Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(fedoska @ 2010 11 10, 11:13)
Recepte isskaiciau taip - vandens 300ml, miltu 250g. Taip ir dejau  g.gif


recepte rašo 1 indelis kvietinių miltų (kas lygu 250 ml, o tai yra apie 160 g miltų)
ir 300 ml vandens, kas atitinka apie 300 g

arba nebent mes skirtingus receptus žiūrim g.gif

Muske, aš iš pradžių užstataut kiek daugiau nei 200 (kokius 230) ir kepu 10-15 min su indu su vandeniu apačioj. Paskui išimu vandenu ir mažinu temperatūrą iki 200 ir uždengiu viršų folga, nes man per daug apkepa 4u.gif
Bet kiekviena atranda savo variantą pagal orkaitės ir pomėgių ypatumus.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 10, 12:25)
Muske, aš iš pradžių užstataut kiek daugiau nei 200 (kokius 230) ir kepu 10-15 min su indu su vandeniu apačioj. Paskui išimu vandenu ir mažinu temperatūrą iki 200 ir uždengiu viršų folga, nes man per daug apkepa  4u.gif
Bet kiekviena atranda savo variantą pagal orkaitės ir pomėgių ypatumus.

operatyvumas nerealus, dekui bigsmile.gif
aciu uz instrukcijas, stebesim ir ziuresim, jei ka reguliuosim pagal situacija bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 10, 12:25)
recepte rašo 1 indelis kvietinių miltų (kas lygu 250 ml, o tai yra apie 160 g miltų)
ir 300 ml vandens, kas atitinka apie 300 g

arba nebent mes skirtingus receptus žiūrim  g.gif




Taip ir galvojau, kad as cia zabala doh.gif Na bet pasitaisiau - dapyliau vandens, biski improvizavau, duone jau kepa, tuoj pakils iki duonkepes langelio blink.gif biggrin.gif

ACIU 4u.gif
Atsakyti
as orkaitej juoda duona kepu iki 1 val. pradzioje apie 220C paskui sumazinu iki 200. kadangi elektine tai uzstatau 45 min po to isjungiu temperatura ir dar kokia 10 min pabuna orkaitej. ax.gif
Atsakyti
Kad gražiai iškept duona, pakanka kept įkaitintoje iki 220° orkaitėje 30min su dangčiu arba uždengta folija..., o vėliau nuimt dangtį ir kept dar apie 30min 180-200° orkaitėje( priklauso dar nuo duonos rūšies).
Atsakyti
Sveikutės,

pati duoną kepu nuo vasaros, daug nesivargindama ir beveik tokią pačią.
Persikrausčiau neseniai. Prieš tai kepiau dujinėje orkaitėje, per stora pluta tik vieną kartą gavosi, kai įjungtą pamiršau kelioms valandoms. doh.gif

o dabar su elektrine sunkiau. Kažkaip ten režimo iš apačios kepti nėra. Tik viršus su apačia, su vėjeliu,iš viršaus. Kepu aukštoje kekso blėkinėje formoje. Kadangi ji kažkaip pagedo, tai kepu su tokiu celofanu, kur mėsgaliams kepti ir užrišti. Tai va kepa joje įtartinai ilgai, nors jau dusyk kepiau iš pradžių and max~230C temp, o po to apie 200° 80min. Bet apačia vos apskrudusi , o viršus su normalia plutele. Ir dar pastebėjau, kad mažiau elektrnėje duona apskrunda, beveik nereikia vandeniu purkšti.

Ką patartumėte daryti, kad būtų plutelė vientisesnė? kad traškesnė iš visų pusių būtų?

Kol dujinėj kepiau, pluta geresnė buvo, iškepdavo greičiau.Nors neįsivaizduoju, kokia temperatūra buvo. Sena visai ten dujinė buvo.

Ir dar, aš skardos seniau niekuo netepdavau ir duona nelipo. O po to ėmė priskresti. Atsiprašau jeigu kartojuosi, bet šitą temą nuo pradžių perskaičiau ką tik, aš dar naujokė, tai gali būti, kad praleidau. Bet dauguma duokepėse kepate,o receptuose ne visada orkaičių kepimo programa, temperatūra parašyta.

QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 10, 12:16)
Kad gražiai iškept duona, pakanka kept įkaitintoje iki 220° orkaitėje 30min su dangčiu arba uždengta folija..., o vėliau nuimt dangtį ir kept dar apie 30min 180-200° orkaitėje( priklauso dar nuo duonos rūšies).


Beje, o kaip ten su tais ūkininko miltais baigėsi? ar skaniai gavosi išsikepti? iš kokio jis miesto? norėčiau įsigyti tik daug laikyti neturiu kur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alina134: 10 lapkričio 2010 - 15:15
Alina134, dėl el.orkaitės negaliu patart, pas mane dujos

O su miltai laukiam žinių iš Sense , čia ji pirko pas tą ūkininką
Atsakyti
QUOTE(Alina134 @ 2010 11 10, 15:11)
Beje, o kaip ten su tais ūkininko miltais baigėsi? ar skaniai gavosi išsikepti? iš kokio jis miesto? norėčiau įsigyti tik daug laikyti neturiu kur.


Taip, kepiau, norėjau naujam forume pasirodyt, bet parodysiu ir čia, kad jau žadėjau ax.gif Skani duona gavos. Na žinot, ant duonos turbūt nelabai pajausi miltų skirtumo (su malsenos juk irgi skaniai gaunas). Kepant biskvitus gali pamatyt, pajausti. g.gif
Iš kokio jis miesto nežinau, pardavinėja miltus Vilniuje, tai matyt netoli Vilniaus ir gyvena. Kvietiniai miltai pilno grūdo (I rūšis).
Duona gavos tamsesnė, nes kavą normalaus stiprumo dariau. Pipirų kitą sykį dėčiau vos vos mažiau. ax.gif skonis kaip tamsios duonos (juodos) su aštroku pipirų prieskoniu.
Su blicu (pasididina)
user posted image
Be blico (pasididina)
user posted image
Duona pamiršau aguonom pabarstyti, tai ne tokia graži kaip originalas rolleyes.gif
http://ziupsnelisdruskos.blogspot.com/2009/11/megstantiems-eksperimentuoti-rugine.html
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alina134 @ 2010 11 10, 16:11)
Sveikutės,

o dabar su elektrine sunkiau. Kažkaip ten režimo iš apačios kepti nėra. Tik viršus su apačia, su vėjeliu,iš viršaus. Kepu aukštoje kekso blėkinėje formoje. Kadangi ji kažkaip pagedo, tai kepu su tokiu celofanu, kur mėsgaliams kepti ir užrišti. Tai va kepa joje įtartinai ilgai, nors jau dusyk kepiau iš pradžių and max~230C temp, o po to apie 200° 80min. Bet apačia vos apskrudusi , o viršus su normalia plutele.  Ir dar pastebėjau, kad mažiau elektrnėje duona apskrunda, beveik nereikia vandeniu purkšti.
Ką patartumėte daryti, kad būtų plutelė vientisesnė? kad traškesnė iš visų pusių būtų?
Ir dar, aš skardos seniau niekuo netepdavau ir duona nelipo. O po to ėmė priskresti.

Pabandysiu aš pasidalinti elektrinės orkaitės "ypatybėmis".
Duoną visada kepu su "vėjeliu" (pirmas 10min. 220*, vėliau sumažinu iki 200-190). Ventiliatorius pučia karštesnį orą maždaug 20-čia laipsnių negu "viršus-apačia"). Kadangi aš kepu visada po 2-3 kepalus( po 1kg), tai visas kepimo procesas užima apie 50-60min. Tiesa, po 10-15min. visada išimu indą su vandeniu, nes tai trukdo apačiai gerai iškepti, o ir garų užtenka pradinėje kepimo eigoje. Kadangi, aš kepu formoje, kurios dar sudėtos į skardą, tai apačia tikrai neapskrustų, jei aš neišimčiau kepaliukų iš formų. Tai darau , likus apie 15min. iki kepimo pabaigos. žodžiu, pradžioje kepu formose, o paskui išimu ir baigiu kepti skardoje. Visada gaunasi vienoda pluta.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 10, 08:15)
taigi atsakė, kad taip  mirksiukas.gif



Varna as , kazka praleidau matyt. Tada faina 4u.gif jei pati autore ir knygele prezentuoja smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(Terra2 @ 2010 11 10, 17:05)
Pabandysiu aš pasidalinti elektrinės orkaitės "ypatybėmis".

