
Kad ir kaip maitinotės nėštumo metu, žindymo metu vaikiukas jau tiesiogiai gauna jūsų valgomų dalykų gerąsias ir blogąsias savybes. Šiuo metu laaabaaai daug vaikučių kenčia nuo atopinio dermatito (kai rankyčių ir kojyčių sulenkimuose paraudonuoja odelė, ant viso kunelio t.y. bet kur atsiranda paraudimai, šerpetojimai, egzemos, ir kas baisiausia - vaikiukui labai niežti). Kai mes be talonėlio nuėjome pas Klinikų alergologę, galvoju paprašysiu, kad 5 mėn. kūdikėlį priimtų, o ten visi mažiukai: nuo mažiausio lėliuko iki 2 metukų!!! Taigi, maitinančios savo pienuku (nors maitinant MP alergija pasireiškia daug rečiau ir lengvesne forma, todėl net jei jums atsiras AD vis tiek nenutraukite maitinimo), jau grįžę namo iškart pamirškite visus šiuos produktus (alergologės info) iki kol baigsite maitinti vaikelį: šokoladas, kakava, chalva, medus, sirupai (sirupiniai vaistai), spalvoti ledinukai, saldainiai guminukai, spalvota kramtomoji guma, riešutai, grybai, žuvis, vėžiagyviai ir jūros gėrybės, tomatų padažas, majonezas, čipsai, limonadas, sultys iš tetrapakų, citrusiniai vaisiai. Tai patys didžiausi ir dažniausi alergenai. Taip pat labai priribokite šių produktų valgymą, ir jei tik pastebėsite kažką įtartino, iškart to produkto bent iki pusės metukų atsisakykite: karvės ir ožkos pienas, varškė, sūreliai, desertinė varškė, fermentinis ir lydytas sūris, veršiena, vištiena, kiaušiniai, soja, pieniškos dešrelės, rūkyti ir konservuoti mėsos bei žuvies gaminiai, grikiai, kviečiai (manų kruopos, makaronai, pyrago gaminiai), morkos (ypač žalios), ankštinės daržovės (pupelės, žirniai, lęšiai), pomidorai, paprikos, ananasai, abrikosai, persikai, papaja, arbūzai, kriaušės, braškės, žemuogės, juodieji serbentai, vyšnios, vynuogės, šaltalankiai, alyvuogės, vanilė, cinamonas, gvazdikėliai, garstyčios, lauro lapai, pipirai, krienai, prieskoninių daržovių mišiniai, gira, kisielius, alkoholiniai gėrimai (ypač vynas, alus). Ir jokiais būdais nesugalvokite gerti multivitaminų žindančioms!
Sėkmės ir didelės kantrybės!