QUOTE(davija @ 2011 05 05, 18:26)
O man Kotrynos Keksas, tai neblogas, bet vistik dar ne tas receptas kurio noriu (dičkė sakė, negali daryt tokį kaip rugiagėlės Negriuką tik nedėt kakavos

) - noriu tokio kekso recepto, kaip kad ir Maximoj pardavineja jų kepamą

vat toks budavo ir mano vaikystėj paradavinėjams, toks geltonas

, ne lengvas, ne purus, bet su daug razinų.
Kas ten žadėjo receptą duot
Siūlau šitą:
keksas su razinomis
bandytas tūkstantį kartų ir visada pavykstantis. Receptas, kaip aš sakau "tarybinis"
Keksas su razinomis
200 g sviesto
300 g miltų
200 g cukraus
3 g sodos*
4 kiaušiniai
200 g razinų
vanilino**
15 g miltinio cukraus (1 šaukštas)
* sodą pakeičiau 2 šaukšteliais kepimo miltelių.
** įlašinau kelis lašelius vanilės esencijos.
Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir milteliniu cukrumi (cukraus pudra). Sumaišykite su cukrumi. Iki purios masės išsukite kambario temperatūros sviestą. Į išsuktą sviestą muškite po vieną kiaušinį, dėkite vieną šaukštą miltų ir sukite iki purios masės. Taip sukite tol, kol sudėsite visus produktus (kai sumušu kiaušinius, miltus taip pat beriu po vieną šaukštą ir suku - reikia, kantrybės, bet masė gaunasi labiau vientisa, o keksas - puresnis). Nuplautas ir nusausintas razinas sumaišykite su šaukštu miltų ir įmaišykite į paruoštą tešlą. Kekso formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir pakratykite, kad miltai priliptų prie visų sienelių. Sukrėskite tešlą ir pašaukite į 200 C temperatūros orkaitę. Kepkite 1- 1,5 val. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - jei tešla nelimpa prie pagaliuko, traukite lauk. Neišėmę iš formos atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada keksą išverskite, pabarstykite cukraus pudra.