Ačiū už pasidalinimą 4u.gif Daugumos jūsų paveikta, šiandien pirmą kartą kepiau juodą duoną orkaitėje biggrin.gif Borodino, tik mažinau kiekį, nes mano ta kekso forma nedidelė. Kadangi nesiryžau pati minkyti, tai tą "leidau" padaryti duonkepei biggrin.gif Ji išminkė ir dar truputį pakildino, tada tešlą išėmiau, apglosčiau tą rutuliuką aliejumi ir įdėjau į formą (pačią formą irgi aliejumi tepiau, tik padauginau, atrodo), suplojau tešlą šiek tiek, kad į ilgį "išsitiestų", uždegiau rankšluostuku ir padėjau pakilti. Kildinau dar gal kokias 2,5 val. Na, o tada įkaitinau orkaitę iki 200, į skardą įpyliau šiek tiek vandens, pastačiau formelę su pakilusia dvigubai maždaug tešla ir niekuo neuždengusi kepiau, pabaigoje temperatūrą truputį sumažinau. Vandenukas iš skardos išgaravo, nes nedaug aš jo įpylusi buvau, o kepiau apie 45 min. (nedidelis kepaliukas). Tai va, viskas gavosi, iškepė, tik viršus plyšo, o apačia, aišku, neapskrudo (kitą kartą pabaigoje išimsiu apskrudimui). O skonis tikrai skanus bigsmile.gif Neįtikėtina, bet net MB ataušusios riekę iš karto atsipjovė biggrin.gif O šiaip tos juodos duonkepinės tai nemėgėjas buvo. Tai va, dabar, matyt, ir orkaitę pasitelksiu į pagalbą duonos kepimui, bet gerai, mažiau batonų ir bandelių suvalgysim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 10, 19:20)
Labas  4u.gif

Ačiū už pasidalinimą  4u.gif  Daugumos jūsų paveikta, šiandien pirmą kartą kepiau juodą duoną orkaitėje  biggrin.gif Borodino, tik mažinau kiekį, nes mano ta kekso forma nedidelė. Kadangi nesiryžau pati minkyti, tai tą "leidau" padaryti duonkepei  biggrin.gif  Ji išminkė ir dar truputį pakildino, tada tešlą išėmiau, apglosčiau tą rutuliuką aliejumi ir įdėjau į formą (pačią formą irgi aliejumi tepiau, tik padauginau, atrodo), suplojau tešlą šiek tiek, kad į ilgį "išsitiestų", uždegiau rankšluostuku ir padėjau pakilti. Kildinau dar gal kokias 2,5 val. Na, o tada įkaitinau orkaitę iki 200, į skardą įpyliau šiek tiek vandens, pastačiau formelę su pakilusia dvigubai maždaug tešla ir niekuo neuždengusi kepiau, pabaigoje temperatūrą truputį sumažinau. Vandenukas iš skardos išgaravo, nes nedaug aš jo įpylusi buvau, o kepiau apie 45 min. (nedidelis kepaliukas). Tai va, viskas gavosi, iškepė, tik viršus plyšo, o apačia, aišku, neapskrudo (kitą kartą pabaigoje išimsiu apskrudimui). O skonis tikrai skanus  bigsmile.gif  Neįtikėtina, bet net MB ataušusios riekę iš karto atsipjovė  biggrin.gif  O šiaip tos juodos duonkepinės tai nemėgėjas buvo. Tai va, dabar, matyt, ir orkaitę pasitelksiu į pagalbą duonos kepimui, bet gerai, mažiau batonų ir bandelių suvalgysim  thumbup.gif


vandenį reikėjo anksčiau išimt, būtų kek paskrudus apačia
Atsakyti