Sveikos smile.gif


Ilgas laikas kaip nesilankiau sitoje temoje.. Turbut todel,kad gyvenime turejau geresni periodai,aki persivalgymai ri valgymo sutrikimai nebuzeme tiek daug vietos kaip anksciau.Viskas prasidejo mazdaug pries 3 metus, kai patyriua dideli emocini stresa.
Dar tada gyvenau su mama ir teciu, o sese mokesi Anglijoje tuo metu.
Niekada negyvenau itin laimingoje seimoje, kasdien girdedavau barnius,taciau tai nebuvo VS priezastis.
Taciau,kai suzinojau apie mamos vezi viskas pablogejo.Kasryt atsibusdavau girdedama skausmo aimanas..
Is pradziu net nepajutau,akd skausma ir neigiamas emocijas pradejau malsinti maistu...kai likau gyvent su teciu dviese viskas dar pablogejo. Gera emocija,bloga emocija- viskas sukosi apie maista. Tiesa, pries tai 4 metus intensyviaia sportavau ko nenutraukiau ir turedama VS, taciau mityba tapo nenormali. Pora dienu valgau viska ka tik imanoma rasti namie tol kol pradedavau jausti skrandzioskausmus,o po to kelias dienas is eiles ar savaite nieko nevalgyti ar valgyti labai mazai. Pabaigus mokykla, istojau I universiteta Anglijoje, galvojau, kad kitokia aplinka bus tik i nauda.
Deje, neikas nepasikeite, gal tik pablogejo.Nejauciau, akd turiu slapstytis pries kazka.

taciau viskas pasikeite i geraja puse pries 7-8 menesius.Pradejau dirbti, susipazinau su zmogumi, be kurio dabar neisivaizduoju savo gyevnimo Teigiamos emocijos padeda kovti su savimi.

Taip susikloste situacija,kad manasis turejo isvykti keliems menesiams gyevnti is savo sali.Negalvojau,akd mane tai paveiks emociskai,taciau pirma savaite enturejau apetito ir beveik nieko nevalgiau, nes labai mazai bendravom.
pradejus bendrauti daugiau, apetitas lyg ri atsirado, bet pajauciau nora siandien ryte vel persivalgyti..Nejauciau nei liudna, nei linksma, bet tas noras tieisog atejo is kazkur ir pajutau vel baime,kad tik viskas nesugriztu...

galvodama apie tai,kad zmones su VS turi kovoti visa gyevnima, kad isvis pasveikti kazin ar iamnoma nusprendziau,kad dabartini dizaino Projekta noriu darytI butent susijusi su sia tema... Ne vien todel,kad galbut galeciau padeti zmonems kontroliuoti save ir gyevnti su VS, bet ir todel,kad tyrinedama giliau i problema su kuria susiduriu,galeciau padeti ir sau save kontroliuoti ir negrizti ten kur buvau.. Labaia noreciau jusus pagalbos, nes noredama sukurti iranki/programa/ priemone padedancia kontroliuoti save ir gyevnti su VS galeciau tik zvelgdama kitu zmoniu, ne tik saves, su VS akimis.

Jeigu galetumee man pagelbeti pasakydamos kas isprovokuoja protrukius,kas padeda ir kenkia,kas padeda kontroliuoti save ir kas ne ? Kokios problemos iskyla situacijose esant tarp kitu zmoniu susijusiu su valgymo sutrikimais.. kas galetu/ ko reiketu,kad kontroliuoti viska butu lengviau??
Visgi,juk po psichoterapijos ar kito profesioanlaaus gydymo toliau reikia gyevnit paciam..kovoti vienam.

Pati labaid aug galvojau kreiptis i centrus, padedancius pasveikti kai buvau paciame dugen, bet del kazko tiesiog neisdrisau.. jauciau geda, galvojau,akd manes nesupras.. Nors logiskai mastant suprantu,kad tai netiesa.
Turiu ir drauge,kuri turejo VS ir nesikreipe niekur ,o pati kovojo su problema. Manau yra ir daugiau tokiu, uzsidariusiu savyje ir norinciu kovoti patiems..