Įkraunama...
Įkraunama...

Lašišos tortas

Valgiau labai skanų lašišos tortą, kol neprapjautas, tai atrodo kaip eilinis saldus tortas, tik įsidėjus gabaliuką pamačiau, kad čia lašišos tortas smile.gif Llabai norėčiau aš tokį pasidaryti, tik nežinau kaip.

Gal kas darėte kažką panašaus, galėtumetė pasidalinti receptu 4u.gif
Atsakyti
Mano draugė daro tokį lašišos tortą, o jis LABAI LABAI skanus, tikiuosi kažkas panašasu.
RECEPTAS:
Reikia:
470 g miltų
30 g mielių
4 kiaušiniai
250 ml pieno
6 svogūnai
2 šaukštai cukraus
3 šaukštai aliejaus
100 g sūdytos lašišos
100 g rūkytos lašišos
200g 30% riebumo grietinėlės
200g fermentinio sūrio

MIELINĖ TEŠLA
Į pašildytą pieną sudeti 1 kiaušinį, cukrų, mieles ir suplakti. Aliejų ir išplaktą mišinį pilti ant miltų ir viską išmaišyti. Palikti tešlą "augti".

Pyragas.
Išaugusią tešlą dėti į aliejumi išteptą skardą. Suplakti 3 kiaušinius su grietinele. Ant tešlos dėti kubeliais supjaustytus svogūnus, lašišą, sutarkuotą fermentinį sūrį ir užpilti kiaušinių ir grietinėlės padažu.
ir kepti orkaitėje
Skanaus:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivaa: 16 spalio 2010 - 16:13
As darau zuvies torta, kuri galima daryti tiek su karsto rukymo skumbre, tiek su lasisa. Man asmeniskai skaniau su skumbre.
Napoleono lakstu, arba sluoksniuotos teslos lakstu. Iskeptu 4u.gif
virtu kiausiniu, sutarkuoti
fermentinio surio, sutarkuoti
majonezo
napoleono laksta aptepam majonezu ir klojam sluoksni kiausinio, taip kad pilnai pasidengtu visas lakstas. Dedam ant virsaus kita laksta, ji irgi patepam majonezu, ant jo dedam sutarkuota suri, vel gi kad viskas pilnai pasidengtu. Ant virsaus vel napoleono lakstas, patepam majonezu ir dedam susmulkinta zuvi lasisa ar karstai rukyta zuvi. Lasisa reiktu pjaustyti plonais griezineliais, o skumbre paprasciausiai suplesyti mazias gabaliukais, kauliukus aisku isrinkti biggrin.gif ant zuvies vel teslos lakstas, tepam majonezu, vel tarkuotas kiausinis ir ant virsaus vel teslos lakstas. Jei tortui truksta dydzio, na jus norit, kad jis butu aukstesnis--tai sekit dar viena sluoksni surio. Jei pakanka, tai visa ta tortuka paspausti lengvai, aptepti majonezu, pabarstyti trupiniais is napoleono lakstu. Ir nakciai i saldytuva. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tamosiuke @ 2010 12 29, 18:37)
As darau zuvies torta, kuri galima daryti tiek su karsto rukymo skumbre, tiek su lasisa. Man asmeniskai skaniau su skumbre.
Napoleono lakstu, arba sluoksniuotos teslos lakstu. Iskeptu  4u.gif
virtu kiausiniu, sutarkuoti
fermentinio surio, sutarkuoti
majonezo
napoleono laksta aptepam majonezu ir klojam sluoksni kiausinio, taip kad pilnai pasidengtu visas lakstas. Dedam ant virsaus kita laksta, ji irgi patepam majonezu, ant jo dedam sutarkuota suri, vel gi kad viskas pilnai pasidengtu. Ant virsaus vel napoleono lakstas, patepam majonezu ir dedam susmulkinta zuvi lasisa ar karstai rukyta zuvi. Lasisa reiktu pjaustyti plonais griezineliais, o skumbre paprasciausiai suplesyti mazias gabaliukais, kauliukus aisku isrinkti biggrin.gif ant zuvies vel teslos lakstas, tepam majonezu, vel tarkuotas kiausinis ir ant virsaus vel teslos lakstas. Jei tortui truksta dydzio, na jus norit, kad jis butu aukstesnis--tai sekit dar viena sluoksni surio. Jei pakanka, tai visa ta tortuka paspausti lengvai, aptepti majonezu, pabarstyti trupiniais is napoleono lakstu. Ir nakciai i saldytuva. Skanaus 4u.gif



o gal tuos lakstus galima nusipirkti?
Atsakyti
QUOTE(kijina @ 2011 01 06, 00:37)
o gal tuos lakstus galima nusipirkti?

Taip,siu napoleono lakstu galima nusipirkti.Vilniuje ju buna Rutos sald.fabriko firminese parduotuvese.
Atsakyti
Ir Iki parduotuvėse yra, tik brangoki jie, kažkur virš 8 litų
Atsakyti
Tu lakstu yra pirkt, as juos perku Dainavos turguj Kaune, bet manau, kad daug kur ju galima gaut. Nors galima kept ir is saldytos teslos, kurios buna gatavos pirkti. tik pries kepant reikia subadyt sakute, kad labai neiskiltu.
Atsakyti
O tie napaleono lakštai nebus labai saldūs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssaule: 14 sausio 2011 - 14:59
QUOTE(sssaule @ 2011 01 14, 15:59)
O tie napaleono lakštai nebus labai saldūs?


Napaleono lakštai nebūna saldūs, tik pertepimas saldus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tamosiuke @ 2010 12 29, 18:37)
As darau zuvies torta, kuri galima daryti tiek su karsto rukymo skumbre, tiek su lasisa. Man asmeniskai skaniau su skumbre.
Napoleono lakstu, arba sluoksniuotos teslos lakstu. Iskeptu  4u.gif
virtu kiausiniu, sutarkuoti
fermentinio surio, sutarkuoti
majonezo
napoleono laksta aptepam majonezu ir klojam sluoksni kiausinio, taip kad pilnai pasidengtu visas lakstas. Dedam ant virsaus kita laksta, ji irgi patepam majonezu, ant jo dedam sutarkuota suri, vel gi kad viskas pilnai pasidengtu. Ant virsaus vel napoleono lakstas, patepam majonezu ir dedam susmulkinta zuvi lasisa ar karstai rukyta zuvi. Lasisa reiktu pjaustyti plonais griezineliais, o skumbre paprasciausiai suplesyti mazias gabaliukais, kauliukus aisku isrinkti biggrin.gif ant zuvies vel teslos lakstas, tepam majonezu, vel tarkuotas kiausinis ir ant virsaus vel teslos lakstas. Jei tortui truksta dydzio, na jus norit, kad jis butu aukstesnis--tai sekit dar viena sluoksni surio. Jei pakanka, tai visa ta tortuka paspausti lengvai, aptepti majonezu, pabarstyti trupiniais is napoleono lakstu. Ir nakciai i saldytuva. Skanaus 4u.gif

mmmmm.... labai skanu. Labai panasu valgiau per anytos jubilieju (tik ten dar berods kreveciu pamaisyta buvo, ir krabu lazdeliu sluoksnis). Visiems labai patiko. Daug jo nesuvalgysi, nes riebokas. Bet siaip vertas demesio uzkandis thumbup.gif
Atsakyti