Sveikutės,
pati duoną kepu nuo vasaros, daug nesivargindama ir beveik tokią pačią.
Persikrausčiau neseniai. Prieš tai kepiau dujinėje orkaitėje, per stora pluta tik vieną kartą gavosi, kai įjungtą pamiršau kelioms valandoms.
o dabar su elektrine sunkiau. Kažkaip ten režimo iš apačios kepti nėra. Tik viršus su apačia, su vėjeliu,iš viršaus. Kepu aukštoje kekso blėkinėje formoje. Kadangi ji kažkaip pagedo, tai kepu su tokiu celofanu, kur mėsgaliams kepti ir užrišti. Tai va kepa joje įtartinai ilgai, nors jau dusyk kepiau iš pradžių and max~230C temp, o po to apie 200° 80min. Bet apačia vos apskrudusi , o viršus su normalia plutele. Ir dar pastebėjau, kad mažiau elektrnėje duona apskrunda, beveik nereikia vandeniu purkšti.
Ką patartumėte daryti, kad būtų plutelė vientisesnė? kad traškesnė iš visų pusių būtų?
Kol dujinėj kepiau, pluta geresnė buvo, iškepdavo greičiau.Nors neįsivaizduoju, kokia temperatūra buvo. Sena visai ten dujinė buvo.
Ir dar, aš skardos seniau niekuo netepdavau ir duona nelipo. O po to ėmė priskresti. Atsiprašau jeigu kartojuosi, bet šitą temą nuo pradžių perskaičiau ką tik, aš dar naujokė, tai gali būti, kad praleidau. Bet dauguma duokepėse kepate,o receptuose ne visada orkaičių kepimo programa, temperatūra parašyta.
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 10, 12:16)
Kad gražiai iškept duona, pakanka kept įkaitintoje iki 220° orkaitėje 30min su dangčiu arba uždengta folija..., o vėliau nuimt dangtį ir kept dar apie 30min 180-200° orkaitėje( priklauso dar nuo duonos rūšies).
Beje, o kaip ten su tais ūkininko miltais baigėsi? ar skaniai gavosi išsikepti? iš kokio jis miesto? norėčiau įsigyti tik daug laikyti neturiu kur.