Įkraunama...
Įkraunama...

Baltosios pelytės

Vat ir as isigijau balta pelyte clap.gif Tai noriu su jumis pasitarti ir gauti is jusu patarimu, kaip ja auginti, kokiam narvely laikyti ir pan...
user posted image

Internete radau baltu pelyciu laikymo salygas:



Laikymo sąlygos:
1. Narvelis turi būti pastatytas taip, kad į vidų patektų pakankamai tyro oro ir šviesos.
2. Nestatykite narvelio skersvėjyje ar saulės atokaitoje.
3. Narvelio dugną išklokite medžio drožlėmis arba specialiu presuotu kraiku.
4. Maitinti specialiu maistu skirtu graužikams, vaisiais, daržovėmis. Vieną kartą per savaitę duoti kietai virto kiaušinio, sūrio ar varškės (liesos). Vasarą duokite do- bilų, kiaulpienių.
5. Duoti vitaminų, mineralų, specialių jiems skirtų kreidelių, lapuočių medžių šakelių.
6. Vandenį keisti kas dieną.
7. Šėryklėlę ir gyrklą plauti kiekvieną dieną.
8. Netrukdyti slėptuvėje.
9. Neužmirškite gerai uždaryti peliuko narvelio.
10. Nemaitinti vienodu maistu ir neduoti saldumynų.
11. Nemaudyti.

Tai mielos išvaizdos mažas žvėriukas. Lengva juos prižiūrėti. Nepakelia skersvėjų. Nereikalauja ypatingų sąlygų. Šiuos gyvūnėlius galima laikyti ir po vieną. Peliukus reikia laikyti uždarytus "iš visų pusių". Tam geriausiai tinka specialūs narveliai. Peliukai švarūs gyvūnėliai. Savo reikalus jie atlieka visada vienoje vietoje, todėl nesunku valyti peliukų narvelį ir išrinkti nesugraužto maisto gabaliukus.

Peliukai mėgsta slėptis, todėl narvelio kampe pastatykite specialiai graužikams skirtą namelį, kur jie pasidaro savo urvelį. Kad peliukui būtų smagu narvelyje, įrengite įvairių žaidimų, bėgimo ratą.

Nepamirškite peliukams pastoviai auga dantys, dėl to duokite specialių kreidelių, medžio šakelių, džiūvėsių. Geria vandenį. Geriausia girdyti iš specialių girdyklų - gyvūnėlis visada turi švarų vandenį ir niekada nesušlampa.

Į maistą reikia pridėti vitaminų ir mineralų. Negalima duoti bulvių ir burokų.

Peliukai sveria 18-30 gramų. Patinėlio nebūtina atskirti nuo patelės tuo metu kai jos veda peliukus. Nebent patinėlis labai agresyviai elgtųsi. Lytiškai subręsta 5-6 savaičių. Nėštumas trunka 19-21 dieną. Paprastai atsiveda 6-9 peliukus. Kartu laikomos patelės, nors ir ne vienu metu, veda jauniklius bendrame lizde. Ką tik gimę peliukai būna akli, pliki, sveria 1-2 gramus. Peliukai apauga plaukais 4-6 dienų. Trijų savaičių jie tampa savarankiški. Mėnesio amžiaus reikia atskirti nuo motinos. Poruotis patelė pradeda jau kitą dieną po vaikų atsivedimo.

Peliukai išgyvena 2-3 metus.


http://www.gyvunai.lt

Papildyta @ [mergetime]1085837295[[b]*viksrelis rgetime] [/b]
Iskilo tik viena problema - narvelis rolleyes.gif unsure.gif

Ieskojau "Kika" parduotuvej, tai buvo vien tik plastmasiniu dugnu rolleyes.gif Ar neprasigraus mano pelyte? Ir kokio dydzio narveli pasiulytumet nusipirkti?

Kas laikot - kuo jus maitinat pelytes?
Atsakyti
Viksreli, viena del narvelio galiu pasakyti, pelytes pralenda pro 8 mm plyseli, o musu narvelis net 10 mm plyseliais tarp virbu (NEZINAU AR BUNA KITOKIU), tai kartais randu islindusia. Viena laime, kol kas toliau nuo narvo nebega, bet bijau, kad issilakstys su visais vaikais, prisiveis ir reikes su pelekautais gaudyti. blink.gif
O plastmasinio dugno tikrai nepragriaus. Nupirk spec. akmeni griauzimui, tai tikrai negriaus ko nereikia.

Turiu dar viena patineli, gal kas nors nori?
Atsakyti
Mano panasus i si narveli:

--Resize_Images_Alt_Text--

Tik groteles i antra auksta trumpesnes. Groteles tankios, specialiai baltoms pelytems. Pirkau "Kikoj". Priedo dar paemiau ratuka, maistui indeli. Del ratuko paskui gailejaus, nes labai jau didelis pagal ja atrode rolleyes.gif Bet... po pusvalandzio susipazinimo su naujaisiais namais - beveik visa val varinejo po ratuka biggrin.gif!

