltų
30 g mielių
4 kiaušiniai
250 ml pieno
6 svogūnai
2 šaukštai cukraus
3 šaukštai aliejaus
100 g sūdytos lašišos
100 g rūkytos lašišos
200g 30% riebumo grietinėlės
200g fermentinio sūrio
MIELINĖ TEŠLA
Į pašildytą pieną sudeti 1 kiaušinį, cukrų, mieles ir suplakti. Aliejų ir išplaktą mišinį pilti ant miltų ir viską išmaišyti. Palikti tešlą "augti".
Pyragas.
Išaugusią tešlą dėti į aliejumi išteptą skardą. Suplakti 3 kiaušinius su grietinele. Ant tešlos dėti kubeliais supjaustytus svogūnus, lašišą, sutarkuotą fermentinį sūrį ir užpilti kiaušinių ir grietinėlės padažu.
ir kepti orkaitėje
Skanaus:)
As darau zuvies torta, kuri galima daryti tiek su karsto rukymo skumbre, tiek su lasisa. Man asmeniskai skaniau su skumbre.
Napoleono lakstu, arba sluoksniuotos teslos lakstu. Iskeptu
virtu kiausiniu, sutarkuoti
fermentinio surio, sutarkuoti
majonezo
napoleono laksta aptepam majonezu ir klojam sluoksni kiausinio, taip kad pilnai pasidengtu visas lakstas. Dedam ant virsaus kita laksta, ji irgi patepam majonezu, ant jo dedam sutarkuota suri, vel gi kad viskas pilnai pasidengtu. Ant virsaus vel napoleono lakstas, patepam majonezu ir dedam susmulkinta zuvi lasisa ar karstai rukyta zuvi. Lasisa reiktu pjaustyti plonais griezineliais, o skumbre paprasciausiai suplesyti mazias gabaliukais, kauliukus aisku isrinkti ant zuvies vel teslos lakstas, tepam majonezu, vel tarkuotas kiausinis ir ant virsaus vel teslos lakstas. Jei tortui truksta dydzio, na jus norit, kad jis butu aukstesnis--tai sekit dar viena sluoksni surio. Jei pakanka, tai visa ta tortuka paspausti lengvai, aptepti majonezu, pabarstyti trupiniais is napoleono lakstu. Ir nakciai i saldytuva. Skanaus
Napoleono lakstu, arba sluoksniuotos teslos lakstu. Iskeptu
virtu kiausiniu, sutarkuoti
fermentinio surio, sutarkuoti
majonezo
napoleono laksta aptepam majonezu ir klojam sluoksni kiausinio, taip kad pilnai pasidengtu visas lakstas. Dedam ant virsaus kita laksta, ji irgi patepam majonezu, ant jo dedam sutarkuota suri, vel gi kad viskas pilnai pasidengtu. Ant virsaus vel napoleono lakstas, patepam majonezu ir dedam susmulkinta zuvi lasisa ar karstai rukyta zuvi. Lasisa reiktu pjaustyti plonais griezineliais, o skumbre paprasciausiai suplesyti mazias gabaliukais, kauliukus aisku isrinkti ant zuvies vel teslos lakstas, tepam majonezu, vel tarkuotas kiausinis ir ant virsaus vel teslos lakstas. Jei tortui truksta dydzio, na jus norit, kad jis butu aukstesnis--tai sekit dar viena sluoksni surio. Jei pakanka, tai visa ta tortuka paspausti lengvai, aptepti majonezu, pabarstyti trupiniais is napoleono lakstu. Ir nakciai i saldytuva. Skanaus
QUOTE(tamosiuke @ 2010 12 29, 18:37)
As darau zuvies torta, kuri galima daryti tiek su karsto rukymo skumbre, tiek su lasisa. Man asmeniskai skaniau su skumbre.
Napoleono lakstu, arba sluoksniuotos teslos lakstu. Iskeptu
virtu kiausiniu, sutarkuoti
fermentinio surio, sutarkuoti
majonezo
napoleono laksta aptepam majonezu ir klojam sluoksni kiausinio, taip kad pilnai pasidengtu visas lakstas. Dedam ant virsaus kita laksta, ji irgi patepam majonezu, ant jo dedam sutarkuota suri, vel gi kad viskas pilnai pasidengtu. Ant virsaus vel napoleono lakstas, patepam majonezu ir dedam susmulkinta zuvi lasisa ar karstai rukyta zuvi. Lasisa reiktu pjaustyti plonais griezineliais, o skumbre paprasciausiai suplesyti mazias gabaliukais, kauliukus aisku isrinkti ant zuvies vel teslos lakstas, tepam majonezu, vel tarkuotas kiausinis ir ant virsaus vel teslos lakstas. Jei tortui truksta dydzio, na jus norit, kad jis butu aukstesnis--tai sekit dar viena sluoksni surio. Jei pakanka, tai visa ta tortuka paspausti lengvai, aptepti majonezu, pabarstyti trupiniais is napoleono lakstu. Ir nakciai i saldytuva. Skanaus
Napoleono lakstu, arba sluoksniuotos teslos lakstu. Iskeptu
virtu kiausiniu, sutarkuoti
fermentinio surio, sutarkuoti
majonezo
napoleono laksta aptepam majonezu ir klojam sluoksni kiausinio, taip kad pilnai pasidengtu visas lakstas. Dedam ant virsaus kita laksta, ji irgi patepam majonezu, ant jo dedam sutarkuota suri, vel gi kad viskas pilnai pasidengtu. Ant virsaus vel napoleono lakstas, patepam majonezu ir dedam susmulkinta zuvi lasisa ar karstai rukyta zuvi. Lasisa reiktu pjaustyti plonais griezineliais, o skumbre paprasciausiai suplesyti mazias gabaliukais, kauliukus aisku isrinkti ant zuvies vel teslos lakstas, tepam majonezu, vel tarkuotas kiausinis ir ant virsaus vel teslos lakstas. Jei tortui truksta dydzio, na jus norit, kad jis butu aukstesnis--tai sekit dar viena sluoksni surio. Jei pakanka, tai visa ta tortuka paspausti lengvai, aptepti majonezu, pabarstyti trupiniais is napoleono lakstu. Ir nakciai i saldytuva. Skanaus
o gal tuos lakstus galima nusipirkti?
