Įkraunama...
Įkraunama...

Bendrasavininkystės sutartis

Domina viskas, kas susiję su tokiomis sutartimis.
Kaip viskas vyksta? Kokie reikalavimai būsimiems šeimininkams? Ar kalė visą savo gyvenimą priklauso dviems savininkams, ar po kelių vadų ją galima kažkaip išsipirkti? g.gif
Iš anksto dėkoju už informaciją blush2.gif
Atsakyti
Vyksta maždaug taip: jūs pasiimate veislinę kalytę už dyka, raštu pagal visas taisykles (galima ir su notaru) įsipreigojate:ją tinkamai auginti, suteikti visas sąlygas reikalingas tai veislei, maitinimą, na toliau rašysiu kaip su vokiečiais-išstatyti parodose, kiek to prašo bendrasavininkas (jei paroda užsienyje, jūs galit nevažiuoti, bendrasavininkas ją vežasi ir išstatinėja), padaryti displazijos tyrimus, išlaikyti dresūros egzaminą, psichikos testą ir praeiti veislinę apžiūrą. Visa tai padaryti iki 2 metų (nes kai kurie gavę šunį linkę tai tempti 8 metus ir tada betikslė ta bendrasavininkystė). Tada kai laikas kergti bendrasavininkas pakergia kalę per savo veislyną, jei šuniukai auga pas jį ir kergia jis savo sąskaita-pasiima visą vadą, jei šuniukais rūpinatės jūs, tai kažkurią iš anksto sutartą vados dalį pasiliekate sau. Po šios vados kalė pilnai pereina į jūsų savininkystę. Štai taip mes darome su vokiečiais.
Atsakyti
Labai ačiu Zay už informaciją 4u.gif
Tai dabar kaip suprantu reiktų sužinoti ar kiekvienas veislynas sutinka duoti kalytes pasirašydamas tokias sutartis.
Atsakyti
QUOTE(Paule @ 2006 01 27, 15:39)
Labai ačiu Zay už informaciją 4u.gif
Tai dabar kaip suprantu reiktų sužinoti ar kiekvienas veislynas sutinka duoti kalytes pasirašydamas tokias sutartis.

tikrai nekiekvienas.jei nepaslaptis kokia veisle domina?
Atsakyti
Labai daug veislynų, ypač kurie bendrauja su užsieniu labai teigiamai žiūri į šias sutartis, nes užsienyje jos labai populiarios, čia tas atvejis kai išlošia ir veisėjas ir pirkėjas. Pastarasis gauna šunį už dyką (vis vien dresuotų ir t.t. šunį, jei jau renkasi konkrečią veislę), atsiranda teigiamas momentas, kad gera veislinė kalė nepražūva, nes laikytojas nori nenori įpareigotas atlikti visus veiksmus, kad kalė taptų veisline (parodos, dresūra ir t.t), nes dažnai žmonės įsigyja veislinę kalytę pilni ketininmų daryti viską, o nedaro nieko ir puiki kalė sėdi uždaryta, niekeno nematoma, gimdo šuniukus be dokumentų, be to veisėjas pats nelaikydamas šuns, neinvestuodamas į jį laiko, pinigų, gauna kalę gimdančią per jo veislyną ir dar pinigai grįžta su procentais. Kai kurie veisėjai, prisipažino apie tai niekada negalvoję, kaip papasakojau apie šią sutarį ir labai net teigiamai ją sutiko: "tiksliai, o kodėl gi ne..." Žinoma visada tokiu atveju norisi jog būsimasis laikytojas būtų bent pažįstamas ar rekomenduotas žinomo žmogaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2006 01 27, 14:26)
Vyksta maždaug taip: jūs pasiimate veislinę kalytę už dyka,

Arba už kažkokią mažesnę sumą, arba dar kaip nors. Kiekvienas atvejis kitoks, ir kiekvieną kartą galima kažkaip susitarti. Žinau ne vieną kalę, kuri atiduota ir iš jos pastoviai imama pusė vados, žinau ir kitokių atvejų. Čia standartų nėra ir negali būti. Tik nepažystamam tai šansų nulis gauti kalę tokiom sąlygom.
Atsakyti
Net ir su notaru negalima? g.gif
Atsakyti
Vis vien reikia kažkokių rekomendacijų, kažakip ranka nekyla, visai nepažįstamam atiduoti šumiuką, nes labai dažnai apgaudinėja, nors sykį esu pasikliovusi savo vidiniu balsu, su žmogum tik telefonu bendravau ir daviau patiną, labai pigiai, beveik kaip be dokumentų, nes pas žmogų buvo daug šilumos, noro, meilės, o bet kitos aplinkybės neleido ir iki šiol nesigailiu. O yra ir tokių atvejų kurių labai gailiuosi.
Atsakyti
QUOTE(haski @ 2006 01 28, 17:19)
Net ir su notaru negalima? g.gif

tai zinoma kad galima rolleyes.gif tik notarui uz tai pinigeliu reiks sumoketi.
Atsakyti
Tikrai ne tiek daug tai kainuos palyginus su šuniuko kaina, o ta sutartis yra vienintelis realus garantas, jog veisėjas atgaus pinigus už šuniuką.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2006 01 28, 19:16)
Tikrai ne tiek daug tai kainuos palyginus su šuniuko kaina, o ta sutartis yra vienintelis realus garantas, jog veisėjas atgaus pinigus už šuniuką.

tai zinoma kad sutarti butina pasirasyti.bet tai galima padaryti per kluba.padaromos trys kopijos,viena augintojui,kita veisejui,o trecia paliekama klube.arba tarkim as savo atveju nenesiau nei pas notara nei i kluba.tiesiog padarem dvi kopijas,pasirasem ir tiek.na aisku cia jau turi buti gerai pazistamas su tuo zmogum ir pasitiketi juo.
Atsakyti
Taip. kai tai darai su pažįstamais, su žmonėmis, kuriais pasitiki, paprastai visi taip ir daro, bet jei reikalas prieitų iki teismo-ten realią galią turi tik dokumentai patvirtinti notaro, visi kiti, nors su visokiais parašais, klubo štampais-teisme svarumo nebetenka. Deja.
Atsakyti