QUOTE(miskouoga @ 2010 10 20, 20:44)
As kiek zinau, pienas kai pastovi, pavirsiujei skyla grietinele, o pienas apacioj, jei stiklainyje pienas supiltas, tai akivaizdziai matosi, kur baigiasi grietinele ir prasideda pienas. Tereikia atsargiai su saukstu nugriebti grietinele.
Kaime teta turedavo toki inda,"kaneli", su langiuku ir kraneliu apacioj, kai atuskdavo kraneli, pienas begdavo pamazu, o pro langeli matydavosi, kada jau grietinele prasideda. Tiek tos mano patirties su grietinele
Dėkui už pasidalinimą

Na taip, nusistovi ta grietinėlė, bet ji labai jau greitai virsta grietine, mąstau kaip čia ją išlaikyti kuo ilgiau. Na bandysiu eksperimentuoti. Mėginsiu ją užvirinti, taip trėtų ilgiau laikytis, gausis kaip pasterizuota man atrodo

Bet tada dar klausimas kap padaryti, kad neliktų tų, na kaip čia pavadinti.. atskirų gabaliukų tarkim kai užbalini kavą, nes pagrinde kavos balinimui mane ir domina ta grietinėlė, nes brangokai išeina ją pirkti