QUOTE(kijina @ 2011 01 06, 00:37)
o gal tuos lakstus galima nusipirkti?
Taip,siu napoleono lakstu galima nusipirkti.Vilniuje ju buna Rutos sald.fabriko firminese parduotuvese.
Ir Iki parduotuvėse yra, tik brangoki jie, kažkur virš 8 litų
Tu lakstu yra pirkt, as juos perku Dainavos turguj Kaune, bet manau, kad daug kur ju galima gaut. Nors galima kept ir is saldytos teslos, kurios buna gatavos pirkti. tik pries kepant reikia subadyt sakute, kad labai neiskiltu.
O tie napaleono lakštai nebus labai saldūs?
QUOTE(sssaule @ 2011 01 14, 15:59)
O tie napaleono lakštai nebus labai saldūs?
Napaleono lakštai nebūna saldūs, tik pertepimas saldus
QUOTE(tamosiuke @ 2010 12 29, 18:37)
As darau zuvies torta, kuri galima daryti tiek su karsto rukymo skumbre, tiek su lasisa. Man asmeniskai skaniau su skumbre.
Napoleono lakstu, arba sluoksniuotos teslos lakstu. Iskeptu
virtu kiausiniu, sutarkuoti
fermentinio surio, sutarkuoti
majonezo
napoleono laksta aptepam majonezu ir klojam sluoksni kiausinio, taip kad pilnai pasidengtu visas lakstas. Dedam ant virsaus kita laksta, ji irgi patepam majonezu, ant jo dedam sutarkuota suri, vel gi kad viskas pilnai pasidengtu. Ant virsaus vel napoleono lakstas, patepam majonezu ir dedam susmulkinta zuvi lasisa ar karstai rukyta zuvi. Lasisa reiktu pjaustyti plonais griezineliais, o skumbre paprasciausiai suplesyti mazias gabaliukais, kauliukus aisku isrinkti ant zuvies vel teslos lakstas, tepam majonezu, vel tarkuotas kiausinis ir ant virsaus vel teslos lakstas. Jei tortui truksta dydzio, na jus norit, kad jis butu aukstesnis--tai sekit dar viena sluoksni surio. Jei pakanka, tai visa ta tortuka paspausti lengvai, aptepti majonezu, pabarstyti trupiniais is napoleono lakstu. Ir nakciai i saldytuva. Skanaus
Napoleono lakstu, arba sluoksniuotos teslos lakstu. Iskeptu
virtu kiausiniu, sutarkuoti
fermentinio surio, sutarkuoti
majonezo
napoleono laksta aptepam majonezu ir klojam sluoksni kiausinio, taip kad pilnai pasidengtu visas lakstas. Dedam ant virsaus kita laksta, ji irgi patepam majonezu, ant jo dedam sutarkuota suri, vel gi kad viskas pilnai pasidengtu. Ant virsaus vel napoleono lakstas, patepam majonezu ir dedam susmulkinta zuvi lasisa ar karstai rukyta zuvi. Lasisa reiktu pjaustyti plonais griezineliais, o skumbre paprasciausiai suplesyti mazias gabaliukais, kauliukus aisku isrinkti ant zuvies vel teslos lakstas, tepam majonezu, vel tarkuotas kiausinis ir ant virsaus vel teslos lakstas. Jei tortui truksta dydzio, na jus norit, kad jis butu aukstesnis--tai sekit dar viena sluoksni surio. Jei pakanka, tai visa ta tortuka paspausti lengvai, aptepti majonezu, pabarstyti trupiniais is napoleono lakstu. Ir nakciai i saldytuva. Skanaus
mmmmm.... labai skanu. Labai panasu valgiau per anytos jubilieju (tik ten dar berods kreveciu pamaisyta buvo, ir krabu lazdeliu sluoksnis). Visiems labai patiko. Daug jo nesuvalgysi, nes riebokas. Bet siaip vertas demesio uzkandis