O cia kiekvieno grauziko svajone
laugh.gif thumbup.gif

--Resize_Images_Alt_Text--
Atsakyti
QUOTE (viksrelis @ 2004 05 31, 22:35)
O cia kiekvieno grauziko svajone laugh.gif  thumbup.gif

user posted image

viksrelis, o mes ta svajone turime wink.gif musu labai labai panasus narvelis smile.gif
Atsakyti
QUOTE (SuperBaba @ 2004 06 06, 19:05)
viksrelis, o mes ta svajone turime wink.gif musu labai labai panasus narvelis smile.gif

"Kikoj" pirkai? Kai susilaukei leliuko, neapleidai dar pelytes wink.gif?
Atsakyti
....Ir gerai tas pelytes atsere galite jas atiduoti gyvatems. Yamm, yamm kas joms butu per gardesis unsure.gif
Atsakyti
Abejoju, ar jos pragriauztu plasmasine apacia. Mano pelytes isvis ne labai linke griauziti, tik savo nameli truputi patvarke smile.gif
Tik del: "3. Narvelio dugną išklokite medžio drožlėmis arba specialiu presuotu kraiku" As skaiciau, kad negalima, deti pusu, egliu kraigo, nes negerai. Mano pelcem, buvo prasidejes ciaudulys sad.gif , nuo to, kai dejau popierini kraiga is kart baigesi thumbup.gif
O siaip tai labai megsta suri, ir zemes riesutus.
Sekmes!!!!! wink.gif
Atsakyti
QUOTE (viksrelis @ 2004 06 07, 19:30)
"Kikoj" pirkai? Kai susilaukei leliuko, neapleidai dar pelytes wink.gif?

viksrelis, aha kikoje biggrin.gif o peliukas apleistas tik tuom, kad nebegioja musu lovoje ir miega kitame kambaryje sad.gif bijau, kad alergijos mano maziukui nebutu blink.gif
Atsakyti
QUOTE (dainele @ 2004 06 08, 04:06)
....Ir gerai tas pelytes atsere galite jas atiduoti gyvatems. Yamm, yamm kas joms butu per gardesis unsure.gif

Tau kuku? ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE (dainele @ 2004 06 08, 03:06)
....Ir gerai tas pelytes atsere galite jas atiduoti gyvatems. Yamm, yamm kas joms butu per gardesis unsure.gif

Oi, nigavari laugh.gif ...

As gi Viksreliui veziau peliuka i Kauna. Susitarem susitikti prie fontano Laisves alejoj. As su vaikais atejau pirma. Atsisedom salia to pitono, kur fotografe atsinesa, kad su praeiviais nusifotografuoti blink.gif . Nus, laukiam, kalbames, o fotografe kazikokia suklusus. Peliuka nesiojames stikliniame gaivos asotelyje, isiraususi i skudurus.

Nus, laukiam Viksrelio. Anksciau atejom, tai vaikstinejam vaikstinejam. Sakau, pajuokausiu- sakau fotografei- ar jusu sliekas nealkanas? Mes vat turim toki skanesta- ir parodau jai ta pelyte. Ta net susuko- tai stai kas cia mano pitona nervuoja, ziuriu, ko jis toks neramus- traukit ta pele kuo toliau, bo liudnai baigsis blink.gif .

Tai mes atsitraukem siek tiek, maza kas huh.gif . Ji papasakojo, kad maitina pitona ziurkemis, kurias perka spec. parduotuvese, gyvas, riebias tokias- niam niam unsure.gif .
Atsakyti
cia ne pelyte, cia ziurkyte.
turejome mes tokia fainuole ir narveli taip pat. viskas buvo gerai, kol karta palikome ja priziureti teciui. jis mane, kad ji narvelyje miega, tai tik atnesa surio ir vel i darba (taip 2 dienas), o ji tuo metu po sunaus kambari keliavo. suri pasiima ir i sunaus lova, sugriauze patalus, pagalve, nugriauze kompo laidus.
mes grizom, kambary puku radom, ziurke, narve(nes vyras pataike ateit, kai ji buvo grizusi pietu, tai keisdamas vandeni ir uzdare, iki tol nemate, kad narvas atidaras), atidarem sofa, o ten lizdai padaryti: issigandom, galvojom, kad laukines ziurkes uzsiveise. kai isiaiskinom skaniai pasijuokem.
Atsakyti
QUOTE (wel @ 2004 06 10, 15:34)
cia ne pelyte, cia ziurkyte.

Tai pelyte pelyte. Kai norejau Kikoje priduoti, tai pavadino ja japoniska pelyte rolleyes.gif . Tik deja, neprieme be dokumentu smile.gif
Atsakyti